Böbrek Taşı Bitkisel Tedavisi.

Böbrek Taşı Bitkisel Tedavisi.

Böbrek taşı ağrısı o kadar şiddetlidir ki kelimelerle anlatılamaz. Ağrı böbrek bölgesinde, sırtta, kaburgaların altında, alt karın bölgesinde ve kasıklarda görülebilmektedir. İdrar yaparken ağrı ve sık idrar hissi yaşanabilir.  Günlerce uyku uyuyamazsınız. Ağrı kesici alırsınız bâzen fayda etmez. Taş eğer ki düşmeye başladı ise yâni hareket etti ise Allah yardım etsin. Mide bulantısı ve kusma olabilir. Sürekli idrara çıkma hissi olabilir veya normalden daha fazla idrara çıkılabilir. İdrara çıkma sayısında artış olmasına rağmen idrar miktarında azalma görülebilir. İdrar sırasında yanma hissi olur. Böbrek taşı enfeksiyona neden olduysa idrar rengi bulanıklaşır ve koyulaşır. Ateş ve üşüme-titreme görülebilir.

 

Böbrek taşı ağrısı nasıl geçer? Anlık geçirmek için dayanabileceğiniz sıcak su  ile küvet olur leğen olur doldurun ve böbrekleri içine alacak şekilde suya girin. Zâten doktorunuz kas gevşetici verecektir. Böbrekte sâbit duran taş ağrı yapmaz. Kanala düştü ise ağrı başlar. Taş büyükse kanaldan düşmez, parçalanması gerekir.

 

Her zaman olduğu gibi böbrek taşı tedavisinde de Dr. Aidin SALİH'in gerçek tıp kitabında yazdıklarını biz de buraya yazacağız. Böbrek taşı olan birine Aidin SALİH her sabah aç karnına limon ve maydanoz suyu tavsiye etmişti. Toplumda gilaburu suyu, avakado yaprağı suyu veyahutta yoğurt suyu ( yoğurt suyu asıl mide ve bağırsak yaralarını kapatır. Büyük taşa çok faydası olmaz.) böbrek taşı için tavsiye edilir. Fakat gerçek tıp kitabına göre önce mide bağırsak tedavisi sonra karaciğer temizliği sonrasında kireç temizliği ( bu temizlikte böbrek taşları düşebiliyor) kireç temizliğinden sonra böbrek temizliği şeklinde yapılır. 

 

Böbrek ve Mesane Temizliği

 

 

 

Ağrı kesici, ateş düşürücü, aspirin, kan sulandırıcı ve diğer tıbbi ilaçlar, doğal olmayan yiyecekler, fazla süt ve süt ürünü (özellikle kan grubu 0 ve A olanlar için), taze mayalı ekmek, beklemiş ıspanak yemeği, domates salçalı yemekler, yemekten sonra yenen meyve; durgun su, siyah çay, kahve ve hazır içecekler; dar pantolon ve dar ayakkabı böbrek ve mesanede taş oluşmasına zemin hazırlar. Sindirimin bozulması ve diyabet gibi metabolizma bozuklukları; böbrek hastalıkları, tümör sebebiyle karaciğer, dalak, rahim, yumurtalık ve bağırsakların büyüyerek böbrekleri sıkıştırması; yaradılıştan veya anne sütü yerine başka besinler alınması sebebiyle böbrek yapısındaki farklılık ve kronik kabızlık da taş oluşmasına yol açabilir. Böbrek ve mesanenin temizlenmesinde amaç, taşları parçalayarak, kireci eriterek dışarı atmak, böbrekleri kuvvetlendirmek ve bu şekilde karaciğer temizlemesini tamamlamaktır. 

 

Taş ve Kireç Çözerek İdrarla Atmayı Sağlayan İlaçlar

 

Böğürtlen kökü, defne kökü kabuğu, defne meyvesi, maydanoz tohumu, turp tohumu (özellikle kara turp tohumu), turp yaprağı suyu, pelinotu, tarçın, enginar suyu ve kökü, havuç tohumu, kekik, kimyon, anason, misvak.

 

Taş oluşumunu önleyen, idrar artıran ve çözülen kalıntıları idrarla atmayı sağlayan ilaçlar; Temiz su, havuç suyu, kırmızı pancar suyu, ıspanak suyu, maydanoz suyu, kereviz ve yaprağının suyu, limon suyu, greyfurt suyu, karpuz, karpuz çekirdeği, karpuz kabuğu, ısırganotu, kavun çekirdeği. Pişmiş ıspanak ve durgun suyun taş yapması, fakat çiğ ıspanağın ve temiz canlı suyun taş eritmesi dikkat çekicidir. Çiğ domates ve ıspanakta bulunan canlı oksalasit, aktif kireç eriticilerden biridir. Ancak domates ve ıspanak pişirildiğinde, doğal yapısını kaybeden oksalasit, tam tersine, taş yapıcı olur. 

 

Böbrek ve Mesane Temizliğine Hazırlık

 

3 çorba kaşığı çörekotu öğütülerek 200 gram bal ve 3 baş sarımsak ile karıştırılır. Günde 3 defa 1'er çorba kaşığı alınır. Sonra her defasında kabuğuyla beraber 1 limon yenir veya 1-3 limon suyu + 150 200 gram su karışımı ya da greyfurt suyu içilir. Veya 100 gram limon suyu + 100 gram zeytinyağı + 3 baş dövülmüş sarımsak + 50 gram taze sıkılmış maydonoz suyu karışımından sabah akşam 50'şer gram içilir. Buna 3-5 gün devam edilir. 

 

Tercih edilen karışımla birlikte hergün arpa suyu hazırlanarak içilir: 200 gram kabuklu arpa 2 litre suda 3 4 saat bekletilir, sonra aynı suda 1,5 saat kısık ateşte kaynatılıp süzülür. Arpa suyu bal ile tatlandırılıp gün boyu bitene kadar içilir. Arpa yerine aynı şekilde kabuklu yulaf da kullanılabilir. Günde 1 defa salata yenebilir.

 

Hekimin önerisiyle yapılan böbrek temizlemesinde yalnız aşağıdaki son 3 gün uygulanır. Böbrek ve mesane temizliğinde aşağıdaki 2 yöntemden biri uygulanır. Her iki yöntemde de 3 gün boyunca hergün günde 3 defa ılık kekik çayıyla birlikte aşağıdaki taş kırıcı karışımdan 1 'er çay kaşığı yutulur. Eşit miktarlarda defne meyvesi + yabani kekik + tane kimyon + gilaburu ağacı kabuğu + zencefil + tarçın öğütülür. Gilaburu kabuğu yerine anason da kullanılabilir.

 

1. Yöntem: 

Gün boyu dönüşümlü olarak aşağıdaki meyve-sebze suyu karışımı içilir: Günde 4 defa 1 limon suyu + yarım bardak ılık su karışımı içilir. Taşların büyüklüğüne ve kan grubuna göre limon sayısı 10'a kadar çıkarılabilir. Eşit miktarlarda havuç suyu + kırmızı pancar suyu + salatalık suyu + su karıştırılır ve günde 4-7 bardak içilir. İlk olarak 1 bardak limon suyu karışımı içilir. Limon suyu karışımından sonra 1 saat, sebze suyu karışımından sonra ise 2 saat ara vermek gerekir. 

Not: Limon suyu içemeyenler greyfurt suyu içebilir. Salatalık yerine maydanoz, kereviz yaprağı, hindibağ veya ısırganotu kullanılabilir. 

 

2.Yöntem:

 

200 gram kabuklu arpa veya yulaf 2 litre su ile 2-4 saat ıslatılır; sonra kısık ateşte 1,5 2 saat kaynatılır, süzülerek günde 8 10 bardak içilir. (Günde 2 defa arpa suyu hazırlanır.) Bununla birlikte kekik demleyerek veya arpa samanını 20 30 dakika kaynatarak banyo suyuna katmak taş düşürmeye yardımcı olur, sancıyı hafifletir. ("Kas ve Kemik Hastalıkları" bölümüne bakınız.) 

 

Çok Kuvvetli İlaçlar

 

Bu yöntemlerle eritilemeyen büyük ve eski taşları eritmek için, bu kuvvetli ilaçları kullanmak gerekir: Kuluçkadaki civciv yumurtadan yeni çıktığında yumurta kabukları yıkamadan kurutulur, ince dövülür ve sabah akşam 1 'er çay kaşığı suyla yutulur. Veya 15 gram karanfil + 30 gram karpuz çekirdeği + 30 gram nohut (en iyisi kara hint nohutu) fırında yakılarak elde edilen kül iyice ezilip karıştırılır ve sabah akşam birer kahve kaşığı yutulur. Arkasından 150 gram yabani semizotu suyu + 30 gram kereviz yaprağı suyu + 50 gram su karışımı veya yukarıda verilen sebze suyu karışımı içilir. Ayrıca 100 gram kara turp suyu gün boyu yudumlanır. Üç gün hiçbir şey yenmez. 

 

Özet: Dr. Aidin SALİH'in gerçek tıp kitabından böbrek taşını yazdık. Böbrek taşı için başka doğal tedavi yöntemlerini de araştırabilirsiniz. Fakat bacakta kramp ve baldır ağrısı böbrek kaynaklıdır. Böbrek sinsî bir organdır. Bazen son âna kadar belirti vermez. Böbrek yetmezliği genellikle sinsi ve yavaş geliştiği için tanıda gecikme oluyor. En belirgin belirtiler ise gece birden fazla idrara çıkma, yeni başlayan veya şiddeti artan kan basıncı yüksekliği, bacaklarda ve göz kapaklarında şişme, cilt döküntüsü, idrar yaparken zorlanma, idrarda renk, koku değişiklikleri, köpük varlığı v.b. İltihablı böbrek hastalığına nefrit, glomerüllerde iltihap olmasına glomerülonefrit denir. Gerçek Tıp kitabına göre :Türkiye'de kronik böbrek yetmezliğinin birinci nedeni glomerülonefrittir. Kronik glomerülonefrit uzun süreli bir hastalıktır ve hızla ilerleyebilir. Bu durumda, kısa süre içinde böbrek yetmezliği meydana gelir ve hasta diyaliz tedavisine mecbur kalır.

 

İster doğal yollarla tedavi olun isterseniz ameliyat olun Allah ile tam irtibat kurun. Çünkü şifâ Allah'tandır. 

 

Son olarak 08 Mart 2020 tarihinde kaleme alınan  Böbrekler İçin Faydalılar ve Zararlılar Nelerdir?    yazımızıda tavsiye ediyoruz