Nasıl Kilo Verilir?
Nasıl Kilo Verebilirim? sorusunu kime sorsanız; az ye, hareket et, akşam yemeğini geç saate bırakma v.b şeyler söyleyecekler. Diyelim ki bir insan 1.85 boyunda. Bu kişinin ağırlığı en fazla 95 ve en az 75 kilogram ise bu alt ve üst sınırlar aralığındaki boy ve kilo oranı normaldir. Bunun dışındakiler normal olmayan ve tedavi isteyen durumlardır. İbn-i Sina'nın "mekânla uygun münasebet içinde" demesi bundan dolayıdır. 1.85 boyundaki bir insan 110 kilo ağırlığında ise o insan hastadır. Doktorların büyük kısmı obezlik hastalıktır diyor. Obez sayısı hızla artmaktadır. Salgına dönüşmüş durumda. Pek çok hastalığı da beraberinde getiriyor; obezite. Obezlerin taşıdıkları yükün artması nedeniyle, iskeletleri deforme oluyor. 1 kg yükün bile dizlere çok zararı var. İlerleyen yaşlarda kişi bunun sıkıntılarını yaşar.
Yukarıda sayılanların aksine alternatif şifa sayfası bugün aykırı bir yazı kaleme alacak. Neden kilo alınır? Kilo almanın sebebi KORKULARDIR. Kişinin kendini savunabilmek dış tesir ve etkilerden koruyabilmek için deri ile kas arasına surlar, yağlar biriktirmektir. Kişi bu koruma duvarlarını biriktirebilmek için çok yemek yiyebilir, dengesiz yiyebilir veya doğru beslenmenin dışına çıkıp kendine zarar verebilir. Bana şöyle bir serzenişte bulunuyorlar: az yiyorum, yürüyüş yapıyorum, dikkat ediyorum fakat kilo veremiyorum. Fakaat burada korku ve sığınma ihtiyacı giderilmeden yapılanlar çok fazla işe yaramaz. Kişi belli bir zaman kilo verebilir sonra tekrardan kilo alır. Evet blog yazarı haklı diyenleri duyuyorum. Bu en önemli husus çözülürse ikinci adıma geçebiliriz. Hani o herkesin az ye, hareket et dediği adım.
Canlı Gıdalar Yiyelim:
Kişi kendine güvenmeyi öğrendikçe, ben ayaklarımın üzerinde durabilirim, hayat çok güzel bu eminlik artınca (korkunun kaynağını farkedip çözümleme yoluna gittikten sonra) ne yiyelim? Nasıl yiyelim? Maddeler halinde aşağıya yazıyorum.
* Öncelikle taze, canlı gıdalar yiyelim. Biz ne yiyorsak oyuz. Beslenmeyi doymak, doymayı damak zevkimize uygun gıdalarla karnını doyurmak mı zannediyorsunuz? Ne kadar yemek yersem o kadar güçlü olurum. Bu külliyen yanlış. Bence yemeyi bırakın beslenmeye bakın. Mesela yazılarımda hep bademi örnek veriyorum. Badem çağla iken orp değeri yani kalitesi -230. ( vücuttan 230 çöp atar) Kurutulmuş badem -80. Bir gece suda bekletilince -180. Kavrulmuş bademin orp'si +200. Çifte kavrulmuş badem +400. YANİ; vücuttaki çöpler bir mitekondri (hücre organellerinden biri) içindeki elektronları toplayarak atılır. Bunu atan da yediğimiz gıdanın canlılığıdır. Kavrulmuş badem canlı değildir ve çöp toplar vücuda. 1945 yılında 2000 mürettebatlı görev süresi 1 yıl olan bir gemide 6 ay sonra 111 asker ölüyor. O gemide canlı gıda olmadığı için. Taze sebze meyve yok, herşey konserve, kavrulmuş kuruyemiş v.s. O gemide taze et yoktu. Hatta taze su bile yoktu.
Öncelikle yanlış yaşam tarzı ve beslenme şekli değişmeden kilo verilemez. Kısa zamanda verilen kilo kısa zamanda geri alınır. Bu işte acele etmek doğru değildir. En başta bu işe inanacağız. Sonra sindirim sistemimizin çok iyi çalışması gerekir. Aslında fazla kilolar dış görünüşümüzden çok sağlığımızı tehdit ediyor. Haftada 3-4 kez yarım saat düzenli egzersiz yapın. Kahvaltınızı sağlıklı yapın
Aidin SALİH' in Gerçek Tıp kitabında obezite bölümünde bu hususa değinilmiştir.
* Canlı gıda ile bağlantılı yiyeceklerin genetiğinin değiştirilmemiş olması gerekir.
* Kaliteli su içilmeli. Çünkü su iştahı bastırır. Vücudun fazlalıklarını eriterek çıkarmaya başlar. Hafif olmayan su kilo verme işlemini çok zorlaştırır, vücudu yıpratır
* Rafine edilmiş katkılı tuz, şeker, domates salçası, beyaz ekmek ve katkılı içeceklerden uzak durmak gerekiyor.
* Pişmiş yemek bir öğün çeşidi az olmalı; çiğ meyve sebze tüketilmeli.
* Mutlaka mide bağırsakların tedavisi yapılmalı.
* Karaciğer temizliği yapılmalı.
* Giysilerin kumaşında sentetik olmamasına dikkat edilmeli. Vücuttaki enerji akımını karıştırarak zayıflamayı zorlaştırır. % 100 Pamuk, keten, yün, ipek giymeliyiz.
* Çok yememek için yemeği çok çiğnemek ve karıştırmadan tek çeşit yemek.( Bir kişi az çiğneyerek bir ekmek ile doymayabilir. Diğer taraftan başka bir kimse çeyrek ekmek ile fazla çiğneyip; doyabilir.) Çok çeşitli yemek de hazmı bozar.
* Üreme organlarından tiroid hasta ise bunun tedavisi mutlaka yapılmalı.
* Hacamatlara hemen başlanmalı.
* Akşam yemeği en geç 18.00' de yenmeli. Mümkünse 2 öğün yenmeli. Gece 21.00' den sonra hiçbir şey yenmemeli. Yenilen çöp olur. Sadece şekersiz bitki çayı içilebilir.
* Sık sık yemek yenmemeli. Öğünler arası en az 5 saat olmalı.
* Bademin kavrulmamış olanı kilo verdirmeye yardımcı olur.
Türkiye'de son 22 yıldır ( dünyada 1993 yılında) genetiği değiştirilmiş ürünler çok hızlı bir şekilde yayıldı. Buna paralel olarak da obezite yaygınlaştı.