Kaşıntı Neden Olur? Vücutta Kaşıntı Nedenleri Nelerdir?

Kaşıntı Neden Olur? Vücutta Kaşıntı Nedenleri Nelerdir?

Günümüzde kaşıntının sebebi net olarak anlaşılamamıştır. Bazı hastalıklarda manevi sebepler de etken olabiliyor. Dr. Aidin SALİH'in kaşıntı hakkında Marjinal bir görüşü vardır: """ Kaşıntı bağışıklık sisteminin, zararlı maddeleri cilt vasıtasıyla en kısa yoldan vücuttan uzaklaştırma yöntemidir. İnsan kaşıyan yeri kaşıdığında kan dolaşımı hızlanır ve bununla birlikte zararlı maddeler daha yoğun bir şekilde atılır. """

 

Parazitler

 

 

Yeryüzünü ve insan vücudunu atık maddelerden temizlemek için milyonlarca çeşit canlı görevlendirilmiştir. İnsan vücudunda görev yapan bu varlıklar parazit olarak adlandırılmıştır. Fakat bu ifade, vücutta yaşayan, kurt, mantar, mikrop ve virüsleri hastalıkların sebebi olarak kabul eden çağdaş tıbbın hatalarından biridir. Yaşadığımız ortamda pek çok çeşit kurt yumurtası bulunur. Bu yumurtalar ağız yoluyla sindirim sistemine girer. Sindirim sisteminde uygun ortam bulamazsa dışarı atılır. Çünkü sağlıklı vücut, parazitlerin yaşamasına uygun bir ortam değildir. Fakat bağırsaklarda veya karaciğerde metabolik atık birikintisi varsa, burada yerleşip üreyebilir. Katkılı gıdalar tüketen, deterjan, vücut bakım ürünleri ve kimyasal ilaç kullananlarda bağırsakların ve karaciğerin kimyası bozulur.

 

Bu kimyasal ortamda bağırsak dokularında yaralar açılır. Bağırsaklarda üreyen parazitlerin yumurtaları, bu yaralar vasıtasıyla kana karışarak bütün dokulara dağılabilir. Bağışıklık sistemi kuvvetli ise yumurtalar kapsüllerle kaplanıp pasifize edilerek, dokularda ölene kadar saklanır. Kapsülle kaplanan bu yumurtalar da ciddi problemlere sebep olabilir. Örneğin, solucan yumurtalarının şizofreni, kaşıntı, egzama, depresyon ve astıma, kıl kurtlarının migrene sebep olduğu tesbit edilmiştir. Bugün bağışıklık sistemi çökmüş, dokuların kimyası ilaç ve kimyasallarla bozulmuş olduğu için yumurtalar kapsüllerle pasifize edilemez veya oluşturulan kapsüller erir. Bu durumda dokulardaki yumurtalar parazitlere dönüşerek, yalnız sindirim sisteminde değil, bütün organların dokularında da yaşama ve üreme ortamı bulur.

 

Parazitlerin Tedavisi

 

Beslenme düzeltilip, bağırsak tedavisi bittiğinde, kurtlar hemen dökülmeye başlar. Arkasıdan yapılacak karaciğer temizlemesiyle, karaciğer ve bağırsaklardaki kurtlar tamamen dökülür. Çünkü temizlenen bağırsaklar ve karaciğerde artık kurtların yapacağı bir iş kalmamıştır. Kurtların ölü olarak dökülmesi karaciğerdeki toksinlerin ne kadar ölümcül olduğunu gösterir. 

 

Şurası unutulmamalıdır ki: uyurken ağızdan salya akması, uykuda sıçramak, dişleri gıcırdatmak, terlemek, ter ve dışkıdaki kötü koku vücutta kurt veya parazit olduğunu gösterir. 

 

Astım, sinüzit ve alerjik burun nezlesi, alerjik göz nezlesi, bahar nezle­si, burun polipleri, alerjik orta kulak iltihabı ve egzama gibi hastalıklar,- gı­dalara bağlı alerjik reaksiyonlar,- işyeri ortamında bulunan bir alerjene veya çeşitli ilaç ve kimyasallara bağlı reaksiyonlar, arı ve böcek sokmalarına bağ­lı reaksiyonlar, alerjik hastalıklar arasında en sık görülenlerdendir. Bazı ki­şilerde, sayılan hastalıkların bir kaçı bir arada bulunmaktadır. Alerjinin yer­leştiği yere bağlı olarak farklı alerjik belirtiler görülür: Dudaklarda, dilde ve boğazda şişme, yanma ve kaşıntı,- yüzde kızarıklık,- karın ağrısı, bulantı, kusma ve ishal,- hapşırma, burunda kaşıntı, akıntı ve tıkanıklık,- gözde ya­şarma ve kaşıntı,- kulakta kaşıntı, baş ve kulak ağrısı,- nefes darlığı, öksürük, hırıltılı solunum, göğüste tıkanıklık,- ciltte kaşıntı, döküntüler. Bu belirtile­rin krizler şeklinde ortaya çıkması, bir müddet sonra kendiliğinden geçme­si ve defalarca tekrarlanması alerjik hastalıkların tipik özellikleridir.

 

Kaşıntının en büyük nedenleri arasında olan  alerji konusunda sayfamızdaki " Alerji Neden Olur? Alerji Nasıl Tedavi Edilir?" yazımızı da okuyabilirsiniz.