Baş Ağrısına Ne İyi Gelir? Baş Ağrısının Doğal Çözümleri!
Toplumda başı ağrıyan kimselerin ilk yaptığı ilaç yazdırmak veya ağrı kesici almak. Peki bu uygulama ne kadar doğru? Sabredebilsek belki de bağışıklık sistemi devreye girecek. Dr. Aidin SALİH'den öğrendiklerimize göre baş ağrısına sabretmek önemlidir. Çünkü baş ağrısı bağışıklık sisteminin koruyucu bir programıdır. Ve insan ağrıya sabredebilirse, bağışıklık sisteminin görevini tam olarak yapmasına imkan vermiş olur. Ağrı kesici alındığında ise, ağrı ile birlikte bu bilgi aktarımı da kesilir. Hastalık derinleşmeye devam eder, fakat bağışıklık sistemi savunmadan vazgeçer.
Gerçek tıp kitabının baş ağrısı bölümünde şu enterasan bilgiler mevcuttur: "Beynin iç dokusu ağrı algılayıcılarına sahip olmadığı için beyin ağrımaz. Baş ağrısı dahil bütün ağrılar, aslında vücudun bağışıklık sistemine gönderdiği acil birer rapordur. Bu raporda vücuda gelen zararın ezilme, kanama, kimyasal maddeyle etkileşme, enfeksiyon tipi ve şiddeti gibi sebebi detayıyla anlatılır. Başağrısı olarak hissedilen ağrı, çoğu zaman vücudun herhangi bir yerinde oluşan bu tür bir rahatsızlıktır. Beyinde her organa ait bir merkez vardır. Organlarda meydana gelen rahatsızlığın bilgisi bu rahatsızlık sebebiyle oluşan kimyasal maddelerle ve belli frekans dalgalarıyla, sinyaller halinde beynin ilgili merkezine gelir. Bu sinyaller beyinde ağrı hissi oluşturarak insanı zararlı davranışlardan korur ve hastalığın ilerlemesini engeller. Aynı zamanda beyin, bu sinyalleri sınıflandırarak bağışıklık sistemine detaylı bilgiler olarak gönderir ve bağışıklık sisteminin sistematik bir koruma programı hazırlamasını sağlar.
İnsan ağrıya sabredebilse, beynin ve bağışıklık sisteminin görevlerini tam olarak yapmalarına imkan vermiş ve vücudu hastalıktan korumuş olur. Ağrı kesici alındığında ise, ağrı ile birlikte bu bilgi aktarımı da kesilir. Hastalık derinleşmeye devam eder fakat bağışıklık sistemi savunmadan vazgeçer. Alınan her bir ağrı kesici daha doğrusu her bir kimyasal ilaçla birlikte, bağışıklık sistemi gittikçe zayıflar, bir noktadan sonra hiç vazife yapamaz hale gelir.
Baş ağrısı, kabızlık, böbrek, idrar yolları, mide, karaciğer, safra kesesi, yüksek tansiyon, düz tabanlık, rahim ve prostat hastalığı gibi pek çok farklı nedene bağlı olabilir."
Kabızlıktan kaynaklanan başağrısı:
Kalın bağırsak rahatsızlığı ve kabızlıkla bağlantılı olan ve en sık rastlanan baş ağrısı şu şekilde seyreder: Devamlı kabızlık sonucunda kalın bağırsağın sonundaki kısım yani düz bağırsak genişler, deforme olur ve makat etrafında cepler oluşmaya başlar. Bu ceplerde pislik toplanarak, makat çevresinde bulunan ve beyin ile bağlantılı yaklaşık 100 akupunktur noktasını etkiler. Bu etki sonucunda baş ağrısı hissedilir. Bu nedenle ağrı kesici almak zararlı, hatta çok saçmadır. Ağrı kesiciler yerine, soğuk suyla taharet alarak ve bağırsakları müshil ile boşaltarak tedaviye başlamak daha doğrudur. Bu tür baş ağrısından kurtulmanın en kısa ve kolay yolu sayfamızda "Kabızlık Nasıl Geçer?" yazımızda anlatılmıştır.
Böbrek ve idrar yolları ile bağlantılı baş ağrısının çaresi ağrı kesici almada değil, idrar yolları ve böbreklerin tedavisindedir.
Mide ile bağlantılı baş ağrısı;
Bu tür başağrısı devamlı hazımsızlık olduğunu, bu sebeple vücutta fazlalık ve tıkanıklıkların çoğaldığını gösterir. Kan grubu "A" ve "AB" olanlarda kusmakla, kan grubu "0" ve "B" kusamadığı için yemek yemeyle geçer.
Karaciğerden kaynaklanan baş ağrısı sağ tarafa, dalaktan kaynaklanan baş ağrısı sol tarafa vurur. Karaciğer ve dalağın tedavisiyle geçer.
Başağrısının Tedavisi
** Baş ağrısı başladığı anda ılık suya karıştırılmış zeytinyağı içerek kusulmalı, lavman yapılmalı ve soğuğa yakın ılık suyla yıkanmalıdır. Sonra limon suyu, suyla karıştırılmış greyfurt suyu, veya kekik ile demlenen yeşil çay ya da nane çayı içilmelidir. Böylece baş ağrısı geçer. Geçmezse, 3-5 litre sıcak su ve 20-30 gr. öğütülmüş hardal tohumu karıştırılıp, ayak banyosu yapılır. Hardal tohumu bulunamazsa, kaya tuzu kullanılır veya ayakların tabanına masaj yapılır.
** Her tür baş ağrısında, bilhassa yüksek tansiyon ve idrar yollarından kaynaklanan ve aralıksız devam eden baş ağrılarında önce makata, 2 hafta sonra kulak arkasına, ense çukuru altına ve şakaklara 11-21 tane sülük konur. Sülükler düştükten sonra kesiklere birkaç defa kupa çekilir.
** Sülük bulunamazsa veya mevsimi değilse, omuzlara hacamat yaptırılır.
** Hacamat imkanı da yoksa, sırta kupa çekilir: 6 tane 150 gramlık cam kavanoz hastanın sırtına, bir tane kürek kemikleri arasına, birer tane de baldırların arkasına kapatılır (toplam 9 tane) ve 15-20 dakika bekletilir.
*** Bu tip hastaların burun kanaması, basur kanaması ve adet kanamasını rahmet olarak görmek ve kanamayı durdurmamak gerekir.
** Bazen vücut susuz kaldığı zamanda baş ağrısına sebep olur o nedenle ağrı olduğu zaman bol su tuketin.