Kırmızı Etin Faydaları Nelerdir? Kurban Eti Şifadır!

 Kırmızı Etin Faydaları Nelerdir? Kurban Eti Şifadır!

Temek Yiyeceklerden olan Et hakkında yazı yazmayı düşünüyorduk. Kurban Bayramı da yaklaştığı için ( Özellikle kurban etinden bahsedeceğiz) bugün kaleme alacağız inşaallah. Doktor Aidin SALİH'e göre Et denilince ilk aklımıza gelen 0 ve B kan grubu olanların midesi çok asit ürettiklerinden kolaylıkla eti hazmederler. Hatta şöyle diyebiliriz; dana eti insan tabiatına sertlik, koyun eti ise yumuşalık verir. İnek, Keçi ve Deve etinin hazmı zordur. Ancak midesi çok asit üreten 0 ve B grubu eti kolaylıkla hazmeder. A kan grubunu uyarıyoruz! Midesi az asit üreten kan grubu A eti HAZMEDEMEZ sadece ÇÜRÜTÜR! O yüzden sitemizdeki kan grubuna göre beslenme yazılarını okumadı iseniz buradaki linkten okuyabilirsiniz : Kan Grubuna Göre Beslenme  Et, işitme ve görme duyusunu geliştirir, aklı ve vücudu güçlendirir. Kırmızı et B 12 eksikliğine iyi gelir.

 

Dr. Aidin SALİH Gerçek tıp kitabında etten aşağıdaki gibi bahseder:

" Her hayvanın genci, erkeği, siyahı ve yağlısının omuz, sırt ve kemiğe sarılmış eti daha lezzetli, daha hafiftir. Her hayvanın sağ yanındaki et sol yanındakine nazaran daha lezzetlidir. Kırmızı koyunun eti siyah koyunun eti kadar lezzetli, hazmı ise daha kolaydır. Beyaz koyunun eti hafif, gri koyunun eti ağırdır. Bir yaşındaki siyah, yağlı ve erkek keçinin eti lezzetli ve hafiftir. Kuzu, oğlak ve buzağı eti en iyi ve en hafif etlerdir. Oğlak eti, kuzu etinden daha kolay hazmedilir ve daha az kalıntı bırakır. Kurutulmuş etin hazmı ağırdır, fakat buzdolabında beklemiş etten daha iyidir."

 

Kan Grubu A

 

Kan grubu A olanlar eti hazmedemez dedik.  Bu sebeple kan grubu "A" olanların tavuk, hindi, keklik, oğlak ve kuzu eti gibi daha az mide asidiyle parçalanan etler ve balık tüketmesi gerekir. 

 

 

Közde, fırında pişirilmiş et, kaynatılarak pişirilmiş etten daha kuru olur. Onu çiğ yeşil sebze ile yemek gerekir. Biber, defne veya ardıç yaprağı, sarımsak, soğan, zencefil, kekik, kimyon ile pişirilmiş etin sıfatı baharatların sıfatlarıyla zenginleşir. Eti ekmekle değil, yeşil yapraklı sebzelerle yemek gerekir. Bu etin hazmını kolaylaştırır ve eti hazmedemeyenler için zararını azaltır. Bir hayvanın eti diğerinin eti ile veya bir hayvanın eti, diğer hayvanın yağı ile karıştırılmamalıdır.  Etli yemek yapılacağı zaman, bu yemeği o etin yağında pişirmek en iyisidir, çünkü et ve etin yağı birlikte kolay hazmedilir. Et, kendi yağından başka, hayvanı veya bitkisel yağı özümsemez. Hayvansal yağ da etsiz kolay sindirilemez.

 

B12 Vitamin eksikliğinde et çok faydalıdır. Özellikle kuzu ciğeri, doğal yumurta süt ( özellikle manda), manda yoğurdu, lahana B12 vitamin eksikliğinde doğal ilaçlardır.

 

Kurban Eti Şifâdır

 

 

Şimdi size kurban etinden bahsedeceğim. Bu çok özel bir et. Bütün kan gruplarına uygun. Bayramın ilk 3 günü derin dondurucuya koymadan herkes yiyebilir. Hatta yedi çeşit etli yemek yapsa hepsinden karışık da yiyebilir. Bu sadece bayrama özeldir, şifadır, rahmettir, sağlıktır. Dr. Aidin SALİH: " Kurban eti insan vücudu için mükemmel bir temizleyici niteliğindedir. Yiyene ishal yapabilir, ateşi yükseltebilir ve eklemleri şişirebilir. Bu, kurban etinin tesiriyle oluşan, iyileşme belirtileridir. Kesildikten üç gün sonra et kurban eti olma özelliğini, şifa özelliğini kaybetmeye başlar.