Hamile Kalmak İçin Hacamat Tedavisi

Hamile Kalmak İçin Hacamat Tedavisi

 

Hacamat, kadınlarda kısırlığın giderilmesinde çok faydalıdır ve hamilelik sırasında da faydalı olmaktadır. Hacamat ve hamilelik birbiriyle yakından ilişkilidir. Toksik maddelerin vücuttan atılması ve vücudun gebe kalmaya uygun hale getirilmesi için hacamat yardımcı olacaktır. Biliyorsunuz ki zihinsel stres de hamileliğe bir tür engeldir. Bu nedenle zihinsel stres, ağrı, kaygı ve depresyondan kurtulmak ve doğurganlık oranını artırmak için hacamat tedavisi yapılması uygundur. Hacamat tedavisinin bir diğer olumlu yönü de gebelik gecikmesini kısaltmasıdır.

 

Kadınlarda Kısırlık İçin Hacamat

 

Hacamat depresyon, tıkanıklık, selülit, kas ağrısı ve hatta solunum yolu enfeksiyonlarını içeren çeşitli sağlık sorunları için faydalıdır. Bununla birlikte, özellikle akupunktur ile birlikte kullanıldığında, hacamat, adet düzensizlikleri ve endometriozis gibi doğurganlık sorunlarının tedavisinde faydalıdır.


Kan durgunluğu alt karın bölgesinde oldukça sık meydana gelir ve dismenore, kistler, polikistik over sendromu veya endometriozis olarak kendini gösterir. Bunlar tipik olarak hamile kalmanın tüm zorluklarıdır ve hamile kalma imkanına sahip olmak için tedavi edilmelidir. Bu nedenle akupunktur uzmanları hacamat tedavisine başvururlar. 

 

Gebelik Gecikmesi

 

Hacamat, kan dolaşımını ve kadın organlarına kan akışını iyileştirir. Uygun besinleri, vitaminleri ve mineralleri alırsanız, vücudun sperm ve yumurta üretmesi daha kolay olacaktır. Böylece servikal karın hacamatını beslemek size çok yardımcı olabilir. Sadece kadın için değil, erkeğin kısırlığını gidermek için de hacamat çok faydalıdır. Genital sistem enfeksiyonlarını iyileştirir. Hacamat gebe kalmaya yardımcı olsa da, hamile kadınların devam etmesi tavsiye edilmeyebilir. Yine de hamileler diğer fiziksel problemlerini ortadan kaldırmak için alabilirler. Yine ateşi yüksek olanlar hacamattan kaçınmalıdır.

 

Hamilelik İçin Kuru Kupa

 

 

Hacamatın farklı türleri arasında kuru hacamat hamilelik için faydalıdır. Bu süreçte vakum tekniği faydalıdır ve vücut bir bölgede kan toplar. Cerrahi bıçak kullanılırken küçük veya hafif çizikler olabilir. Temel olarak, kupa başlamadan önce kuru mesaj veya zeytinyağı ile masaj yapılabilir. Rahat olmak için, birçok insan kendi evinde almayı sever. Gizliliği korumak da gereklidir. Şimdi, kısırlığı ortadan kaldırmanın nasıl yardımcı olabileceği ve ne zaman alınması gerektiği sorusunu gündeme getirebilirsiniz.

 

Hamilelik İçin Hacamat Alma Zamanı

 

Hacamat uzmanları, adet tarihinin 5. gününden itibaren hacamat yapılması gerektiğini ve 11. güne kadar devam ettirilmesi gerektiğini söylüyor. Yine 12. günde yumurtlamanın oluşabileceğini ve 17. günden itibaren luteal fazın başladığını söylüyorlar. Bazı olası etkileri vardır. Hacamat, tiroid dengesizliklerini tedavi edebilir ve fallop tüplerindeki tıkanıklıkları giderebilir. Yine luteal fazdaki bozukluklar nedeniyle gebelik gecikebilir. Kupa terapisi bunu ortadan kaldırabilir. Ayrıca, hacamat endometriozis problemlerini önleyebilir. Hormon dengesizliği için vücudunuzda aşırı kıllanma olabilir. Hacamat bunları da önleyebilir. Bazen adet düzensizliği nedeniyle kısırlık meydana gelir. Bu nedenle, adet ağrısını ve düzensiz adet kanamasını gidermek için hacamat yardımcı olur.

 

Hacamatın Diğer Faydaları

 

Hacamat pek çok rahatsızlığa iyi gelir. Bunlardan bazıları şunlardır:


•    Baş ağrısı ve migren
•    Sırt ağrısı
•    Yüksek tansiyon
•    Artrit
•    Diz ağrısı
•    Depresyon
•    Metafizik sorunları
•    Doğurganlık sorunları
•    Adet ağrıları

Hz. Peygamber (s.a.v.) bizzat kendisi Ebû Taybe adında bir hacamatçıya (haccam) hacamat yaptırmış ve şöyle buyurmuştur: “Kan aldırma yollarının en güzeli hacamattır (yahut hacamat sizin en iyi tedavi yollarınızdır.)” (Buhâri, Tıp 13; Müslim, Musakat 62)