Aidin SALİH'e Göre Sağlığı Koruma Yolları

Aidin SALİH'e Göre Sağlığı Koruma Yolları

 

Namaz ve abdestin manevi hikmet ve faydaları saymakla bitmez. Zaten bu konuda makale yazmak haddime değil. Neredeyse her makalemizde bahsettiğimiz Dr. Aidin Salih Hanımefendi'nin “Gerçek Tıp" Yitik Şifanın İzinde isimli kitabından, Namaz ve Abdestin fiziki olarak insan sağlığına faydalarını kaleme alacağız. Sıradışı bilgiler mevcut. Bize de hak vereceksiniz.    

 


ABDEST 

Abdest sağlık açısından son derecede faydalıdır. İnsan vücudu üzerinde yaklaşık 700 Biyolojik Aktif Nokta (BAN) vardır. Bunlardan 66 tanesi, "Agresi Noktaları" olarak adlandırılan ekstra aktif noktalardır. Agresi noktalarından 61 tanesi abdest uzuvlarında yer almaktadır.


Abdestte azalar yıkanırken BAN faaliyete geçer, agresi noktaları denge kazanır. Bu sebepten abdestteki düzeni, sırayı bozmamaya özen göstermek gerekir.


YÜZ yıkanırken;mide, bağırsaklar, safra kesesi, idrar yolları, sinir sistemi ve üreme organları uyarılır. KOLLAR yıkanırken; bağırsaklar, kalp, akciğerler, üreme organları, idrar yolları ve kan dolaşımı uyarılır. KULAKLAR yaklaşık 100 BAN'den ibaret olan ve hemen hemen tüm organlarla bağlantılı olan bir komuta merkezidir. Kulaklar meshedilirken bütün organlar uyarılmış olur. AYAKLAR yıkanırken;hormon dengesini sağlayan, büyüme ve üremeyi kontrol altında tutan hipofiz, böbrekler ve hemen hemen tüm organların faaliyetini etkileyen BAN uyarılır. Akupunktur noktalarının uyarılması sonucunda vücutta enerji ve kan dolaşımı kolaylaşır, vücudun direnci artar, bağışıklık sistemi güçlenir. Ateş yükseldiğinde soğuk su ile abdest alınırsa, ateş 1,5-2 derece kadar düşer. Abdest yükselen tansiyonu düşürür, baş ağrısını hafifletir, uyuklamayı, yorgunluğu ve öfkeyi giderir.


NAMAZ


Namaz Vakti: (Lütfen buraya dikkat! ) 24 saat içinde ardarda gelen, 5 tane büyük ve 50 tane küçük aktif bio-ritm periodu vardır. 5 büyük periodun herbirinin başlangıcındaki ilk 15 dakika biyolojik olarak en aktif zamandır. Bu vakitte akupunktur noktalan tamamen açık durumdadır. 5 vakit namaz bu 5 büyük biyolojik perioda denk gelmektedir. 15 dakika sonra BAN yavaş yavaş kapanmaya başlar ve bu kapanma süreci 1,5-2 saat devam eder.


Namaz Hareketleri


Rüku iç organlarıyla birlikte yumurtalık, rahim, prostat, böbrek, idrar yolları ve omurganın sağlığını korur. Mide, karın, sırt ve boyun kaslarını güçlendirir. Secde bedenin üst bölgelerine kan akışını artırır, beyinde sıvı ve kan dolaşımını düzenler ve korur, beyni temizler, hafızayı güçlendirir, anlayış ve düşünce kabiliyetini artırır, akciğer, kalp ve sinir sistemini arındırır. Selam verirken,omuzlara bakma hareketi, gözü kan dolaşımı bozukluklarından, göz kaslarını tembellikten, ense ve boyun kemiklerini kireçlenmeden korur. Secdeye giderken ve secdeden kalkarken yapılan hareketle vücudun tüm eklem ve kaslarının sağlığı muhafaza altına alınır. Abdest ve namazın maddi faydaları saymakla bitmez. Burada örnek olarak sadece birkaçı anlatılmış, manevi hikmetlerine ise hiç değinilmemiştir Sağlığını koruması için insana, abdest alması, namazlarını kılması ve yemeğini azaltması yeterlidir.

 

Gerçek Tıp kitabında Sağlığı Koruma Yolları bölümünde Namaz ve Abdest bölümünden önce Doğru Beslenme, Mevsimler ve Sağlık, ve Hareket konuları var. Sonrasında ise uyku ve giyim konuları var.