Ateşsiz Üşüme Titreme

Ateşsiz Üşüme Titreme

Dr. Aidin SALİH'e göre Üşüme Titreme "periferik kan dolaşımı veya kılcal damarlarda kan dolaşımının olmamasından" kaynaklanıyor. Dolayısıyla ateşsiz üşüme titreme'nin cevabı bu makalede. Üşümek çevre ısısının ani değişikliğine yanıt olarak çıkıyor, deri-damarlar ve kaslar koordineli olarak kasılıp-gevşeyerek, ısı değişikliğine yanıt vermeye çalışıyor. Üşümenin en önemli sebeplerinden bir tanesi anemi yani kansızlıktır. Kan üretiminde rol oynayan "B grubu" vitaminleri sadece sağlıklı bağırsaklarda üretilir. Mikroplar da bağırsaklarda yaşar. Yanlış beslenme, hazımsızlık sonunda midede çürüyen yemeklerin zehirli kalıntıları bağırsaklara iner ve orada yaşayan doğal, faydalı mikropları öldürür. Böylece vitamin eksikliği, demir eksikliği ve kansızlık ortaya çıkar. Sonuçta tiroid bezinin dokuları etkilenir. Hormon üretimi azalır. Metabolizma yavaşlar.

 

 

Bu durumda önce hazım düzeltilmeli, bağırsakları ve karaciğeri tedavi etmelidir. En önemlisi damarlardaki tıkanıklıkları hacamatla, sülükle ve damar açıcı ilaçlarla eritmek ve çıkartmak, böylece kan dolaşımını düzeltmek gerekir.  Kırmızı pancar, ısırganotu yemek ve suyunu içmek, bol yeşillik ve zeytinyağı, taze veya doğal kırmız üzüm, demir yönünden zengin kaplıcalarda yıkanmak, ormanlık bölgelerde ve deniz kenarında çok yürümek, denizde yüzmek kansızlığa iyi gelir.

 

 

Bir kimsenin hemoglobin, demir, b12 ve d vitamini hormonu düşük ise mutlaka üşüme olur. Düşük olması demek kişinin kanındaki balgam hıltınının arttığını gösterir. Zamana yayılırsa bunun tedavisi kolaydır. 15 gün boyunca ısınmayan uzuvlarınızı doğal  zeytinyağı ile yağlayın ve hemen yıkamayın. Bu yağ sıcaktır. Deriden kana nüfuz ederek balgamı ısıtır ve kana dönüşmesini sağlar. Vücutta ki kan miktarı artınca ısı yükselir. Yatakta üşüyorsanız yün malzemeler kullanın. 

 

Eller ve Ayaklar Neden Üşür?

 

 

Kılcal damarlardaki yoğun tıkanıklıkdan kaynaklanır. Aidin SALİH'e göre Özellikle 0 grubu taşıyıcılarında görülüyor. Beyaz ekmek ve süt ürünlerini tüketen kan grubu 0'ların kılcal damarlarında yoğun bir şekilde görülür. Bu tıkanıklık o kadar yoğun olur ki periferik kan dolaşımı yok olur. Diğer kan grupları kendi kan gruplarına göre beslenmez ise onlarında kılcal damarları tıkanır. Kılcal damarlara kan gelmez. Eller ve ayaklar daima soğuk olur ve hiç ısınmazlar. Bir kimse "Ben Isınamıyorum" diyorsa; periferik kan dolaşımı veya kılcal damarlarda kan dolaşımı yoktur. O takdirde bol bol kupa kapatmak( kansız hacamat) ve hacamat uygulamak gerekir. Böylece tıkalı olan kılcal damarlarında çatlama olur, sonra bağışıklık sistemi ile yeniden oluşur ve artık kan damarlardan geçmeye başlar. Kan dolaşımı düzelir soğuk olup ısınamayanlar ısınırlar. Üşüme ve titreme neden olur? sorusunun cevabı alternatifsifa sayfasında.

 

 

,