Dr. Aidin SALİH'in Açlık Tedavisi 1 Günlük 3 Günlük Su Orucu ( Şifâ Orucu)

Dr. Aidin SALİH'in Açlık Tedavisi 1 Günlük 3 Günlük Su Orucu ( Şifâ Orucu)

 

Aidin SALİH Aralıklı oruç ile ilgili olarak bu makaleyi yazmak elzem oldu. Sağlık, ahlak, akıl, din ve ilmi anlayışın tüketilen besine bağlı olduğu çok eskiden beri bilinmektedir. Verimli topraklarda yaşayanlarda genellikle kabalık, zihinsel ve fikri zayıflık, davranışlarda aşırılık görülür. Çünkü çok besin tüketenlerin vücudunda atıklar birikir, biriktikçe çürümeye başlar, kanı kirletir. Dolayısıyla cilt rengi bozulur, aşırı kilo almakla beden çirkinleşir, zihin körelir, fikirler sığlaşır; idraksizlik ve gafillik galip gelir. Çorak topraklarda yaşayanların bedenleri hafif, yüzleri güzeldir. Tenleri saf ve temiz, ahlâkları güzel, davranışları ölçülü, anlayışları mükemmel, düşünceleri derindir. Açık zihinleri ilim ve hakikati çabuk kavrar. Aidin SALİH Diyeti.

 

Fazla yemek birikinti oluşturur. Sürekli sindirimi denetlemek, metabolik atıkları uzaklaştırmak, atılamayanları depolamak ve görevli organları yönlendirmek bağışıklık sistemini çok meşgul ettiği için hastalıklara karşı direnç gösteremez. Oruç tutarken, yani bedene dışarıdan herhangi bir besin gelmediğinde bağışıklık sistemi sindirimle uğraşmaktan kurtulur, bütün gücünü vücudu temizlemeye yöneltir. Karaciğer ve bağırsaklardan dışkıyla, akciğerlerden öksürük ve nefesle; beyinden hapşırma, gözyaşı, kulak akıntısı ve geniz akıntısıyla; böbreklerden idrarla; kandan terle metabolik atıkları atmaya başlar.

 

Açlıkta niyet çok önemlidir. Açlığa niyet edildiğinde bağışıklık sistemi, her organ ve her bir hücre kendini bu niyete göre programlar. Açlığın her günü için belli miktarda fazlalığı atmayı ve harcamayı planlar. Vücudu programını bozmamak için niyeti bozmamak gerekir. ( Kendim 1 günlük ve 3 günlük açlık çok defa yaptım. 10 günlük 1 defa) 

 

36 Saatlik Açlık Nasıl Yapılır?

 

Açlıktan önceki gün Saat 19.00’dan sonra hiçbir şey yenmez. ( Meselâ Pazar günü açlık yapılacaksa Cumartesi günü akşam 19.00'dan sonra hiçbir şey yenmez.  Pazartesi sabahı saat 07.00’da meyve suyu içilerek oruç açılır.) Yemekten hemen sonra yarım çay kaşığı toz sinameki yutarak veya yatmadan önce ya da sahurda bir bardak suda 1 yemek kaşığı magnezyum sülfat (İngiliz tuzu) eritip içerek bağırsaklar boşaltılır. Sahurda da bir bardak su içilir. (Kabızlık sorunu olanlar sahurda lavman yapabilir. Aksi halde lavmana gerek yoktur.)

Açlık günü iftarda bir şey yemeden 1–3 yudum temiz su ile oruç açılır. (Su içme isteği baskın olursa su içilebilir.)

Açlıktan sonraki gün:

* Sabah ilk olarak saat 07.00’da meyve suyu içilir. Bu şekilde 36 saatlik oruç tamamlanmış olur.

* Ardından meyve yenir.

* Gün boyu yalnızca taze sıkılmış meyve suyu içilir; meyve ve salata yenir.

* Akşama yakın etsiz yemek yenebilir. ( Sebze yemeği) 

 

3 Günlük Açlık Nasıl Yapılır?

3 Günlük Su Orucu yaparken açlığın ilk günü, aynı 1 günlük açlıkta olduğu gibi, sahurda su içilir, sonra iftar ve sahurda bir şey yemeden 3 gün arka arkaya oruç tutulur. 4. gün yani orucun sonunda önce meyve suyu, sonra meyve, daha sonra salata yenir, yalnızca akşam sebze yemeği yenebilir. ( Meselâ Pazar-Pazartesi-Salı günü açlık yapılacaksa Cumartesi günü akşam 19.00'dan sonra hiçbir şey yenmez.  Çarşamba sabahı saat 07.00’da meyve suyu içilerek oruç açılır.) Hastalığı ağır olan, 3 günlük orucu 7 gün arayla 7-21 defa yapmalıdır. 3 günlük orucun kanser dahil bütün hastalıklara büyük faydası vardır.

 

 

 

 

Ağır hastalık geçirenlerin hayatı boyunca yapması gerekenler

* Düzenli olarak sülük ve hacamat ile kanı temizlemek.

* Su ve yiyecek kalitesine dikkat etmek.

* Her zaman taze ve doğal yiyecekleri, ağırlıklı olarak salata, meyve, bal, kavrulmamış kuruyemiş gibi çiğ olanları tercih etmek.

* Mümkün olduğunca az yemek.

* Mayalı ekmek, bozuk meyve (özellikle tatlı elma, muz, kavun ve armutun bozulmuşu), gaz yapan, mizaca uygun olmayan yiyeceklerden uzak

* Ağır fiziksel işlerden, kimyasallarla çalışmaktan, kimyasal madde kullanmaktan kaçınmak.

* Doğru beslenme alışkanlığı edinerek, kuralların dışına çıkmamak ve bağırsakların düzgün çalışmasını sağlamak.

* Her yıl, genel tedaviyi uygulamak ( gerçek tıp kitabından) ve ayda 3 gün veya haftada bir gün açlık orucu yapmak.

Bütün bu kurallar hastalar kadar sağlıklı olanların da uyması gereken kurallardır. Buraya kadar anlatılan tüm tavsiyeler ve ilaçlar sadece hastalar için değildir. Bu, ilaçlar aynı zamanda gıda olduğu için, büyük, küçük, erkek, kadın, yaşlı, genç herkes kullanabilir.