Kulak Çınlaması Nasıl Geçer? Kulak Çınlaması ( Tinnitus) Bitkisel Tedavisi Nedir?

Kulak Çınlaması Nasıl Geçer? Kulak Çınlaması ( Tinnitus) Bitkisel Tedavisi Nedir?

 

Kulak çınlaması aslında bir hastalık değildir. Bir sürü tıbbi durumdan kaynaklanabilen bir semptomdur. Kulak çınlaması tıbbi olarak " Tinnitus " olarak bilinir. Bu durum, herhangi bir dış sesin yokluğunda bile bir tıslama, çınlama veya başka bir ses algılaması olduğu anlamına gelir. Şiddetli veya hafif, doğası gereği sabit veya aralıklı olabilir. Bir zonklamadan yüksek bir perdeye kadar, bireyin başka hiçbir şey duyamayacağı ölçüde değişebilir. Bir işitme bozukluğuyla ilgili olması gerekmez.

 

Kulak Çınlamasının Sebepleri Nelerdir?

 

 

Tıp uzmanları, kulak çınlamasının birçok nedeni olduğuna inanıyor. İşte sekiz yaygın neden:


•    Gürültü


Müzik konserleri veya spor etkinlikleri gibi zaman içinde bir patlamaya veya yüksek sese maruz kalmak kulak çınlamasına neden olabilir.

 

•    Aşırı kulak kiri


Kulak kiri birikmesi işitmeyi boğabilir ve kulaklarda çınlamaya neden olabilir.

Ek bilgi: Dr. Aidin SALİH'e göre " Kan grubu 0 olanlarda balgam, irin, ter gibi, vücuttan çıkan şeyler (ifrazât) çok fazladır çünkü onlarda bağışıklık sistemi çok kuvvetlidir. Onlarda kulak kiri çok fazla olduğu için kulakları kirle tıkanır." ( Bu makalenin linkini makalenin sonuna bıraktık)

 

•    Yaşlanma


Yetişkinler genellikle yaşlandıkça kulak çınlaması da dahil olmak üzere işitme kaybının farkına varırlar.

 

•    Kulak enfeksiyonları


Soğuk algınlığı veya grip sırasında, burun geçişleri şişebilir, kulak ve sinüs basıncını artırabilir ve işitme kaybına neden olabilir.

 

•    İlaçlar


Antibiyotikler, antidepresanlar, diüretikler, aspirin ve antiinflamatuar veya kanser ilaçları kulaklarda geçici çınlamaya neden olabilir.

 

•    Çene problemleri


Yiyecekleri çiğnerken kulak ağrısı veya patlama sesleri duyulması, TMJ (temporomandibular eklem) gibi çenede yanlış hizalamayı gösterebilir ve kulak çınlamasına neden olabilir.

 

•    Tansiyon 


Stres, alkol, kafein veya atardamarların sertleşmesi kan basıncını artırarak kan pompalanmasını damarlardan daha zor hale getirebilir. Kulaklara yakın kan damarlarında, yüksek kan basıncı kulaklarda çınlamaya neden olabilir.

 

•    Tıbbi Konular


Lyme hastalığı, fibromiyalji ve meniere hastalığı, kulak çınlamasına neden olan yan etkiler yaratabilir.

 

Kulak Çınlaması İçin Bitkisel Tedavi

 

 

Kulak çınlaması için faydalı bitkiler şunlardır:

 

1. Fesleğen Yaprağı

 

Biraz fesleğen yaprağı alın. Bir macun oluşturmak için onları ezin. Suyu içinden çıkarın. Suyu ılık olana kadar ısıtın. Etkilenen bölgeye bu ılık sudan 2 damla damlatın. Günde iki kez yapın.

 

2. Soğan

 

Bir soğan ezmesi yapın. Bir elek üzerine bastırın. Suyunu alın. Etkilenen kulağa 2 damla suyu damlatın.

 

3. Sarımsak

 

Kulak çımlamısı için yararlı olan başka bir ev ilacıdır. Enflamasyonu azaltmaya ve vücudun çeşitli bölgelerinde etkili bir şekilde kan dolaşımına yardımcı olur.

 

4. Ananas

 

Ananasları düzenli olarak tüketin. Antiinflamatuvar özelliği vardır. Vücudun kan dolaşımına yardımcı olur. Kulak çınlamasını tedavi etmek için etkili bir bitkisel ilaçtır.

 

5. Çiğ Sebzeler ve Baklagiller

 

Amino asit, vitamin ve fitojenik bileşikler bakımından zengin besinler tüketin. Bunlar, kulak çınlaması tedavisi için gerekli olan iltihabı azaltmaya yardımcı olur. Ancak salisilat içeren yiyecekleri almayın. Badem, böğürtlen, elma, salatalık, ahududu, domatesten uzak durun.

 

Diğer tedavi yöntemleri

 

Araştırmacılar yıllardır kulaklarda çınlama hissini nasıl olduğunu anlamak için kulak çınlaması üzerinde çalıştılar. Şu anda, tıp uzmanları yedi tedavi seçeneği belirlediler:


•    Magnezyum


Leicester Üniversitesi'ndeki bilim adamları, koyu yapraklı yeşillikler, muz, avokadolar ve bitter çikolata gibi magnezyum içeriği yüksek yiyecekler yemenin çınlama sesini kontrol etmeye yardımcı olduğunu keşfettiler.

 

•    Akupunktur


Bu tıbbi uygulama, beynin kulaklardaki çınlamanın başladığı bölgelerini uyarabilir.

 

•    Mineraller ve vitaminler


Bilim adamları, kulak çınlamasının çinko ve B12 vitamini eksikliğine bağlı olabileceğine inanıyor. Bir çalışma, ginkgo özü ve melatonin almanın kulak çınlamasından kurtulma sağladığını gösterdi.

 

•    Siyah kahve


Araştırmacılar, çok miktarda kafeinli kahve içen kadınların daha düşük kulak çınlaması vakaları bildirdiklerini buldular. Kafeinin merkezi sinir sistemini uyardığına ve kulak çınlaması riskini azalttığına inanıyorlar. Bununla birlikte, çok fazla kafein de kan basıncını artırabilir.


•    Stresi azaltmak


Davranışçı terapi gibi stresi azaltan aktiviteler, insanların kulaklardaki çınlamayı azaltmasına yardımcı olabilir. Semptomları hafifletmenin diğer yolları arasında egzersiz, meditasyon, kahkaha ve rahatlama bulunur.

 

•    Ses terapisi


Araştırmacılar, diğer sesleri tanıtmanın zihninizi kulaklarınızdaki çınlamadan uzaklaştırmaya yardımcı olabileceğini keşfettiler.

 

•    Elektriksel uyarım


Bilim adamları, kulak çınlamasıyla ilişkili bir ses çıkarırken kişinin başına veya boynuna elektrik darbesi uygulayan bir tedavi seçeneği belirlediler. İlk sonuçlar, bu tedavi seçeneğinin rahatsız edici zil sesini azalttığını göstermektedir.

 

Önleme


Birçok kişi müzik dinlemek için kulaklık kullanır. Çevrelerindeki sesleri engellemek için genellikle sesi yükseltirler. Bununla birlikte, yüksek ses seviyesinde uzun süre kulakiçi kulaklık kullanımı, kulaklarda çınlama da dahil olmak üzere işitme hasarına yol açabilir.

 

Aşağıdakileri yaparak kulak çınlamasını önlemeye yardımcı olun:


•    Çalışan çim biçme makinesi veya motorlu testere gibi yüksek sese her yakın olduğunuzda kaliteli kulak koruması kullanın. Buna gürültülü makineler, yarış arabaları ve uçaklar da dahildir.

 

•    Müzik veya herhangi bir yüksek ses için gürültü önleyici kulaklık takmak.

 

•    Ses seviyesini 85 desibel veya altında tutun. 100 desibel gibi daha yüksek bir seviyede dinliyorsanız, kulaklarınızı dinlendirmek için her 15 dakikada bir ara verin. Hiçbir sesi asla tam seste dinlemeyin.

 

•    Her gün iyice rahatlamak için zaman ayırın. Bu yardımcı olabilir, çünkü kulak çınlaması genellikle kronik anksiyete ve strese eşlik eder.

 

Önemli İpuçları

 

•    Sigara içmeyi bırakmak
•    Düşük kolesterol, düşük yağlı beslenmek
•    Kafein tüketmeyi bırakmak
•    Gevşeme tekniklerini uygulamak

 

Bunlar kulak çınlaması için etkili doğal yöntemlerden bazılarıdır. Sadece semptomları ortadan kaldırmak için değil, aynı zamanda sorunu köklerinden etkili bir şekilde tedavi etmek için de gereklidir. Bu tedavilere başlamadan önce mutlaka doktorunuzla görüşün. Çınlamanın altında yatan sebebi öğrenin.

 

Daha önce sayfamızda bütün kulak hastalıklarını anlatan bir makale yayınlandı. O makalede özellikle Dr. Aidin SALİH'in görüşleri yazıyor. O makalemizi de tavsiye ediyoruz ve linki aşağıya bırakıyoruz :)

 

Kulak Çınlaması, Kulak Ağrısı, Orta Kulak İltihabı Doğal Tedavisi!