Sarımsağın Faydaları Nelerdir?

Sarımsağın Faydaları Nelerdir?

Bağırsaklardaki mikroflorayı canlandırmak için yapılacak en önemli şeylerden bir tanesi günde 1-3 sarımsak yutmaktır. Sarımsak kanı temizler, akciğer, karaciğer, safra kesesi ve kalbi kuvvetlendirir. İltihabı kurutur ve bütün hastalıkları yok eder. Kutları döker, tüberküloz bakterisi dahil zararlı mikropları, virüsleri ve parazitleri öldürür. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Çiğ sarımsak yemek krampları yok eder, gazı giderir, adet kanamasını uyarır ve doğum sonrası eşin kolay atılmasını sağlar. Pişmiş sarımsak yemek, sesi ve boğazı temizler. Günde 3-5 sarımsak yutmak, bağırsakların sağlığına ve çalışmasına çok faydalıdır. Fakat sarımsağın fazlası baş agrısı yapar, gözlere zararlıdır. 

 

Bazı insanlara sarımsak yemek zor gelir. Onlar hasta olduklarında yiyebilirler. Sabahtan akşama kadar 3-5 arası yiyebilirsiniz. Bir kısmını bütün olarak,bir kısmını çatlatarak (üzerine bastırarak) veya kürdanla delerek yutun, bir kısmını da çiğneyerek yiyin. Sarımsak yuttuktan sonra karanfil veya kakule çiğneyip yutun. 

 

Hızlı çöküntülerden kendini korumak isteyen yaşlı insanlar hemen hemen her gün sarımsak yutmalı veya dövülmüş 3 diş sarımsağı bal şerbeti ile içmelidir. Bir baş sarımsak + 10 tane taze yeşil zeytin + 1 tane orta boy havuç, 500 gr. su ile pişirildikten sonra ezilip süzülür. Bu su içildiğinde adet kanamasını söktürür, doğumdan sonra eşin atılmasını sağlar, karında su toplanmasına çok iyi gelir.

 

 Bir baş sarımsak ince dövülür ve 500 gr. bal şerbeti ile karıştırılıp lavman yapılırsa yapışkan balgamı ve safrayı söktürür,- siyatik ağrılarını hafifletir,- kurtları düşürür. Aidin SALİH der ki : "Buruna damlatılan sarımsak suyu nezleyi giderir. Kulağa damlatılırsa, patlamış kulak zarını iyileştirir, birleştirir."

 

Uykusuzluğa karşı:
· 24 tane limonun suyu + 350 gr. dövülmüş sarmısak, bir cam kap içinde, üzeri 3 kat bezle kapatılarak, oda sıcaklığında 1 hafta bekletilir. Sonra süzülüp buzdolabına konur, karışım bitene kadar sabah akşam l'er yemek kaşığı içilir. Karışım mükemmel bir damar açıcı ve temizleyicidir. (Limon suyu yerine doğal sirke de kullanılabilir.)

Uyarı: Sarımsağın fazlası baş ağrısı yapar, gözlere zararlıdır. Yutacağınız sarımsak çok büyük olmamalı. 

Arpacık için sarımsak tam ortasından enine değil boyuna kesilir, suyu sürülür.

 

Önemine binaen ilk hakkında yazı yazdığım doğal ilaç sarımsak oldu. Bazı alternatif tıpçılar hastalarına mutlaka sarımsağı tavsiye ederler.