Hindistan Cevizinin Faydaları Nelerdir?

Hindistan Cevizinin Faydaları Nelerdir?

Hindistan  cevizi tüketmek bağışıklık sistemi için Şahanedir.  Hindistan cevizi yağı alımı, vücudun hem hastalığa neden olan virüslere hem de bakterilere karşı direnç oluşturmasına yardımcı olabilir. Hindistan cevizinin çiğ olarak tüketilmesi, boğaz enfeksiyonları, bronşit, idrar yolu enfeksiyonu, tenyalar ve mikropların neden olduğu diğer rahatsızlıkların giderilmesinde yarar sağlar. Hindistan cevizi yüksek miktarda doymuş yağ içerir, ancak bunlar zararsızdır.  Bu yağ asitleri vücut tarafından farklı şekilde emilir. Sindirim sisteminden doğruca karaciğere giderler ve keton cisimlerine dönüşürler. Bunun epilepsi ve Alzheimer gibi beyin bozuklukları üzerinde tedavi edici etkileri olabilir. Hindistan Cevizi yağı testesteron hormonunu zirveye çıkarır.

 

Hindistan Cevizi İçindeki elektrolitler sayesinde vücudun sıvı kaybını önler ve vücudu düzgün bir şekilde nemlendirir. Bağırsaktaki zararlı mikropları temizler. Derideki mikropları yok eder ve buna bağlı olarak akne ve dermatit tedavisine destek olur.  Kanser hücrelerinin büyümesini engeller. Kolesterol oranlarını dengeleyerek damar tıkanıklığı riskini azaltır ve kalp hastalıklarına karşı koruma sağlar.

 

 

Çok Şifalı Bir Besin : Hindistan Cevizi

 

 

Dr. Aidin SALİH Son Söz 1 kitabında Hindistan cevizinden çok şifalı besin diye bahsetmiştir. Aidin Hanım'ın Hindistan Cevizi hakkındaki görüşlerini aşağıya yazdık:

 

" Ben hindistan cevizinin çok şifalı olduğunu biliyorum. Gün geçtikçe hindistan cevizinin yeni marifetleri keşfediliyor. Kanser için de çok iyi geldiği söylenmektedir. Ama ben, kanser eğer gerçek kanserse hiçbir şeyin fayda etmeyeceğinden eminim. Tümörlerin tedavisi vardır ama kanserin tedavisi yoktur. Hindistan cevizi tabii ki faydalı olur ama o da belli bir yere kadardır. Daha önce âlimler hindistan cevizinin venöz sistemi ve venöz kanı ( bacaklarda) için faydalı olduğunu ve venöz kanında çok iş yaptığını söylerlerdi. O zaman o, lenf sisteminden de aynı şekilde çalışır. 

 

Toksinleri parçalar ve onların böbrekler vasıtasıyla atılmasını sağlar. Bu da bütün hastalıkların iyileşmesini sebep olur.  Hindistan cevizini birkaç günde tüketebilirsiniz. İsterseniz onu kurutarak istediğiniz kadar kullanabilirsiniz. 

 

 

Hindistan cevizi büyük cevizdir, küçük cevizlerin ismi muskattır. ( sitemizde makale var) O herkes için iyidir. Çocuklar için muskat cevizini 10'a bölün ve her gün bir parça yesinler. İsterseniz 6 parçaya da bölebilirsiniz ve günde 1/6 yiyebilirler. Büyükler de günde 1/6 veya 1/4 yiyebilirler. Muskatın bayıltıci bir tadı vardır. O yüzden siz kendinizi zorlamadan ne kadar ile rahat ederseniz o kadar yiyin. Eğer içinizi bayıyorsa 1/4 parçayı biraz daha parçalayın onu 3 seferde yiyin. İsterseniz de bir parça alıp ağzınızda tutun ve yavaş yavaş çiğneyerek yutun. Dozunu da ona göre ayarlayabilirsiniz.