Gribe Ne İyi Gelir?

Gribe Ne İyi Gelir?

 

Gribe ne iyi gelir sorusu son günlerde çok aranan bir konu oldu. Kimyasal ilaçlardan kaçınmak isteyenler ise gribe evde doğal yöntemlerle nasıl çare buluruz diye araştırma yapmaya başladı. Pratik olarak herkes yaşamının bir noktasında soğuk algınlığı ve griple savaşmıştır. Ortalama bir yetişkin, yılda iki ila dört kez soğuk algınlığına (boğaz ağrısı, öksürük ve hafif ateş gibi semptomlar) yakalanır. Bazı insanlar ise %15 ila %20 grip olur. Bu hastalıklara bir virüs neden olduğu için tamamen durdurulamazlar. Ancak semptomlarınızı hafifletebilirsiniz. Asıl soru şu: Hangi doğal tedaviler işe yarıyor ve hangileri zaman kaybıdır? Tıp uzmanlarımız çinko ve sarımsaktan Ekinezya ve tuzlu su damlalarına kadar birçok popüler ev yöntemlerini tavsiye etmektedir.

 

1. C vitamini

 

 


C vitamini almak, soğuk algınlığı tedavisinde en popüler ilaçlar arasındadır. Çalışmalara göre, C vitamini soğuk algınlığı semptomlarınızın süresini kısaltabilir ve daha hızlı iyileşmenize yardımcı olabilir. Soğuk algınlığınız sırasında C vitamini alımınızı iyileştirmek için diyetinize portakal suyu ekleyebilirsiniz. C vitamini ayrıca bağışıklık sisteminizi güçlendirmede hayati bir rol oynar.

 

2. Bol su için


Boğazınızı, ağzınızı ve solunum yollarınızı nemli tutmak için su gereklidir. Bu, vücudunuzun balgamı ve mukusu daha kolay atmasını sağlar ve iyileşmenize yardımcı olur. Bu nedenle, soğuk algınlığı veya gripten mustarip olduğunuzda bol su için. İçme suyunun yanı sıra hindistancevizi suyu, bitki çayı, çorba, et suyu ve taze meyve suyu da alabilirsiniz.

 

3. Bitkisel özleri deneyin


Soğuk algınlığı ve grip tedavisinde kullanılabilecek birçok bitkisel ilaç vardır. Araştırmaya göre, Mürver özü almak gripten muzdarip insanlar için çok yardımcı olabilir. Hastalığınızın süresini iki ila üç gün azaltabilir. Bunun nedeni, Mürver'in flavonoidler adı verilen bileşikler içermesidir. Bunlar bağışıklık sistemini uyarmaya yardımcı olur. Bitki ayrıca hücresel düzeyde etki eder ve influenza virüsünün hücre reseptörlerinize yapışmasını önler.


Soğuk algınlığı tedavisi için Ekinezya özü de alabilirsiniz. Bitki, alkilamidler, alkamitler ve fenoller gibi çeşitli kimyasal bileşikler içerir. Bu bileşikler, vücudun soğuk algınlığı semptomlarıyla savaşmasına yardımcı olan anti-inflamatuar ve anti-oksidatif özelliklere sahiptir. Ayrıca bağışıklık sisteminizi de uyarırlar.

 

4. Buharı soluyun


Buhar almak, solunum yolu hastalıklarının tedavisi için bir başka popüler ev ilacıdır. Özellikle tıkanıklık çekiyorsanız faydalıdır. Sıcak nemli hava akışı sinüsleriniz, boğazınız, akciğerleriniz ve burnunuz üzerinde yatıştırıcı bir etkiye sahip olabilir. Buhar alırken gerekli önlemleri aldığınızdan emin olun. Yüzünüzü veya ellerinizi buhara çok yakın tutarsanız, kendinizi yakabilirsiniz.

 

5. Nemlendirici kullanın

 

Kuru hava, burun tıkanıklığı gibi soğuk algınlığı ve grip semptomlarını daha da kötüleştirebilir. Bu nedenle, evinizdeki havayı nemlendirmek için bir nemlendirici kullanmak, burun tıkanıklığını gidermeye yardımcı olabilir. Nemlendiriciyi veya vaporizatörü zamanınızın çoğunu geçirdiğiniz odaya yerleştirmek en iyisidir. Küf oluşumunu önlemek için nemlendiricideki suyu her gün değiştirin.

Gribe iyi gelen bu yöntemler haricinde gribin bitkisel çözümü için aşağıdaki doğal ürünleri de tercih edebilirsiniz.

1. Fesleğen


Fesleğen öksürük, soğuk algınlığı ve grip semptomlarını azaltmaya yardımcı olabilir. Onu tüketmenin en iyi yollarından biri salatalarda, çorbalarda ve hatta garnitürde kullanmaktır.

 

2. Biberiye


Biberiye, soğuk algınlığı ve boğaz ağrısı için rahatlama sağladığı bilinen asırlık bir bitkidir. Anti-viral ve anti-mikrobiyal özellikleri ile bilinen, baş ağrılarını hafifletmek için beyne giden kan dolaşımını uyardığı söylenir. Haşlanmış yapraklarından ve saplarından çıkan buharı solumak, burun ve göğüs tıkanıklığına iyi gelir.

 

3. Kekik

 


Nane ailesinin bir üyesi olan kekik, çoğu mutfakta bulunan temel bir baharattır ve kendine özgü bir tada sahiptir. Tarihsel olarak, eski Yunanlılar tarafından tütsü olarak kullanılmış ve eski Mısırlılar onu mumyalama amacıyla kullanmışlardır. Son zamanlarda kekik, bağışıklığı güçlendiren, antibakteriyel ve mantar önleyici özellikleri nedeniyle hızla ilgi görüyor. Yapraklarından hazırlanan kekik esansiyel yağının mükemmel bir dekonjestan ve balgam söktürücü olduğu bilinmektedir. Kekik yaprakları A ve C Vitaminleri açısından zengindir ve kekik çayı içmek gribin neden olduğu tıkanıklığı ve mukusun giderilmesine yardımcı olabilir.

 

4. Nane


Nane, yapraklarının soğuk algınlığına iyi geldiği kanıtlanan bitki çeşididir. Aromaterapide yağı, zihin ve vücut gençleştirme ve soğuk algınlığı, öksürük ve akut bronşit gibi solunum rahatsızlıklarının tedavisi için kullanılır.

 

5. Sarımsak


Sarımsak, 5000 yıl öncesine dayanan kayıtlarla çok eski zamanlardan beri bir sağlık ilacı olarak kullanılmaktadır. Sarımsak, anti-inflamatuar, anti-viral ve anti-fungal faydaları olduğu için bağışıklığı artıran en etkili bitkilerden biridir. Sarımsak takviyeleri grip semptomlarını önleyebilir.

 

6. Zencefil

 


Zencefil, tıbbi olarak terletici olarak adlandırılır. Başka bir deyişle, terlemeye neden olabilen bir bileşiktir. Bu özelliği sayesinde grip semptomlarını hafifletme veya ateşi düşürme konusunda oldukça etkilidir. Zencefil yemeklerde baharat olarak veya çay şeklinde tüketilebilir. Özellikle yutulabilen veya gargara yapılabilecek sıcak su ile ezildiğinde ve karıştırıldığında boğaz ağrısı semptomlarını hafifletmede oldukça etkilidir.

 

Gribe ne iyi gelir sorusunu yanıtını yukarıda sıraladık. Bitkisel ilaçlar genellikle grip semptomlarıyla mücadelede etkilidir. Bu otlar bahçenizde kolayca yetiştirilebilir. Bunları güvenli miktarlarda ve tercihen doğrudan yerine başka yiyeceklerle birlikte tüketebilirsiniz. Ağır bir grip geçirirseniz sağlık kuruluşuna başvurmanız yerinde olacaktır.

 

09 Kasım 2019 tarihinde kaleme aldığımız Dr. Aidin SALİH'in görüşlerinin olduğu Grip Makalemizin linkini de aşağıya bırakıyoruz: 

 

Grip, Nezle, Soğuk Algınlığının Doğal Bitkisel Tedavisi.