Mizaca Göre Evlilik

Mizaca Göre Evlilik

İnsanlar arasındaki ilişkiler yalnızca yetiştirilme biçimleri ve ortak ilgi alanları tarafından belirlenmez. Mizaç, bir kişinin birçok davranışsal tepkisinin bağlı olduğu önemli bir durumdur. Bu nedenle, çevrenizdeki insanlarla iş yerinde, bir aile içinde veya arkadaşça bir çevrede ilişkiler kurarken, yabancılaşma ve yanlış anlamalara yol açmamak için mizaçların uyumluluğunu dikkate almak gerekir. Mizaca göre evlilik ise dikkat edilmesi gereken en önemli konuların başında gelir.


Her insanın kendine özgü bir karakteri vardır, ancak her kişilik tipinin altında yatan bir mizaç tipi vardır. Bu mizaç türleri şunlardır:

•    Su (Balgami) soğuk ve nemlidir. (Flegmatik)
•    Toprak (Sevdavi) soğuk ve kurudur. (Melankolik)
•    Ateş (Safravi) sıcak ve kurudur. (Kolerik)
•    Hava (Demevi) sıcak ve nemlidir. (Sanguine)

 

Aşağıda hangi mizaç türlerinin sizinkiyle uyumlu olduğunu ve hangilerinin olmadığını öğreneceksiniz.

Neden bu özellikleri bilmek zorundasınız?

Sorunlardan ve boşanmalardan kaçınmak için elbette. Bir kişinin mizacını değiştiremeyeceğini anlamak çok önemlidir. Duygusal ve melankolik olduğu için ya da iyimser bir kişiyi depresif olduğu için suçlamayın. Bunlar onların özellikleridir. Genellikle insanlar melankolik-balgami veya kolerik-iyimser gibi karışık mizaçlara sahiptir. Sadece tek mizaca sahip kişilik bulmak çok zordur. Şimdi, bilmeniz gereken tek şey, hangi mizaç türlerinin en verimli şekilde etkileşime girdiğidir. Öyleyse öğrenmek için makalemizi okumaya devam edin! 

 

Dört Mizaç Türü Ve Etkileşim Şekilleri

 

 

Partnerinizin mizaç bilgisi, onun davranışının güdülerini anlamanıza ve iletişim için doğru taktikleri seçmenize yardımcı olacaktır. Farklı mizaçların özelliklerini inceledikten sonra, aile içindeki çatışma durumlarından kaçınabilir veya en azından bunlar en aza indirebilir. Yani yazımızın ana teması eşlerin mizaçlarının uyumudur. 

 

•    İyimser ve melankolik 

 

İyimser kişi hemen hemen her mizaçla iyi geçinse de melankolik konusunda çok dikkatli olması gerekir. Ancak, böyle bir ittifakın parlak umutları vardır, çünkü her zaman iyimser bir kişi, yeteneklerinden sürekli olarak şüphe duyan melankoliklere güven verebilir. 

 

•    Melankolik ve melankolik

 

İki melankolik insanın hayatı sıkıcı ve dramatik olabilir, çünkü her biri sürekli duygusallık yaşayacaktır. Bir eşin hüzünlü hali, diğerinin hakaret ve tatminsizliği ile daha da kötüleşecektir. 

 

•    Kolerik ve melankolik 

 

Kolerik ve melankolik bir evlilikte geçinmek kolay olmayacak. Bir kolerik, savunmasız bir melankoliği kolayca rahatsız edebilir. Çok çabuk sakinleşen ve çatışmayı unutan melankolik kişi, olayları uzun süre kafasında tutacaktır.

 

•    Kolerik ve kolerik

 

Bir volkanın patlaması gibidir, iki kolerik bireyin evliliğinde kaçınılmaz problemler olacaktır. Bu ailenin tüm üyeleri için evliliklerinin barut fıçısı üzerindeki hayata dönüşme ihtimali vardır. Evliliklerine hayatta kalma şansı vermek istiyorlarsa, her eş için özdenetim tekniğinde ustalaşmak zorunluluğu vardır.

 

•    Balgami ve balgami

 

Bu tür ailelerde çatışmalar nadirdir. Ancak bir problem olursa, uzun süreli bir soruna sahip olabilirler ve uzun bir soğuk savaşa dönüşebilir. Fakat, bu tür ailelerde boşanma nadir görülen bir olgudur.

 

•    Sanguine ve balgami

 

İyimser bir kişi, duygusuz balgami karakterinde bir yaklaşım bulabilir. Ancak neşesi sürekli olarak eşinin soğuk davranışlarıyla drama dönüşebilir. Er ya da geç, biriken rahatsızlık şiddetli bir protestoya dönüşebilir.

 

•    Melankolik ve flegmatik

 

Melankolik ve flegmatik ilişkilerde, başarılı bir evlilik için iyi şanslar da vardır. Ancak, uzun süreli çatışmalara dikkat etmelisiniz. Haftalarca sessiz kalıp hakaretler biriktirmektense durumu tartışmak daha iyidir.

 

•    İyimser ve iyimser

 

Olumsuz ya da olumlu mizaç türleri olmamasına rağmen, yine de aile içinde ilişki kurmak için en uygun niteliklere sahip olanlar iyimser kişilerdir. Yine de her biri lider olma eğiliminde olduğu için, bir ailede iki iyimser insanın geçinmesi kolay değildir. 

 

•    Sanguine ve kolerik

 

Ortak kanaate varmaları zordur. Daha yumuşak ve daha düşünceli bir insan, genellikle dizginlenmemiş ve sabırsız bir eşten vazgeçip sakinleşmek zorundadır. 

 

Mizaç türlerin yanı sıra, elbette bir kişinin kendi değerleri, inançları ve dünya görüşü vardır, ancak kavgalar sırasında şiddetli ve ifade edici tezahürleri kötü sonuçlara yol açabilir. Mizaç tipinizi biliyorsanız, birçok sorunu çözebilir ve önleyebilirsiniz. Mizaca göre evlilik yaşamınız boyunca size fayda sağlayacaktır.