Kirazın Faydaları Nelerdir?

Kirazın Faydaları Nelerdir?

Haziran ayında mevsiminde yenilebilecek meyveler : Kiraz; yeşil erik, malta eriği, kayısı, şeftali, dut. Kandaki zararlı maddelerin vücuttan atılmasını ve kanın temizlenmesini sağlayan Kiraz; içerdiği madensel tuzlar ve vitaminler nedeniyle bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. Uzmanların tavsiyelerine göre; arka arkaya iki-üç gün ( Dr. Aidin SALİH de tavsiye ediyor) Mevsiminde sadece kiraz yiyerek veya taze sıkılmış suyunu içerek kür uygulanırsa; kanı temizler ve birçok toksinleri vücuttan atar. İçerdiği minerallerden dolayı özellikle yaşlılar ve çocuklar için çok faydalıdır. Şeker hastaları kirazı ölçülü miktarda tüketebilir.

 

 

Vücut Dokularını Gençleştiriyor

 

 

Son günlerde sosyal medyada devamlı romatizma ile ilgili soru soruluyor. Kiraz, Romatizmaya karşı vücudu koruyor, insana yumuşaklık veriyor ve vücut dokularını gençleştiriyor!!! İdrar söktürücü özelliği ile, vücutta biriken zehirli maddelerin karaciğer ve böbrek yoluyla dışarıya atılmasını sağlıyor. Ürik asit ve ürat tuzlarının vücuttan atılmasını sağladığı için yaş olarak tüketilen kiraz meyvesi romatizma, gut, eklem kireçlenmesi ve damar sertliğinin tedavisinde etkili oluyor. İçerdiği fosforun etkisiyle; sinirleri kuvvetlendirerek sakinlik veriyor. Bağırsaktaki fermantasyonları dezenfekte ettiğinden hem kabızlığa, hem de ishale ve dizanteriye de yararı var. 

 

 

Kirazın çekirdeklerinden elde edilen yağ romatizmalıların ağrıyan yerlerine sürüldüğünde rahatlatıp ve ağrıyı dindiriyor. Kalorisi düşük olduğundan kilo problemi olanlar yiyebilir. Kiraz suyunun yüz ve boyun kısımlarına sürülmesi derideki bir takım kırışıklıkları giderir ve cildi güzelleştirir. Ayrıca kirazın elajik asit adlı güçlü bir bileşiği içeren bir avuç meyveden biri olduğu da araştırmacılar tarafından tespit edilmiştir. Elajik asit, sentetik ve doğal kansorejen maddeleri etkisiz hale getiriyor ve onların sağlıklı hücrelere hasar verecek kanserli hücreler haline getirmesini engelliyor. Siyah kirazın eti yumuşaktır ve sindirimi kolaydır. Siyah kirazın besin değeri de çoktur.

 

Can Boğazdan Çıkar

 

Yazar Mehmet Ali BULUT Can Boğazdan Çıkar Kan Gruplarına Göre Beslenme kitabında; Kiraz için 0, A, ve AB kan grupları için En Faydalı Besinler ( Şifâ olanlar) kategorisinde   B kan grubu için ise yenilebilenler ( gıda olanlar) kategorisinde olduğunu söylüyor. Yâni hiçbir kan grubu için zararlı değildir. 

 

Kiraz Sapının Faydaları Nelerdir?

 

 

 

 

Dr. Aidin SALİH BÖBREKLER için Kiraz sapı, Mısır püskülü, Isırgan, Hatmi kökü, Meyan kökü, Ebe gümeci, Oğul otu, Günlük, Karabaş otu, Menekşe, Havuç tohumu, Çoban çantası, Papatya, Kereviz, Ayrık otu, Arpa, Mersin yaprağı, Kekik, Ardıç tohumu, Maydanoz, Adaçayı, Armut kurusu, Kara hindiba, Ayı üzümü, Deve tabanı, Dişbudak, Kuşkonmaz, Kılıç otu, Rezene, Turp, Hiltan tohumu, Altınotu, Pelin, Bal, Elma kabuğu, Elma Armut kurusu, Böğürtlen kökü, Öküz gözü, Ravend, Tarçın, Bayır turpu, Yapışkan otu, Dağ lalesini tavsiye ediyor. 

 

 

Kiraz sapının en dikkat çekici özelliği tüketilmesi halinde iyi bir idrar söktürücü ve kanı sulandırmasıdır.  Onun bu idrar söktürücü özellikleri, özellikle idrar yolu enfeksiyonlarının temizlenmesinde de etkili olmasını sağlar. Ayrıca anti-inflamatuvar özelliklere sahip olduğu için idrar yollarındaki inflamasyonları da önler. Bu süreçte böbrek taşlarının atımına da yardımcı olur. Diğer faydaları; Romatizma ve artrite karşı iyi gelir. Kabızlık tedavisinde kullanılır. Kilo vermeye destek olur. Prostat şikayetlerine iyi gelebilir. Karaciğere faydalıdır. Yatıştırıcıdır