Kansızlık (Anemi) Neden Olur? Kansızlığın Bitkisel Çözümü!

Kansızlık (Anemi) Neden Olur? Kansızlığın Bitkisel Çözümü!

Kansızlık (anemi), vücudun dokularına yeterli oksijen taşımak için yeterince sağlıklı kırmızı kan hücrelerinin olmadığı bir durumdur. Belirtileri arasında; yorgunluk, halsizlik ve güç kaybı,iştahsızlık, sinirlilik, konsantrasyonda güçlük, iyi bir uyku sonrasında bile geçmeyen yorgunluk, zayıf bağışıklık sistemi, el ve ayaklarda uyuşmalar, cilt soluktur, dil düzleşmiştir ve pütürleri kaybolmuştur (B12 vitamin eksikliği), dudak kenarlarında küçük çatlaklar (ince bağırsaklarda rahatsızlık ve demir eksikliği),  cildin kuruması veya pul pul olması (tiroid hormonları eksikliği) yer alır.

 

Fakat kansızlıkta dikkat edilecek noktayı bize Dr. Aidin SALİH Gerçek tıp kitabında söylüyor "" Kan üretiminde rol oynayan "B" grubu vitaminleri sadece sağlıklı bağırsaklarda üretilir. Vitamin ve daha pek çok zaruri madde üretimi ile meşgul olan bir takım mikroplar da bağırsaklarda yaşar. Yanlış beslenme alışkanlığı ve devamlı çekilen hazımsızlık sonunda midede çürüyen yemeklerin zehirli kalıntıları bağırsaklara iner ve orada yaşayan doğal, faydalı mikropları öldürür. Böylece vitamin eksikliği, demir eksikliği ve kansızlık ortaya çıkar. Bu kademede süreç durdurulmazsa, yani yaşam tarzı değiştirilmezse, hazımsızlık sonucu oluşan toksik ve atık maddeler karaciğer ve kanda birikmeye, organlarda tıkanıklıklar oluşturmaya ve dokuları olumsuz yönde etkilemeye başlar.""

 

Midenin hazmındaki yetersizlik ve karaciğerin toksin nötralize etme kapasitesindeki azalma tiroid bezinin dokularını etkiler. Etkilenen tiroid dokularının hormon üretimi azalır. Hormon üretimi azalınca metabolizma yavaşlar. Metabolizma yavaşlayınca, oksijen ihtiyacı azalır. Oksijen ihtiyacı azalınca, hemoglobin değeri düşer. Bu durumda hazım düzeltilmeden, bağırsakları ve karaciğeri tedavi etmeden demir yükleme tedavisi yapmak zararlıdır ve birtakım yeni hastalıklara yol açabilecek bir işlemdir. Kan grubu "A" olanlar kırmızı eti hazmetmekte zorlanır veya tam olarak hazmedemez. Onların midesi etin hazmını sağlayan asidi ve yağların hazmını sağlayan enzimleri o kadar az üretir ki, kırmızı eti ve yağları parçalayamaz.

 

Kırmızı eti ve yağları hazmedecek nitelikte bir sindirim sistemine sahip olmayan insanların, tiroid hormonu ve hemoglobin üretiminin de düşük olması hastalık değildir, onların fıtratındandır. Fıtratları böyle olduğu halde, yağlı, etli ve katkı maddeli yemekleri çok tüketen "A" gurubu taşıyıcılarının durumu gerçekten kötüdür: Onlar, hazım yetersizliği veya hazımsızlık, kılcal damarlarda, kalpte ve beyin damarlarında yaygın tıkanıklıklar, karaciğer, böbrek ve dalakta bozukluk, hipotiroidizm ve anemi tehlikesiyle karşı karşıyadır. "A" grubu olanların her ikisinden birinde anemi ve sayılan hastalıklardan ikisi, üçü veya hepsi birlikte görülür.

 

Kansızlığın Doğal Tedavisi

Dr. Aidin SALİH'e göre kansızlık tedavisinde  aspirin, antiromatizmal ilaç, antibiyotik, hazır gıda ve detarjan kullanımını kesmek, beslenme alışkanlıklarını ve hazmı düzeltmek, karaciğeri, böbrekleri ve kanı temizlemek,tiroid bezini ve üreme organlarını tedavi etmek, damarlardaki tıkanıklıkları hacamatla, sülükle ve damar açıcı ilaçlarla eritmek ve çıkartmak, böylece kan dolaşımını düzeltmek gerekir.

 

Kansızlığa iyi gelenler ;kırmızı pancar salatası yemek ve kırmızı pancar suyu içmek, elma ye­mek ve suyunu içmek, ısırganotu yemek ve suyunu içmek, kara dut ve keçiboynuzundan ya­pılmış doğal pekmez içmek (bilhassa kan gurubu "A" taşıyıcıları için),- bol yeşillik ve zeytinyağı yemek,- demir yönünden zengin olan kaplıca suların­da yıkanmak ve kaplıca suyu içmek,- sabah güneşi altında, bilhassa ormanlık bölgelerde ve deniz kenarında çok yürümek, denizde yüzmek, iyi huy­lu ve neşeli olmak.
Ayrıca, kan gurubu "O", "B" ve "AB" olanlar için kırmızı eti yeşillikle birlikte yemek kansızlığa iyi gelir.