Roza Hastalığının Bitkisel Tedavisi Nedir?

Roza Hastalığının Bitkisel Tedavisi Nedir?

 

Roza hastalığı, diğer adıyla gül hastalığı genellikle göğsünüzde, karnınızda veya sırtınızda büyük dairesel veya oval bir nokta olarak başlayan bir döküntüdür. En fazla 10 santimetre çapına kadar büyüyebilir. Roza hastalığı tipik olarak, sarkık çam ağacı dallarına benzeyen bir şekilde vücudunuzun ortasından çıkan küçük noktalar izler.


Roza hastalığı her yaş grubunu etkileyebilir. En sık 10 ila 35 yaşları arasında ortaya çıkar. Genellikle 10 hafta içinde kendiliğinden geçer. Gül hastalığı (Pityriasis rosea) kaşıntıya neden olabilir. Tedavi belirtileri hafifletmeye yardımcı olabilir.

 

Roza Hastalığı Belirtileri

 

 

Roza hastalığı tipik olarak sırtınızda, göğsünüzde veya karnınızda büyük, hafif kabarık, pullu bir döküntü ile başlar. Döküntü görünmeden önce, bazı insanlar baş ağrısı, yorgunluk, ateş veya boğaz ağrısı yaşarlar.
Roza hastalığı göründükten birkaç gün ila birkaç hafta sonra sırtınızda, göğsünüzde veya karnınızda çam ağacı desenine benzeyen daha küçük pullu lekeler fark edebilirsiniz. Döküntü, bazen şiddetli olan kaşıntıya neden olabilir.

 

Roza Hastalığı Nedenleri

 

Roza hastalığının nedenleri kesin nedeni belirsizdir. Bazı kanıtlar, döküntülerin, özellikle herpes virüsünün belirli türleri tarafından, viral bir enfeksiyon şeklinde tetiklenebileceğini göstermektedir. Ancak uçuklara neden olan herpes virüsü ile ilgili değildir. Roza hastalığının bulaşıcı olduğuna inanılmamaktadır.

 

Roza Hastalığı Bitkisel Tedavisi Nasıl Yapılır?

 

Siz veya tanıdığınız biri, herpes virüsünün neden olduğu bir cilt rahatsızlığı olan roza hastalığın'dan muzdaripse, bu durumun ne kadar can sıkıcı ve rahatsız edici olabileceğini bilirsiniz. Baktığınız her yerde, karnınız, boynunuz, kollarınız, gövdeniz veya uyluklarınız çirkin, kırmızı döküntülerle karşılanır. Roza hastalığı kendiliğinden iyileşecek olsa da, tedavi edilmeden bırakılması aşırı rahatsızlığa yol açacaktır. Bir anda iyileştirilemez, ancak rahatsız edici semptomlarından biraz kurtulmak için doğal ilaçları deneyebilirsiniz.

 

1. Aloe Vera ile Cildinizi Rahatlatın

 

Aloe veranın serin, nemlendirici jeli, kaşıntılı kızarıklıklardan kurtulmanıza yardımcı olur. Enfeksiyonu önlemek için cildinizdeki mikroplardan kurtulup daha çabuk iyileşmesini sağlayan antimikrobiyal ve antioksidan özelliklere sahiptir.

Nasıl uygulanır:

•    Bir aloe vera yaprağını kırın.
•    Jeli bir kaşıkla alın.
•    Jeli etkilenen bölgelere günde üç kez uygulayın.

 

2. Yulaf Ezmesi ile Yıkayın

 

Genel olarak, herhangi bir cilt kızarıklığınız varken ılık suda yıkanmak veya duş almak en iyisidir. Sıcak sudan kaçının çünkü semptomları daha da kötüleştirebilir. Ilık bir banyo yaparken suya yulaf ezmesi eklemeyi deneyin. Bu, kızarıklığı yatıştırmaya ve semptomları iyileştirmeye gerçekten yardımcı olabilecek yaygın bir doğal çözümdür. Bilimsel araştırmalar, yulafın doğal olarak avenantramid adı verilen ve güçlü anti-enflamatuar ve kaşıntı önleyici etkileri olan bileşikler içerdiğini ortaya koymaktadır.

Nasıl uygulanır:

•    İnce bir toz elde edene kadar büyük pul yulafları bir blenderde öğütün.
•    Küvete ılık su ekleyin.
•    Suya 1 bardak yulaf ezmesi tozu ekleyin.
•    İyice karıştırın ve yulaf ezmesinin suyu emmesini bekleyin.
•    15 ila 20 dakika küvette bekleyin.
•    Soğuk suyla durulanıp ve kurulanın

 

3. Hindistan Cevizi Yağı

 

Cildiniz kurursa daha çok kaşınabilir. Kaşıntıyı azaltmak ve rahat bir nefes almak için hindistancevizi yağı kullanabilirsiniz. Hindistan cevizi yağı sadece cildinizi nemlendirmekle kalmaz, aynı zamanda anti-mikrobik özelliği sayesinde mikroplardan da kurtulur. Saf hindistan cevizi yağı birkaç damla avucunuzun içinde ve günde iki kez etkilenen bölgelere sürün.

 

4. Neem Yaprağı

 

Neem yaprağı antifungal, antiviral ve antiinflamatuar özelliklere sahiptir, bu nedenle roza hastalığı dahil birçok cilt durumunu tedavi etmek için kullanılmıştır. Kaşıntıyı hafifletir ve mikropları yok ederek cildinizin iyileşmesini sağlar.

Nasıl uygulanır:

•    Bir kova sıcak suyu kaynatın.
•    Bir avuç neem yaprağı ekleyin.
•    7-10 dakika kaynatın.
•    Suyun soğumasının ardından ve günde bir kez cildinize uygulayın.

 

5. Dayanılmaz Kaşıntıyı Lavanta Yağı ile Yatıştırın

 

Roza hastalığında aşıntı dayanılmaz hale gelirse, birkaç damla lavanta yağı uygulamak işe yarayacaktır. Lavanta yağı, yatıştırıcı ve rahatlatıcı özellikleriyle bilinir ve kızarıklıklarınızın iyileşmesini hızlandırır. 

 

6. Aspir Yağı ile Cildinizi Nemlendirin

 

Aspir yağı, cildinizi nemlendirecek ve iyileştirecek omega 3 yağ asitleri içerir. Birkaç damla lavanta yağı ile karıştırıp, günde 3 defa iyileşene kadar cildinize uygulayabilirsiniz.

 

7. Serinletici Bir Etki İçin Biraz Kalamin Losyonu Kullanın

 

Kalamin losyonu doğası gereği antipruritiktir, yani kaşıntıyı hafifletir. İçine bir pamuk batırmalı ve etkilenen bölgelere sürmelisiniz. Cildinizden buharlaşırken yatıştırıcı ve serinletici bir his verecek ve size çok ihtiyaç duyulan rahatlama sağlayacaktır. Cildinizi koruyan ve iyileşmesini sağlayan bir bariyer görevi gören çinko oksit içerir. 


8. Çay Ağacı Yağı ile Cilt İltihabını Azaltın

 

Çay ağacı yağı, roza hastalığı döküntülerinin iltihaplanmasını azaltarak cildinizi iyileştirir, böylece kaşıntıyı da azaltır. Badem yağı veya hindistancevizi yağı ile karıştırıp günde 3 defa cildinize uygulayabilirsiniz.