İnsan Sağlığı İçin Su Çok Önemlidir.

İnsan Sağlığı İçin Su Çok Önemlidir.

Su vücudumuzda bilgi taşıyıcısıdır. Vücuttaki denge ile organlar arasındaki bağ, su sayesinde oluşur. Su bozulursa organlar ve sistemler arasında kopukluk olabilir. Sinir sistemi ve organlar arasında kopukluk olduğu zaman da hastalık oluşur. Eğer su sağlıklı ve temizse, siz de sağlıklı ve temiz olursunuz. Bu yüzden suyun önemini çok iyi anlamalısınız. İbn-i Sina ve eski hekimlere göre su dağlardan inerken kuşların, bitkilerin, ağaçların özellikle taşların zikrini toplar. Böylece o su canlı ve şifalı olur. Sağlıklı su içen yerlerin insanı sağlıklı oluyor. Bataklık suyu ve duru su kullanan bölgelerde ise insanlar sağlıksız oluyorlar. 

 

Eğer bir kimsenin sinir sistemi ile organları arasında bir kopukluk oldu ise; o kopukluğu sadece su ve tuz dengesinin düzeltilmesi, suyun hem temizlenmesi hem de saflaştırılması ile geçirebiliriz. Suyun saflaşması ise suya Kur'an okumak ile mümkündür. Suyu bozmayan 2 şey vardır. Cam dahi belli bir zaman sonra suyu bozar. Birincisi, topraktan yapılan çömlek. İkincisi çam ağacından yapılan ( bazı yörelerde ismi bocut) su kabı. Özellikle toprak küpte su hareketli ve canlı olur. Toprak küp sırsız olmalıdır. Sırlı olursa hareket imkânı maalesef olmaz. Ayrıca toprak küpün iyi pişmiş olması gerekir. İyi pişmiş küp ağır değil, hafif olur. Cam damacanalarda gözenekler dardır. O yüzden su hareketli değildir. 

 

En kaliteli su zemzem suyudur. Zemzemden sonra dağlardan eriyen karlardan nehirlere akan sularda kaliteli sulardır. Taşlar üzerine uzun süre aktığı ve kesinti olmadan hareket ettiği için hafifleyen sulardır. Sağlığa faydalıdır. Yağmur suyu da hafif sulardan bir tanesidir. Fakat yağmur suyunu şiddetlendikten 20 dakika sonra toplamak gerekir. (İlk yağmaya başladığında havadaki kirler temizlenir.) Yemek esnasında, yemekten hemen sonra ( 2 saat geçmesi gerekir), yorgun ve terli iken, banyodan hemen sonra, meyve yedikten sonra, ayakta, uykudan uyanır uyanmaz SU İÇİLMEZ. Hastalıklara sebep olabilir. İhtiyaç olursa birkaç küçük yudum içilebilir.

 

Japon araştımacı Dr. Masaru Emoto, topladığı su numunelerini dondurarak farklı bir metodla fotoğraflarını çekmiştir.Tabi akan sular çok güzel kristaller oluşturmuş, musluk suyu ise kristalleşememiş veya bozuk kristaller oluşturmuştur.  "Sevgi", "Şükran" ve "Melek" yazılı kağıtlara sarılan şişelerde bulunan su dantel gibi güzel kristaller oluştururken "şeytan" yazılı kağıtla çevrili şişedeki su, kapkaranlık bir delik görüntüsü vermiştir.