Udi Hindi ve Udi Hindi Yağının Faydaları Nelerdir? Udi Hindi Nasıl Tüketilir?

Udi Hindi  ve Udi Hindi Yağının Faydaları Nelerdir? Udi Hindi Nasıl Tüketilir?

Doğu Asya, Malaya adaları ve Hindistan’da yetişen bir ağaç olan udi hindi özellikle Keşmir ve Çin’de yetişir. Udi hindi yağı faydalarını da aşağıda yazdık.  Yaz, kış yapraklarını dökmez. Meyveler, armut biçimindedir. Odun kısımları kullanılır. Udi hindi'nin diğer bir adı öd ağacıdır. Udi Hindi Yağı Türkiye'de az biliniyor. Bu bitkiye “Kust i Hindi” denildiği gibi, eskiden tüccarların deniz yoluyla Arap ülkelerine getirmelerinden dolayı da “Kust i Bahri” denilmiştir. Udi hindi'nin beyaz cinsine “Kustı bahei, siyah cinsine de 'Kust-i Hindi' denilmiştir. Udi Hindi’nin kökü, dalları ve kabuğu hoş kokulu bir ağaçtır. Kokusu keskindir, şifalı zencefil kokusuna yakın ve reçinemsidir. Bazı ülkelerde (Âzerbaycan) çok kullanılır.

 

Ûdi Hindi ve Yağının Faydaları Nelerdir?

 

 

Peygamberimiz (s.a.v), “Tedavilerin en iyisi hacamat ve ûdi hindi ile yapılandır” buyurmuştur. Kronik bronşit, astım  hastaları için şifa kaynağıdır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Mesane yani idrar torbasının iltihabına ve böbrek iltihabına karşı faydalıdır. Boyun, sırt, bacaklar ve elleriniz de dahil olmak üzere vücudunuzun hemen hemen her yerinde gelişebilen ağrılara çok faydalıdır. Safra ve böbrek taşlarını eritir. Udi hindi tozunu zeytinyağı ile karıştırıp udi hindi yağı elde edebilirsiniz. Bu yağı ise cilt yanıklarına ve egzama kaşıntılarına karşı kullanabilirsiniz. Udi hindi tozunu bal şerbetine ilave ederek tüketebilirsiniz. Ağrı kesici özelliğini gösterecektir. Özellikle baş ağrısına. 

 

 

Kan temizleyen damar açan özelliğinden dolayı kalp kan-damar sistemi için şifalıdır. Boğaz ağrılarına (Bademciğin iltihablanması ve şişmesine) Öksürük ve Akciğer Hastalıklarına çok faydalıdır. Bu tür rahatsızlıklarda ûdi hindî alınır öğütülür ve biraz suyla ıslatılarak burna çekildiğinde faydalı olur. Baş ağrısına da fayda eder. Balgam problemlerinde udi hindi tüketilerek solunum rahatlatılabilir. Mide ağrısı yaşadığınız günlerde udi hindi, ağrı kesici olacaktır. Daha enerjili ve aktif olmanızı sağlar. Yorgunluğu ve halsizliği giderir. Kroniki gastrit ve kolite karşı faydaldır, romatizma ve romatizmal poliartrite karşı mükemmeldir. Kadın ve erkeklerde cinsel duyguları uyandırır.

 

Kendi tecrübemi anlatacak olursam; Udi Hindi yağını  bir hafta kadar her gün bir tatlı kaşığı içtim. Midemde şişkinlik vardı. Mideyi rahatlatıyor fakat çok acıktırıyor. 

 

Diyelim ki yemeği biraz fazla yediniz. Şişkinlik ve hazımsızlık oldu. Hemen 1 tatlı kaşığı udi hindi tüketin. Çok zaman geçmeden bağırsaklar çalışmaya başlar. Ülser için çok fayda gördüklerini bize anlatanların sayısı az değil. Udi hindi tozu ve bal ile enfeksiyon günlerinde evinizde en iyi ve doğal antibiyotiği elde edebilirsiniz.

 

İnsan için mide ve bağırsaklar çok önemlidir. Çünkü; Mide ve bağırsaklar tedavi edilirken, tüm vücut tedavi görmüş olur. Çünkü, Allah'ın yarattığı mükemmel mekanizma böyle çalışır.

 

Eski hekimler udi hindi ameliyatı yaparlardı. Hastada kist çıban ur varsa içten, udihindi verirlerdi. İki aya kitleden eser kalmazdı. Nasıl ki sülük için ameliyat yapar denir aynen onun gibi Udihindi gizli ameliyat yapar. Bedende nerde bir kist varsa içten eritir. Kanser hastalarında en güvenli ameliyat yöntemi.

 

Udi Hindi yağını sabah ve akşam kullanmalısınız.  Bu yağın faydasını görmek için en az bir ay içmek gerekir. Kanı sulandırıp damarları esnekleştirir, tansiyonu dengeler, beyin kan dolaşımını geliştirir, dikkati ve hafızayı güçlendirir, guatr düğümlerini eridir,  pankreas iltihabı (pankreatit) zamanı çok faydalıdır, gut tümörlerini eridir, kurt kovucudur, şeker hastaları için vazgeçilmez şifa kaynağıdır.  Kas ağrılarını azaltır, safra söktürücüdür, safra kesesi ve böbrek taşlarını eritir.  Bağırsak arasındaki taşları eritir, sistit ve böbrek iltihabını iyileştirir. Önemine binaen Tekrar ediyoruz Bağışıklığı çok güçlendiriyor, ( Korona virüs ile mücadele ettiğimiz bu günlerde bağışıklık sistemi çok önemlidir) yıllarca çektiğiniz alerjiyi yok eder. Damarların temizlediğinden ve kanı incelttiğinden kalp ve damar sistemi için şifalıdır.

 

Udi Hindi Yağı Nasıl Kullanılır?

 

 

 

***Eğer  burnunuzda ve boğazınızda iltihap varsa günde iki kere bir tatlı kaşığı 15 gün

***Mide ve Bağırsak (  Reflü, ülser, gastrit, kolit, varis, basur) ve safra durgunluğunda günde 2 kez yemekten önce 1 çorba kaşığı içilir. Tedavi hastalığa bağlı olarak 10-20 gün yapılır.

***Bronşit, astım, akciğere su birikmesi, verem, hepatitler, cinsel isteğin azalması, idrar kaçırma, kadınlarda adet bozulması, alerji için ise  bir çay kaşığı hakiki doğal bal, bir tatlı  kaşığı udi hindi yağı ikisinden günde 2 kez için. Tedavisi 10-20 gün sürebilir. 

***Ağız içi yaralarda, sık sık boğazda su gelmelerde, ağızdan hoş olmayan bir koku geldiğinde günde 1 tatlı kaşığı udi hindi yağı 2 kez alınır. Tedavisi 10-20 gün sürebilir. 

***Udi hindi yağı guatr da faydalidir her gun kullanılır. 1 tatlı kağığı 3 hafta günde iki defa. 

 

Udi Hindi Yağı Nasıl Yapılır?

 

Bir cam kavanozun içine bir çay bardağı  hakiki zeytinyağı ve iki çay kaşığı  udi hindi tozu ( silme olmayacak) katılır. Kavanozun kapağı kapatılır. İki hafta beklenir. Güneşte bekletilirse daha etkili olur. 

Bu bölümü Nisan 2022 de yazdık. Bu makalemizin üzerinden neredeyse 2 yıl geçti. Fakat Udi Hindi yazımız liderliğini devam ettiriyor. Uzun bir zaman da liderliği bırakacak gibi durmuyor. En fazla okunan makalemiz. 

 

Son söz: Udi hindi insan organizmasını sanki yeniler, bu bitki ile tedavi edildiği zaman organizma âdetâ tazelenir.