Hâmilelik ve Bebek Bakımı-1

Hâmilelik ve Bebek Bakımı-1

Hamilelik ve Çocuk Bakımı ile ilgili internette binlerce yazı bulabilirsiniz. Alternatif Şifâ sayfası olarak bir makale yazacağımız zaman binlerce hastanın iyileşmesine vesile olurken aynı anda talebeler yetiştiren Dr. Aidin SALİH'e ( özellikle gerçek tıp kitabı) göre yazacağız. Diğer 2 kitabında da ara ara hamilelikten baksediyor. Sıradışı makale veya makaleler için hazır mısınız? Aşağıda yazılanlar Gerçek tıp ve Son Söz-1 kitabından.

 

Hamileliğin İlk Haftaları

 

Kadının yumurtalıklarında ayda bir defa yumurta üretilir. Bu yumurta erkeğin milyonlarca sperminden, uygun olanını bulabilirse, sadece bir ta­nesiyle birleşebilir. Yumurta, herhangi bir spremle, birbirine anahtar ve ki­lit gibi uygun olmadıkça, birleşmez.

 

Birleşmiş sperm ile yumurtadan nutfe (zigot) meydana gelir. Nutfe rah­min duvarına yerleşince hamilelik başlar. Yumurtalıklardan çıkan yumurta­nın yerinde "sarı cisim" meydana gelir. Sarı cismin vazifelerinden biri, be­beğin sağlıklı olması için kadının vücudunu zararlı fazlalıklardan temizle­mektir. Sarı cisim hem kendi hormonlarını kullanır hem de diğer bezleri gerekli hormonları üretmeye teşvik eder. Üretilen farklı hormonlar sebe­biyle, gerekirse kadında yiyeceklere ve kokulara karşı nefret doğar, iştahı kaçar ve zorunlu olarak açlık yapar.

 


Midesi bulanan, iştahı olmayan bir kadının hem bebeğin sağlığı, hem kendi sağlığı için en hayırlısı, iştahı geri gelene kadar birşey yememek ve ilk aylarda 3 günlük açlıkları yapmaktır. Kadın sağlıklı olursa, bulantı ve kusmaya ihtiyacı olmadan, rahat bir hamilelik geçirir. Hamileler çok değil, sadece iştahlarına göre yemelidirler. Hamilelikte mide bulantısı ve kusma olursa kussun. 3 günlük açlıkları 7. aya kadar yapabilirler. Sonra dayanamazlar çünkü çok iştahları olur.

 

Kilolu Hamile Kadınlar

 

 

Ama 1 günlük açlığı doğuma kadar yapabilirler. Ben kilolu olan hamile kadınlara hamilelikte kilo vermelerini söylüyorum. Anne olmak isteyenlere de kilo verdikten sonra hamile kalın diyorum.  

 

Bazen hasta kadınların hamileliği de rahat geçebilir, ancak bu durum sa­kıncalıdır. Çünkü bağışıklık sistemi kuvvetli olmadığı için, dışarıya atama­dığı zararlı fazlalıkları eş vasıtasıyla bebeğe geçirir. Böyle kadınların doğu­munda eşin kireçlendiği ve bozulduğu, bebeğin ise kalın bir atık tabakası ile kaplandığı görülür. Bebek dünyaya geldiğinde sık ateşlenir, iştahsız, sı­kıntılı ve halsiz olur. Hamilelikte vücudunu temizleyemeyen kadınların sü­tü de zehirli olur. Bebek bu zehirli sütü emmeyi reddeder. Bu yüzden her genç kız evlenmeden önce, rahat hamile kalmak, hamilelik dönemini rahat geçirmek, sağlıklı bebek doğurmak ve süt problemi yaşamamak için sağlı­ğını düzeltmelidir.


Hamileliğin sadece ilk ayları değil, ilk günleri hatta ilk dakikaları dahi çok önemlidir. Annenin ve bebeğin bütün menfi etkilerden korunması için ilişkiye besmeleyle başlamak, ilişki sırasında hiç konuşmamak gibi İslam di­ninde cinsel ilişki sırasında uyulması gereken muayyen kurallar vardır. Giyimden olumlu olumsuz düşüncelere, hal ve davranışlardan konuşma­lara kadar İslami kaidelere riayet etmek fevkalâde önemlidir. Çünkü sperm ve yumurta birleştikten sonra meydana gelen zigotun hücreleri bebeğin sıhhati, davranış özellikleri ve karakterinin oluşumu için bilgi toplamaya başlar. Bu hücreler, anne, baba ve çevredekilerin tüm hareketlerini, konuşmalarını, televizyon seslerini kendi hafızasına titizlikle kaydeder. Daha sonra, bu kayıtlar bebeğin beyni oluşunca, beynine aktarılır.

 

Ultrason dal­gaları bu kayıtları olumsuz yönde güçlendirebilir. (Avrupa ve Amerika'da hamilelik süresince ultrason tavsiye edilmemektedir.) Bu kayıtların büyük ihtimalle, menfi etkisinin genetik değişimlere ve bunlara bağlı hastalıklara da tesiri vardır. Bu nedenle, ultrasondan kaçınmak, hamile kadınların ya­nında mümkün olduğunca az konuşmak, davranışlarda ve konuşmada çok dikkatli olmak her akıllı insana vaciptir. Bebeğinin sağlıklı doğmasını iste­yenler bu konuyu ciddiye almak zorundadır.


Unutulmaması gereken en önemli noktalardan biri de kadının hamile olup olmadığını ilk saatlerde ve ilk günlerde kimsenin bilemeyeceğidir.

 

Sayfamızda blog yazıları yazdığımız için belli sayıda kelimeyi geçemiyoruz. Makale tek yazıya sığmadı. İkinci makalemizi buradan okuyabilirsiniz:   Hâmilelik ve Bebek Bakımı-2