Hamilelikte Mide Bulantısı Bitkisel Çözümleri

Hamilelikte Mide Bulantısı Bitkisel Çözümleri

 

Mide bulantısı hamilelik sürecinin doğal bir parçası olduğu için hastalığı tamamen önlemek gerçekten zordur. Bununla birlikte, hamile bir kadın, bazı yöntemleri izleyerek mide bulantısının önemli bir sorun haline gelmesini önleyebilir.

 

Mide bulantısını azaltmak için yapılması gerekenler

 

 

•    Stres ve halsizlik hamilelikte mide bulantısını artırabilir. Bol bol dinlenmeli ve başa çıkmakta zorlanıyorsa işten ayrılmayı düşünmelidir. 


•    Ayağa kalkmadan 20-30 dakika önce birkaç kurabiye yiyebilirsiniz. Sade bisküvi veya peksimet gibi bazı basit atıştırmalıkları yatağın başında bulundurmak işe yarayabilir.


•    Mutfak ve yemek kokuları mide bulantısını tetikliyorsa, hamile bir kadın hastalık düzelene kadar bir süre mutfakta kendisine yardım edilmesini isteyebilir.


•    Düzenli aralıklarla az yiyin ve hangi yiyeceklerin bulantı semptomlarını artırdığını belirleyin. Yağlı, kızarmış veya baharatlı yiyecekler genellikle kusmayı tetikleyebilir.


•    Esmer pirinç, karabuğday unu, tavuk, patates, muz, soya fasulyesi, mısır, avokado ve ceviz gibi B6 vitamini yönünden zengin yiyeceklere sahip yiyecekleri tüketmek daha iyidir.


B vitamini takviyesi alımı da mide bulantısını azaltabilir. Ancak hamilelikte takviye almadan önce mutlaka bir doktorla konuşun.

 

Hamilelikte Mide Bulantısı İçin Bitkisel ve Doğal Yöntemler Nelerdir?

 

 

Zencefil

 

Zencefil, genel olarak mide bulantısı için en çok kullanılan bitkilerden biridir ve sabah bulantıları için çok faydalıdır. Çalışmalar, zencefilin bulantı önleyici ilaçlara benzer şekilde etki ettiğini gösteriyor, ancak etki mekanizması hala tam olarak anlaşılmamıştır. 


Zencefil uzun zamandır mide bulantıları için bir ev / halk ilacı olarak kullanılmaktadır ve bu geleneği desteklemek için araştırmalar yapılmaktadır. Özellikle bir çalışma, zencefilin hamile kadınlarda yan etki riski olmaksızın bulantı semptomlarını önemli ölçüde iyileştirdiğini bulmuştur.


Hamilelikte mide bulantısına yardımcı olmak için zencefil tüketmenin birçok farklı yolu vardır. Taze kökü rendelemek ve çay yapmak için kaynar suda demlemek en kolay yöntemlerden biridir.

 

Nane

 

Nane, mide bulantısına çare olarak sıklıkla kullanılan başka bir bitkidir. Hamilelik sırasında kullanımı güvenlidir ve mide bulantısını hafifletmeye yardımcı olduğu tespit edilmiştir. Zencefil gibi, mide bulantısı için nane kullanmanın birçok yolu vardır.


Denenmesi en kolay yöntemlerden biri olduğu için bir bardak nane çayı yapmaktır. Bir bardak kaynar suya 1-3 çay kaşığı taze veya kuru nane kullanılabilir ve çayı yapmak için 10-15 dakika demlendirilir.


Çaydan gelen buharı teneffüs etmek bile mide bulantısını azaltmaya yardımcı olabilir ve eğer etkili olursa, daha büyük bir miktar çay yapıp buzdolabında saklayabilirsiniz.


Nane esansiyel yağı kullanan aromaterapi, aslında naneyi tüketmek kadar etkili olabilir. Bir çalışma, nane aromaterapisi verilen katılımcıların (sezaryenle yeni doğum yapmış kadınlar), plasebo veya geleneksel bulantı önleyici ilaç verilenlere göre önemli ölçüde daha düşük mide bulantısı seviyeleri bildirdiklerini gösterdi.


Nane yağı, aromaterapi için bir difüzörde kullanılabilir, mide bulantısının başlangıcında doğrudan şişeden solunabilir veya bir pamuğun üzerine konulup buruna tutulabilir.

 

Limon ve Diğer Ekşi Tatlar

 

Bu konuda henüz çok fazla araştırma yapılmamasına rağmen, ekşi tatlar ve kokular hamilelik sırasında mide bulantısını azaltmaya yardımcı olabilir 
Özellikle limon, sabah bulantılarına yardımcı olmak için farklı kadınlar tarafından kullanılmıştır. Sabahları sıcak veya soğuk limonlu su içmek hem susuzluk hem de mide bulantısı semptomlarına yardımcı olabilir. Zencefil-limon çayı yapmak, iki çareyi birleştirdiği için özellikle etkili olabilir.

 

Kırmızı Ahududu Yaprağı

 

Hamilelik sırasında komplikasyon riskini ve normal doğum yapmayı kolaylaştıran bu bitki, demir açısından zengindir. Aynı zamanda rahmin sıkılaşmasına yardımcı olması, süt üretimini artırması, mide bulantısını azaltması ve doğum sancılarını hafifletmesi ile de bilinir. Sağlık uzmanları, yalnızca ilk üç aylık dönemden sonra kullanılmasını önermektedir.

 

Susuz kalmayın 

 

Mide bulantınız olduğunda su dahil herhangi bir şey yemek veya içmek zor olabilir. Ancak Devine'e göre, susuzluk mide bulantınızı daha da kötüleştirecektir. 


Özellikle aşırı sıcaklık veya nem nedeniyle mide bulantısı yaşıyorsanız önemli olabilir. Aslında mide bulantısı ve kusma, ısı bitkinliğinin ve sıcak çarpmasının ana semptomlarından bazılarıdır. 


Aşırı ısınma, vücudunuz kendini soğutmaya çalışırken kan damarlarınızın genişlemesine neden olur ve kan basıncındaki bu değişiklik mide bulantısı veya baş dönmesi olarak ortaya çıkabilir. Ancak bol su içerseniz ve susuz kalmazsanız, serinlemenize ve normal vücut sıcaklığına dönmenize yardımcı olacaktır. 


Hamilelikte mide bulantısı sırasında bir bardak su içmek sizin için zor oluyorsa, gün boyunca küçük yudumlar almalı veya sıcak nane çayı gibi rahatlatıcı bir içecek denemelisiniz.

Hamile kadınların uğraşması gereken en yaygın sorunlardan biri mide bulantılarıdır. Hamilelikte mide bulantısı bitkisel çözümleri sayesinde bu problemi rahatlıkla aşabilirsiniz.

Not: Yukarıdaki ilaçlar dikkatli kullanılmalıdır. Düşük tehlikesi olabilir!

 

Daha önce yayınlanan ve 4 adet makale dizisi olan " Hâmilelik ve Bebek Bakımı-1 " makalemizi de tavsiye ediyor ve linkini aşağıya bırakıyoruz :)

 

Hâmilelik ve Bebek Bakımı-1