Tırnak Mantarı Bitkisel Tedavisi Nasıl Yapılır? Tırnak Mantarına Ne İyi Gelir?

Tırnak Mantarı Bitkisel Tedavisi Nasıl Yapılır? Tırnak Mantarına Ne İyi Gelir?

 

Tırnak mantarı enfeksiyonu genellikle belirli bir mantar türünden kaynaklanır ve duruma Onikomikoz denir. Tırnak mantarı, genellikle tırnağı normalden daha kalın, kesilmesi zor, sarı veya kahverengi renkte, kuru ve ufalanmış hale getirir. Bazen tırnak yatağını etkileyerek ağrıya ve iltihaplanmaya neden olabilir. Tırnak mantarı enfeksiyonu, tırnağınızın veya ayak tırnağınızın ucunun altında beyaz veya sarı bir nokta olarak başlayabilir. Tırnak mantarı tırnağınızın derinliklerine yayıldıkça tırnağınızın renginin değişmesine, kalınlaşmasına ve ufalanan kenarların oluşmasına neden olabilir. Bu durum çirkin ve potansiyel olarak ağrılı bir sorundur. Küçük parazit mayalar ve küflerin neden olduğu mantar enfeksiyonlarıdır. 

 

Tırnak mantarının tedavisi zordur, ancak çeşitli bitkisel ilaçlar sayesinde üstesinden gelinebilir. Tırnak mantarının büyümesini ve sorunlarını doğal ve bitkisel ilaçlarla tedavi etmenin birkaç yolu vardır.

 

Kına: Bu çare, mantar enfeksiyonu yeni oluşma aşamasındayken etkilidir. Kına, enfeksiyonu kökünden temizlemeye yardımcı olan çok güçlü ve mantar önleyici özelliklere sahiptir. 


•    Bu ilacı kullanmak için taze kına yaprağını öğütün, karışıma yarım limon suyu ve biraz zerdeçal ekleyin. Şimdi iyice karıştırın ve uyumadan hemen önce bu macunu etkilenen tırnağa uygulayın. Macunun kurumasını ve düşmesini önlemek için bölgenin etrafına bir bez sarmayı seçebilirsiniz. Ertesi sabah macunu yıkayın. İyi sonuçlar görmek için bu düzenli olarak yapın.

 

Kükürt: Sarı kükürt, mantarı öldürmeye yardımcı olur ve tekrar etmesini engeller. 


•    Bu ilacı kullanmak için, kalın bir macun yapmak için az miktarda kükürtü hindistancevizi yağı ile karıştırın.  Bu macunu etkilenen tırnağa ve tırnağın çatlaklarına iyice sürün. Bütün gece kalmasına izin verin ve ertesi sabah yıkayın. Bu çare, düzenli olarak yapılırsa iyi sonuç verir.

 

Patates: Mantar enfeksiyonlarını temizlemeye yardımcı olan doğal mantar önleyici ve ağartma maddeleridir. 


•    Mantar enfeksiyonunu yenmek için küçük bir patatesin yarısını soyup rendeleyin, karışıma bir kaşık zerdeçal ekleyin ve macunu etkilenen tırnağa uygulayın. Sekiz saate kadar bölgede kalmasına izin verin ve yıkayın. Bu çarenin en iyi yanı, tırnaklarınızın orijinal rengini geri kazanmaya da yardımcı olmasıdır. 

 

 

Zerdeçal: Doğanın en güçlü antiseptik ve mantar önleyici maddesi olarak bilinen zerdeçal, cilt enfeksiyonlarını iyileştirmekten kanseri uzak tutmaya kadar vücut için pek çok faydaya sahiptir. 


•    Bu ilacı kullanmak için az miktarda zerdeçal ile biraz su veya taze limon suyunu karıştırın. Şimdi bu macunu etkilenen bölgeye uygulayın. En iyi sonuçlar için bu ilacı günde bir veya iki kez düzenli olarak kullanabilirsiniz. 


Limon: Güçlü bir mantar önleyici ve antiseptik limon, hemen hemen tüm cilt enfeksiyonları için harikadır. Sadece enfekte olmuş tırnağınızın rengini düzeltmeye yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda mantar enfeksiyonlarıyla çok etkili bir şekilde savaşır. 


•    Hızlı sonuç almak için her gün tırnaklarınıza limon suyu sürün. Limon suyu giysileri lekelemediği ve nispeten yapışkan olmadığı için mümkün olduğunca sık uygulamayı seçebilirsiniz. 

 

Soğan: Keskin kokusu ve sağlığa sayısız faydası, soğanı mantar enfeksiyonları için harika bir çare yapar. Bitkisel şifa uygulayıcıları tarafından hem cilt hem de tırnak enfeksiyonları için kullanılan soğan, inatçı bir tırnak enfeksiyonuyla savaşmaya geldiğinde iyi sonuç verir. 


•    Tek yapmanız gereken bir soğanın suyunu alıp enfekte tırnağa uygulamaktır. Soğan parçasını doğrudan tırnağa uygulamayı da seçebilirsiniz. Daha fazla takviye için yarım limon suyunu karışıma karıştırabilirsiniz.

 

Elma sirkesi: Sadece güzel kokmakla kalmaz, aynı zamanda mantar enfeksiyonlarını iyileştirmek için hızlı ve etkili bir çözümdür. Genellikle kepeği yenmek için kullanılan elma sirkesi, ayaktaki mantar enfeksiyonlarını da yenmek için faydalıdır. 


•    Bu ilacı kullanmak için, sirkeyi tırnağınıza sürmeyi veya ayağınızı içinde sirke bulunan bir sıcak su kovasında ıslatmayı seçebilirsiniz. Ayaklarınızı bu banyoda yaklaşık otuz dakika bekletin ve ayaklarınızı bir havluyla iyice kurulayın. Ek bir önlem olarak, ayakkabınızı giymeden önce tırnaklarınıza biraz limon suyu sürmeyi seçebilirsiniz. Enfeksiyonu yenmek için düzenli olarak yapın.  

 

Neem: Vücut için sayısız faydasıyla bilinen neem yağı, mantar enfeksiyonunu yenmenin harika bir yoludur. Güçlü mantar önleyici özelliklere sahip olan küçük bir neem yağı, tırnaklardaki mantar enfeksiyonunu yenmede uzun bir yol kat eder. 
•    Enfekte tırnağa birkaç damla neem yağı sürün. Hemen sonuç almak için bunu günde üç kez yapın. 

 

Çay ağacı yağı: Bu yağ, batık tüylerden akneye kadar her türlü cilt rahatsızlığı için kullanılır. Ama tırnağın mantar enfeksiyonları için de harika bir çare olduğunu biliyor muydunuz? Çay ağacı yağı, onu mantar enfeksiyonu için mükemmel bir panzehir haline getiren çok güçlü antiseptik ve mantar önleyici özelliklere sahiptir. Bunun dışında vücudun daha hızlı iyileşmesine yardımcı olur ve mantar enfeksiyonlarını uzak tutabilir. 


•    Bu ilacı kullanmak için ayaklarınızı çay ağacı yağı ile ılık bir suda bekletebilir veya yağı doğrudan tırnağınıza uygulayabilirsiniz. En iyi sonuçlar için bunu günde iki kez yapın.  

 

Karbonat: Karbonat, tırnak mantarını yok etmek için kullanılan en yaygın üründür. Antifungal özellikleriyle birkaç gün içinde sonuç bekleyebilirsiniz. Ayak onarım serumuna benzer şekilde, kabartma tozu, tutarlı ve etkili bir şekilde çalışır. 


•    Suyu ve karbonatı karıştırın ve macunu söz konusu tırnağa dökün. Ayrıca ayaklarınızı ıslatabilirsiniz.

 

Mısır unu: Evet, bu doğru, mısır unu, bazılarının ayak mantarları için bir çözüm bulma arayışlarında deneyimlediklerini iddia ettikleri bazı antifungal özelliklere sahip olabilir. Herhangi bir bilimsel kanıt olmamasına rağmen, mevcut anekdot kanıtı yeterlidir.


•    Mısır ununu sıcak suyla karıştırın ve bir macun haline getirin. Macun soğuyana ve ayaklarınızın derinliklerine nüfuz edinceye kadar bekleyin. Bunu haftada iki kez bir saat boyunca yapın.

 

Kekik yağı: Kekik yağının ayak mantarının azaltılmasında yararlı olan antifungal özelliklere sahip olduğu da kanıtlanmıştır. Kekik yağında timol adı verilen bir bileşiğin varlığı, faydalı etkilerden sorumlu olanıdır. 


•    Yağı haftanın her günü tırnak mantarının üzerine iki ila üç damla damlatın.   

 

Diyet: Enfeksiyonlardan korunma söz konusu olduğunda, diyetiniz en önemli yönlerden biridir. Diyetinize bağışıklık sistemini güçlendiren yiyecekler dahil etmek, bağışıklık sisteminizi sağlıklı olmasını sağlar ve enfeksiyonlardan uzak tutmanıza yardımcı olur. Tırnak mantarı enfeksiyonlarından kaçınmanın bir başka harika yolu da probiyotik yiyecekler yemektir. Bu yiyecekler vücudunuzdaki iyi bakterilerin büyümesine yardımcı olur ve enfeksiyonları önler.

 

Dr. Aidin SALİH'e göre el ve ayak tırnaklarının hepsi ayrı ayrı vücudumuzda bir organa aittir. O yüzden sayfamızda daha önce yazılan """ https://alternatifsifa.com/post/tirnaklar-ve-parmaklardan-hastalik-tespiti-1 """ makalemizi de tavsiye ediyoruz.