Aşırı Terlemenin Nedenleri Nelerdir? Terlemenin Bitkisel Çözümü!

Aşırı Terlemenin Nedenleri Nelerdir? Terlemenin Bitkisel Çözümü!

Terin normalde kötü bir kokusu yoktur.  Ciltteki bakteriler terin içindeki maddeleri parçaladığı için kötü koku oluşmaktadır. Kokuyu önlemek için kozmetik ürünler etkili değildir. Çünkü bu ürünler terle atılan toksinlerin uzaklaştırılmasını engeller, ter bezlerinin ağızlarının kapanmasına ve iltihaplanmasına neden olur. Terlemeye karşı doğal ürünler kullanılmalıdır. Yâni Terlemeden sonra ortaya çıkan koku bakteriden kaynaklanır. Çoğu vücut kokusunu gidericiler kokuyu gizlemeye, terlemeyi azaltmaya ve nemle dost olan bakterilerden cildi korumaya çalışır. Bununla beraber ter kokmaz, koltuk altlarında ve genital bölgelerde bulunan ter bezleri tarafından üretilen ter, protein ve yağlı mineraller yayar, kokuya neden olan bakterilerin gelişmesine yardımcı olur.

 

Bakteri gibi, yiyecekler de koku yapabilir; Soğan, sarımsak, balık,  pastırma, çemen lifli yeşil yiyecekler, gibi çinko içeren gıdalar koku yapabilir. Uz. Dr. Süleyman Önal, aşırı terlemenin kişinin sosyal, fiziksel ve mesleki yaşamında önemli sorunlara yol açabileceğini söylüyor. Aşırı terlemenin D vitamini eksikliğinin de habercisi olabildiğini kaydeden Uz. Dr. Önal, en çok el, ayak ve koltuk altının aşırı terlemesi şikayetiyle doktora başvurulduğunu söyledi. Yaz aylarında çoğu insanın baş etmekte zorlandığı sorunlardan birinin da vücut kokusu olduğuna dikkat çeken Uz. Dr. Önal, “Aşırı terleme ikili ilişkileri de olumsuz etkiliyor. İş verimini, eğitim ve kariyer seçimini ve ruhsal sağlığı olumsuz etkiliyor” diye konuştu.

 

Aidin SALİH Terleme

 

 

Dr. Aidin SALİH Terleme hususunda gün aşırı doğal maden suyunu öneriyor. "Maden suları kanı temizler, yaraları kapatır, ter kokusunu giderir. Ancak günde bir bardaktan fazla maden suyu içilmeyeceği gibi her gün tüketmek de doğru değildir." Terleme ile atılan toksinlerin ağırlığına bağlı olarak ter kokusu rahatsız edici olabilir. Doğal sirkeyi koltuk altlarına sürerek ter kokusunu nötralize edebilirsiniz. 

 

Terleme İçin Bitkisel Çözümler

 

 

Enginarı hafif haşlayın ( fazla haşlamayın ), sızma zeytın yagı ile yiyin. Bu yazdıklarımın etkili olabilmesi için beslenme ve yanlış yaşam tarzının düzeltilmesi gerekir. Hazır kozmetiklerden uzak durun, Dogal şeylerden kullanmaya özen gösterin. Vücut bakım ürünleri kullanmayın. LAVANTA YAĞI: Bir çok özelliginin yanında , Akneleri ve vücuttaki kötü kokuları giderir. Cilde sürüldüğünde ateşi düşürür. Bir çay bardağı suya veya bir şeker parçası üzerine 3-4 damla damlatılarak tüketilir.. Ayrıca cilde masaj yapılarak kullanılır.

 

Adaçayı: Bu bitki oldukça popüler bir ter önleyicidir. (antiperspirant). Adaçayı yağı, tentür ve çay poşetleri kolay bulunur. Tentür ile sulandırılmış yağı, yüz ve genital bölgeleriniz hariç terleyen bölgelerinize doğrudan sürün. Çay olarak da içebilir ya da terleyen bölgelerinizi bununla yıkayabilirsiniz. Hamile kadınlar çayını içmemeli ya da tentür kullanmamalı. Çay ağacı yağı: Bu tarçın kokulu yağ, Avustralya’daki bir ‘Melaleuca alternifolia’ ağacından elde edilir. Terleyen bölgelerinize uygulayın. Yağ, ortalama bir antiseptik ve deodorant dermatit (deri yanığına) neden olabilir.

 

 

Son olarak aşırı terlemenin en önemli nedenlerinden bir tanesi böbreklerin düzenli ve verimli çalışmamasından kaynaklanabilir. Böbrek rantabl çalışmaz ise bağışıklık sistemi devreye girer. Terleme olur. Bu durumda ter önleyici kullanıp terleme durdurulursa böbrekler iflas edebilir.