Zerdeçal'in Faydaları Nelerdir?

Zerdeçal'in Faydaları Nelerdir?

Zerdeçal'in ana bileşeni kürkümin kan damarlarındaki plakları temizler ve kan pıhtısı oluşumunun önüne geçer. Tip 2 Diyabet'i iyileştirir. Vücudun alkali (baz) dengesini sağlar. Zerdeçal yüksek derecede baziktir ve kanser sadece asidik ortamda oluşur. 1 bardak ılık suya 1 çay kaşığı toz zerdeçal ve bir fiske karabiber ilave edip iyice karıştırıp, için. Birçok hastalığın ana nedeni iltihaptır. Kürkümin iltihap karşıtı özelliğe sahip ve bu yüzden iltihapla etkili şekilde savaşır ve organizmayı korur.

 

Zerdeçal Beynimizi Korur

 

 

Bilim insanlarına göre büyüme hormonu Beyin Kaynaklı Nörotropik Faktör seviyesinin, düşük olması genelde Alzheimer's hastalığı ve bunama ile bağlantılı. Dahası kürküminin bu hormon seviyesini düzenlediği ve böylece yaşlanmaya bağlı beyin fonksiyonlarında gerilemeyi ve beyin hastalıklarını önlediği biliniyor. Ayrıca Kürkümin güçlü bir antioksidan olduğu ve antioksidanlar da hücrelerin hasar görmesini önlediği için kanseri başarılı şekilde önler.

 

 

2012 yılında yapılan bir araştırmaya göre kürkümin, etkili bir steroid olmayan antiinflamatuar ilaç ve dahası iltap ve ağrı dindirici ilaçlardan bile daha etkili. Bilim insanları düzenli zerdeçal tüketmenin sindirim sistemine iyi geldiğini söylüyor. Safra kesesinin düzgün çalışmasına yardımcı olur, karaciğeri toksinlerin zararlı etkilerinden korur ve karaciğer hücrelerinin etkin şekilde yenilenmesini sağlar. Yapılan araştırmalarda cilt, kolon, ve gögüs kanseri için faydalı olabileceği görülmüştür. Yaşlanmayı yavaşlatır ve uzun bir ömür yaşamanıza katkı sağlar. Kürkümin serbest radikallerle çok iyi savaşır ve iltihabı önler, bu yüzden de yaşlanma sürecini yavaşlatır.

 

 

Hayvanlar üzerinde yapılan deneylerde zerdeçalın Kistik fibroz tedavisinde önemli fayda sağlayabileceği gösterilmiştir. Deneysel çalışmalarda zerdaçalın kolesterolü azaltıcı etkisi belirlenmiştir. Solunum yolu enfeksiyonların tedavisinde yararlanılır. Vücutta biriken zehirli maddeleri atar. Soğuk algınlığı ve astımda faydalıdır. Nekahat devresini kısaltır. Mideyi kuvvetlendirir. Ağrıyı azaltmada zerdeçal çok etkilidir. Ağrı kesici ilaçlar kullanmak yerine doğal çözümler istiyorsanız zerdeçalı deneyin.

 

Depresyonun Etkilerini Azaltır

 

 

Zerdeçal içinde bulundurduğu B6 vitamini sayesinde seratonin hormonunun salgılanmasını sağlar. Yani zerdeçal mutluluk verir. Depresyon ve melankoli yaşıyorsanız kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olur. Özellikle zerdeçal çayı bu tür şikayetler için oldukça etkili sonuçlar verdiği gözlemlenmiştir.  Kaynar suya 1 çay kaşığı zerdeçal atın, 10 dakika demleyin. İsterseniz bal ve zencefil de koyabilirsiniz.

 

Birçok hastalığa iyi geldiği için ilaç sektöründe zerdeçalın çok yaygın bir kullanım alanı olduğunu vurgulayan Doç. Dr. İlhami Gülçin, zerdeçalın şuana kadar bilinen bir yan etkisinin bulunmadığını ancak tüm faydalı yeşil drogların fazlasının zararlı olabileceğini, bunun için de çay olarak tüketiliyorsa günlük 2-3 bardak kullanılması gerektiğini vurguladı.