Hacamat Nedir? Hacamat Nasıl Yapılır?

Hacamat Nedir? Hacamat Nasıl Yapılır?

 Hacamat, tıkanıklıkların ve en fazla zararlı maddenin toplandığı belli bölgelerdeki ince damar ve kılcal damarlardan birikinti alınmasıdır. Vücudumuzda hastalık yapan birikintilerin özellikle yerleştikleri bölgeler vardır.  Tarama hacamatı denilen noktalar da buralardır.Kafa arkası, C7 noktası dediğimiz beyin omurlarının son noktası, omuzlar,sırtta 3 nokta, belde 3 nokta, kuyruk sokumunda 3 nokta, 2 altta 2 üstte olmak üzere dizlerde dörder noktadır. Vücudumuzda bütün birikintiler yoğun olarak bu bölgelerde birikiyor çünkü bu bölgeler aynı zamanda özel akupunktur noktaları ve enerji dolaşımının girdap yaptığı noktalardır. Bu noktalara hacamat yapıldığı zaman birikintiler direkt olarak dışarıya alınabiliyor. Dışarıya alınan kan değil, BİRİKİNTİDİR. Hacamatla ölmüş ve değişmiş hücreler, toksinler,iltihaplar, bozuk sıvı birikintileri ve tıkanıklıklar alınır. 

Kirli kan sadece periferik kan dolaşımında, ince damarlarda görülür. Üşüme ve titremede kılcal damarlardaki tıkanıklıktan olur. Büyük damarlarda kirli kan görülmez. Hastanın ağrıyan bölgesine kupa kapatılırsa veya hacamat yapılırsa gaz görülür. O zaman yoğun gaz çıkar. Çünkü metabolik atıklar birikip uzun süre bir bölgede; mesela kaslar arasında veya cilt altında kalırsa orada metabolik atıklar çürümeye başlar. O gaz eğer eğer cilt ve kaslar arasında gezmeye başlarsa insan ağrı hisseder. Dizlerde gaz sıkışması olursa dizler ağrır. O ağrı çok kötüdür. İnsan adeta o ağrıdan çatlar. Hacamat yaptırıp kupa kapatırsa ( gazın yoğunluğuna göre fazla kupa kapatılabilir) o ağrıdan hemen kurtulur. Zaten gazın fazla olup olmadığı şöyle anlaşılır: Şayet kupa, gazın basıncından atılıyor ve uçuyorsa kupayı fazla kapatmak gerekir.

 

Hacamat iki bölge hariç her yerden yapılabilir. O bölgeler, bıngıldak ve ense çukurudur. Hacamat kan üretimiyle görevli organları uyarır, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, vücuda direnç kazandırır, ağrıları giderir, hastalıkları önler. Amerika ve Avrupa'da hacamat üzerine araştırmalar yapılmaktadır. Hacamat üzerinde yüzlerce araştırma yapılmış, bir tane zararına rastlanmamıştır.

 

Son olarak, hacamat ile " bulaşıcı hastalıkların çoğalması" korkusu var. Bu metod kusursuz ve mükemmel bir metoddur. Hastalığın bulaşmasına da imkan yoktur, çünkü kan dışarı sızarken, bulaşıcı mikroplar hiçbir şekilde içeri giremez. Ancak hacamat işinin ehli olan haccam ve haccamelere yaptırılmalıdır. Bu işin sırları vardır.  (Hacamat zamanı ve hacamat bölgeleri ile ilgili tekrar yazacağız) 

 

Hacamat zamanı ve hacamat bölgeleri yazımızı yazdık linki aşağıda:

Hacamat Zamanı ve Hacamat Yerleri