Sivilce nasıl geçer? Sivilce,çıban neden olur?

Sivilce nasıl geçer? Sivilce,çıban neden olur?

Alternatif Şifa sayfası olarak sivilce ve çıbanla ilgili marjinal bir yazı kaleme alacağız. Daha önceki yazılarımızda İbn-i Sînâ'nın hastalık sebeplerini iki hususta topladığını anlatmıştım. En başta hazım imkânlarından daha fazla yemek. İkincisi de hazım olmadan ikinci bir yemek yemektir. Dr. Aidin SALİH bu konuda şunları söylüyor:  Normalden fazla yenen yemek hazım olsa da metabolik atıklar çoğalır ve bu atıklarla organlar ve sistemler sürekli uğraşır. Karaciğer düzgün çalışmadığı veya aşırı stres aşırı ilaç alındığı zamanlarda normal yollardan bağırsaklarla dışarı atılamayan toksinler kendine dışarı çıkacak yol ararlar. Ve doğal olarak vücut bu toksinleri en kestirme yoldan deri gözeneklerinin en uygun noktasından yüzden veya sırttan dışarı atmaya çalışır ve sivilce oluşur.

 

 

İleri yaşlardaki sivilce karaciğer zafiyetinden, genç yaşlardaki sivilce hem karaciğer zayıflığı hemde hormonların dengesiz salgılanmasıyla alakalıdır. Sivilce için hacamat birebirdir. Yüze hacamat yapılmaz. Sırtta sivilce veya çıban olan bölgeye Hacamat yapılırken sivilceli noktalara vakum uygulansada direk sivilce üzerinden kesik yapmamaya özen gösterilmelidir. Sivilceli bölgeye uygulanacak vakum şiddeti normal Hacamat uygulamasına göre daha az ve hafif olmalıdır. Zira sivilceli bölgede muhtemelen deri altı toksik madde miktarı birikimi oldukça fazladır. Sentetik ilaçlar başta faydalı gibi görünsede iltihabın dışarı atılmaya çalışıldığı noktaları tıkamakta sonrasında ise tıkanma başka hastalıkların oluşmasına zemin hazırlamaktadır. Bazı insanlarda metabolik atıklar cilt vasıtasıyla atılır. Belki çirkin bir görüntü olur ama en emniyetli ve zararsız yol budur. Sivilce ve çıbanla zararlı yağlar, egzama ile de doğal yumuşak metabolik atıklar atılır.

 

Çıban Neden Olur?

İlk paragrafta atıklardan bahsettim.  O atıkları depolamak veyahutta atmak gerekir. Bu oldukça emek gerektiren büyük bir iştir. Vücut atamazsa depolaması gerekir. Vücut nerede depolar? En basit şekilde yağda depolar. Fakat yağın depoları da sınırlıdır. O zaman eklemler ile bütün dokularda depolanır ve o birikinti de artık hastalık üretir. Depolanan fazlalıklardan kurtulmak sadece iltihaplanma ile mümkündür. Bu yüzden çıbanları ve yaraları olanların cildinde çok atık madde ve fazlalık toplanmıştır. Vücut bundan sadece iltihaplanma ile kurtulabilir. O yüzden blog yazarı olarak bizlere devamlı çıban kaç günde geçer v.b sorular geliyor.

 

Vücutta dört hazım var. Birinci hazım ağız, mide ve bağırsaklardır. İkinci hazım karaciğerdir. Üçüncü hazım kandadır. Üçüncü hazımda eritilebilen metabolik atıklar; ter ve kıllar vasıtasıyla, akıntı, burun mukusu (sümük), kulak kiri, tırnak ve saç uzaması ile atılır. Saç ve tırnaklar çok önemlidir. En tehlikeli metabolik atıklar saç ve tırnak vasıtasıyla atılır. Atılamayan atıklar dokuların arasına yerleşir ve iltihaplanma, çıban ve yaralar ile dışarı atılır. Bu bağışıklık sisteminin korunma mekanizmasıdır. Çıban kaç günde geçer? şeklinde çok soru alıyorum. Bu tamamen çıban olan kimseye bağlı. Çıbanın hemen geçmesini isteyen en az 36 saatlik açlık yapması gerekir.

 

Sonuç olarak; İbn-i Sînâ'nın dediklerini uygulamazsak sivilce ve çıbandan kurtulamayız. Yâni hazım imkânlarından daha fazla yememek. İkincisi de hazım olmadan ikinci bir yemek yememektir. Özellikle katkı maddeli yiyeceklerden uzak durmalıyız. Bunların neler olduğunu biliyorsunuz. Fazlalık mutlaka bize sivilce ve çıban olarak döner. Bir de katkı maddeli yiyecekler yersek hemen vücutta etkisini gösterir. Çünkü bağışıklık sistemi devreye girer. Gıdayı azaltmak, yapay gıdalardan vazgeçmek, deterjan kullanmamak, vücut bakım ürünleri kullanmamak sivilce ve çıban için lüzumludur. Diğer hususlar da; açlık, hacamat ve sülüktür. Beslenme ve yanlış yaşam tarzı değişmeden hiçbir şey değişmez. Sayfamızdaki kan grubuna göre beslenme yazılarını mutlaka okuyunuz.