Kırmızı Pancarın Faydaları Nelerdir? Kırmızı Pancar Turşusu Nasıl Yapılır?

Kırmızı Pancarın Faydaları Nelerdir? Kırmızı Pancar Turşusu Nasıl Yapılır?

Kırmızı pancar kansızlığa iyi gelen en önemli besinlerdendir. Dr. Aidin SALİH Gerçek Tıp kitabını doğal ilaçlar bölümünde bu mucizevî pancar'dan şu şekilde bahseder: "  Kırmızı pancarın suyu en güçlü kan düzelticilerden biridir. Havuç suyuyla yarı yarıya karıştırılan kırmızı pancar suyu, günde 400 gr. içildiğinde alyuvarların sayısını kısa zamanda yükseltir. Damarlarda toplanan mineral kalsiyumu en iyi eritebilen de yine pancar suyudur. Mürrisafi, zerdeçal veya tarçınla pişirilmiş kırmızı pancar, karaciğer ve dalaktaki tıkanıklıkları açar. Böbrek ve safra kesesini temizler. Pişirilmiş ve ezilmiş kırmızı pancar şişliklere sarılırsa, şişlikleri indirir. Kırmızı pancar suyu içmek, rahmin fibromlarını ve miyomları ile göz perdelerini eritir, yüksek kan şekerini ve tansiyonu indirir.

 


 Prostat, verem ve sinir hastalıklarında faydalıdır. Ilık pancar suyu kulağa damlatılırsa, ağrısı keser ve iltihaplanmayı durdurur. Kafa derisine sürütürse kepeğe karşı çok iyi gelir. Maydanoz ve kereviz yapraklan kırmızı pancarın faydasını arttırır. Kırmızı pancar suyu karalahana, ıspanak, havuç veya semizotu suyuyla karıştırılabilir. Kırmızı pancar suyunu içerken 30-50 gr.'dan başlayarak 400 grama kadar çıkmak mümkündür. İlk önce 50 gr. kırmızı pancar, 150 gr. havuç suyuyla karıştırılır, sonra 75 gr. kırmızı pancar, 125 gr. havuç suyu, sonra 100 gr. kırmızı pancar, 100 gr. havuç suyu, sonra da saf kırmızı pancar, su ile karıştırılarak içilir.

 

Bağırsaklarımızın Durumunu Nasıl Anlarız?

 

 

Herkesin kendi bağırsağının durumunu anlayabilmesi için 1 tane kırmızı pancar (100–150 gr) rende yapılıp, limon suyu, sarımsak, zeytinyağı ile istenirse başka sebzeler de eklenilerek salata yapılır. Ekmek ile birlikte yemek olarak yenilir. Bu yemekten 3 saat sonra idrar kontrol edilmeye başlanıp, 36 saate kadar kontrol etmeye devam edilir. Bağırsak sıhhatli olursa, kımızı pancarın rengini kana karıştırmaz ve idrara çıkarmaz. İdrar normal renkte olmalıdır. Hasta bağırsak pancarın rengini kana karıştırır, idrar da kırmızı olur. Pancar vücuttan tamamen çıkana kadar (24–36 saat) idrarın rengi kırmızı olabilir, o zaman bağırsak bozulmuş demektir. İdrar ne kadar kırmızı olursa bağırsak da o kadar bozulmuştur. Hafif kırmızı olursa normal sayılır, idrar bir kaç saat kırmızı olup, ara ara temiz olursa bağırsak kısım kısım bozulmuş demektir. 

 

Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi Yapılışı

 

 

Malzemeler: 1 kg kırmızı pancar, 1 su bardağı sirke, 1 yemek kaşığı kaya tuzu, 6-7 diş sarımsak, Yeteri kadar su.

 

Yapılışı: Pancarları yıkayıp, kabuklarını ince halde soyalım. Üzerine çıkacak kadar kaynar su döküp kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika kadar kaynatalım. Sertse biraz daha kaynatılabilir. Delikli kepçe ile pancarları sudan çıkarıp geniş bir kaba alalım. Biraz ılındıktan sonra küp küp doğrayalım. Kavanozlara alalım. Aralarına 1-2 diş sarımsak yerleştirelim. Sarımsakları ortalarından keserek pay edebiliriz Ilıyan haşlama suyuna tuz, sirkeyi karıştıralım. (Pancar turşusunu yaparken kaya tuzu kullanmalısınız. Evde bulunan ince tuzlardan kullanırsanız turşunuz çok daha erken eriyecektir.) Kavanozlara paylaştıralım.  Birkaç gün sonra yemeğe hazır hale gelir.

 

Not: Pancar turşunuzu güneş almayan serin ve kuru bir ortamda saklamalısınız. Âfiyet olsun.