Tuzlu Su Banyosu Neye İyi Gelir?

Tuzlu Su Banyosu Neye İyi Gelir?

 

Sağlıklı yaşam ve kişisel bakım için ilham veren tuz banyosu, kas ağrılarını hafiflettirir, zihni sakinleştirir ve patojenleri ortadan kaldırıp vücudumuzu temiz tutmaya yardımcı olur. Epsom tuzu ve deniz tuzunda bulunan magnezyum ve potasyum gibi mineraller, toksinleri yok etmek ve tüm vücudu dengelemek için ılık bir banyo sırasında kan dolaşımına çekilebilir. Ayrıca, tuz karışımı ciltteki kirleri temizlemeye yardımcı olarak sağlıklı bir ışıltı ve ciltte esnek ve yumuşak bir his bırakır. 


Uçucu yağların terapötik faydalarının yanı sıra, tuz banyolarını rutininize dahil etmenin sayısız nedeni vardır. 

 

 

1. Bağışıklık Oluşturur: Düzenli olarak deniz tuzu banyolarına girerek kendimizi hastalıklara karşı direncimizi artıran yüksek oranda emici minerallere maruz bırakırız. Fiziksel egzersizin etkilerine benzer şekilde, sıcak banyoların da vücudumuzun hastalıklardan korunma ve hastalıklarla savaşma yeteneğini artırmak için hayati önem taşıyan bir anti-inflamatuar yanıtı tetiklediği bulunmuştur. Antibakteriyel özellikleri yüksek olan tuzlu su, zararlı mikropları uzaklaştırırken patojenleri ortadan kaldırmaya yardımcı olur.

 

2. Enerjiyi Artırır: Vücudumuz ihtiyaç duyduğu mineralleri almadığında yorgunluk başlar. Özellikle magnezyum, stres tepkimizi yönetmek için önemlidir, ancak ne yazık ki yetişkinlerin %57'si önerilen magnezyum alımını karşılamıyor. Bu eksiklik uykunun bozulmasına ve kas yorgunluğuna neden olabilir. Tuzlu su banyosu ile hücrelerinizdeki enerjiyi yenileyebilir ve canlanmış bir benliğe doğru yol alabilirsiniz.

 

3. Kas Yaralanmalarını İyileştirir: Sıcak bir banyoda olmak eklem ve kaslardaki yükü alarak ağrıyı hafifletebilir. Ayrıca bir yaralanma veya ameliyattan sonra vücudunuzun daha hızlı iyileşmesine yardımcı olabilir. Magnezyum açısından zengin tuz, ılık su ile kullanıldığında kas spazmlarını ve adet kramplarını hafifletmeye yardımcı olur. Zorlu bir antrenmandan sonra veya uzun bir günün ardından, rahatlatıcı olması için banyoda durulama suyuna tuz ekleyebilirsiniz.

 

4. Dinlendirici Uykuyu Teşvik Eder: Ilık bir tuz banyosu, endişeli veya gergin olduğumuzda rahatlamamıza yardımcı olmak için mükemmeldir. Sıcak bir banyodan sonra daha soğuk havaya geçerken vücudunuzun yaşadığı sıcaklık değişiklikleri aslında uykuyu iyileştirmeye yardımcı olabilir. Ek olarak, uygun su ve tuza maruz kalma oranı, gece boyunca idrara çıkma ihtiyacını önlemeye yardımcı olarak uykunun daha az bozulmasına neden olabilir. Geceleyin rahat bir uyku için lavanta ve papatya gibi rahatlatıcı esansiyel yağlar ile birlikte kullanabilirsiniz.

 

5. Cilt Sağlığını İyileştirir: Tuz banyosundaki mineraller sağlıklı, daha genç bir cilt sağlar. Sudan çıktığımızda cildimiz ipeksi ve pürüzsüz kalır. Tuzlu sular ayrıca ciltteki kirleri temizlemeye yardımcı olur ve cildin nem seviyelerini dengeler. Sedef hastalığının tedavisi için deniz tuzlarının kullanımı da uygulamaya konmuştur. Tuz sadece kuru, kaşıntılı cilt ve akne için iyi olmakla kalmaz, aynı zamanda araştırmalar tuzla ıslatılan kabartma tozunun cilt ve tırnaklar için mantar önleyici bir madde olarak yararlı olabileceğini de göstermektedir.

 

6. Tıkanıklığı Azaltır: Alerjiler ve enfeksiyonlar, herkesin zaman zaman başa çıkması gereken bir mukus birikmesine yol açabilir. Tuz banyosu sadece mevcut mukus birikimini ortadan kaldırmaya yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda onu önlemeye de yardımcı olabilir.  

 

7. Kronik Ağrıyı Gidermeye Yardımcı Olur: Kendimizi kronik ağrılardan kurtaramasak da, vücudumuzu besleyici bir tuz banyosunda yatıştırabiliriz. Ilık su banyoları bel ağrısının tedavisinde oldukça etkilidir ve romatoid artrit tedavisinde deniz tuzları kullanılmıştır. 

 

8. Genel Sağlığı Artırır: Araştırmalar, bu banyoların genel olarak sağlığımızı iyileştirebileceğini gösteriyor. Yararları, kan şekerini düzenlemekten ve kardiyovasküler sağlığı iyileştirmekten, dolaşım ve sinir fonksiyonlarını güçlendirmeye kadar uzanır. Daha fazla gençleşme için sıcak bir tuz banyosunun doğal iyileştirici özelliklerini aromaterapi ile eşleştirmenizi öneririz.  

 

Tuz sadece vücuda şifa olmakla kalmaz, aynı zamanda zihinsel sağlığımız için de çok faydalıdır. Sadece ihtiyacınız olduğu için banyo yapmayın, istediğiniz için banyo yapın. Arkanıza yaslanın, rahatlayın, epsom ve deniz tuzlarının onarıcı özelliklerinin ve %100 saf esansiyel yağların tedavi edici faydalarının keyfini çıkarın.