Doğal İlaçlar; Zencefil ve Çörek Otunun Faydaları Nelerdir?

Doğal İlaçlar; Zencefil ve Çörek Otunun Faydaları Nelerdir?

Zencefilin Faydaları  Nelerdir?  

Dünyadaki en sağlıklı ve en lezzetli baharatlar arasındadır.  Karaciğeri, mideyi ısıtıp kuvvetlendirir, hazmı kolaylaştırır, bağırsakları güçlendirir, kusmayı önler, midedeki balgamı parçalar ve iltihabı kurutur. Kan basıncını normalleştirir, kan dolaşımını uyarır, terletir ve ateşi düşürür. Cinsel arzuları tahrik eder. Devamlı zencefil kullananlarda kanseri önler. Bağırsak hastalığı olanlar, apandist ameliyatı geçirenler, toz zencefili çay, süt ve yemeklerle birlikte günde 2 gr. (1 çay kaşığı) kadar kullanmalıdır. Taze zencefil rendelenerek bal ile karıştırılır ve hergün yemekten önce 1-2 çorba kaşığı yutulur. Veya taze zencefilin özsuyu günde 1-2 çorba kaşığı içilir. ( Tadı çok acıdır, küçük yudumlarla içilmelidir)
Mide ekşimesi ve mide yanmasını gidermek için ve hazımsızlığa karşı, yemekten önce veya sonra ısırarak taze zencefil yenebilir.

 

Çörek Otunun Faydaları Nelerdir?

 

 

Doktor Aidin SALİH çörek otu hakkında " Hadis-i Şerîf'te geçen çörek otu, ölümden başka her şeye ilaçtır. Böbreklerinde DDT ve korkunç bozulmaya sebep olan birikintiler bulunan bir hastam vardı. Bu kişi 3 yıl boyunca sadece 2/3 çörek otu, 1/3 ısırgan tohumu içti ve böbrekleri tertemiz oldu. Çörek otunu hiçbir zaman bırakmayın. Onu sofranıza koyun ve ekmeğinize batırarak yiyin. Her gün olmamak şartıyla günde bir tatlı kaşığı kadar çörek otu yiyebilirsiniz. Her gün olursa bir kahve kaşığı. Kahve kaşığı tatlı kaşığından daha küçük, çay kaşığından daha büyüktür. 30 gr. öğütülmüş çörekotu, 200 gr. zeytinyağı ile karıştırılır. 7 gün beklettikten sonra süzülür ve her gün 20-30 gr. içilir veya yemek üzerine veya soslara katarak kullanılır. Bu yağla ağrıyan eklemlere masaj yapılır, cilt bozukluklarına ve problemli saçlara sürülür.

Çörekotu yağı saçlara ve kafa derisine sürülürse saçı çabuk bitirir ve beyazlaşmasını geciktirir, baş ağrısı, migren, baş dönmesini giderir. Çörekotu yağının kulağa damlatılması kulağı temizler. Taze öğütülmüş çörekotu koklanırsa, baş ağrısını keser. Sara hastalığında çörekotundan tütsü yapılır, taze öğütülmüş çörekotu buruna çekilir. Çörekotu yağı kafa derisine sürülür ve kulağa damlatılır. Hafızayı kuvvetlendirmek için; 1 bardak nane çayına 7-11 damla çörekotu yağı damlatılır ve bal ile tatlandırılır. Günde 2 defa içilir.

 

Kandaki kolesterolü indirmek ve kolesterollü tıkanıklıkları eritmek için:
· Bir çorba kaşığı öğütülmüş çörekotu + bir çorba kaşığı öğütülmüş civanperçemi + 1 çorba kaşığı bal karıştırılır, ikiye bölünür ve her sabah ve öğle vaktinde aç karnına yenir. Acıkınca yeşil çay, meyve suyu veya havuç suyu içilebilir, fakat öğlene kadar hiçbir şey yenmez. 1 hafta devam edilir. 

Prostat hastalıkları için:
· 6 hafta süresince her sabah 1 tatlı kaşığı öğütülmüş çörekotu + 1/3 çay kaşığı dövülmüş mürrüsafi, bal şurubu ile içilir. Bel, kasıklar ve testislerin alt kısımlarına her akşam çörekotu yağı sürülüp daire şeklinde iyice masaj yapılır (ovulur). 3 hafta devam edilir. Sonraki 3 hafta süresince çörekotu yağı yerine acı kavun suyu aynı şekilde kullanılır.

Diyabete karşı:
· Bir su bardağı öğütülmüş çörekotu + yarım bardak öğütülmüş tere tohumu + bir bardak öğütülmüş nar çekirdeği + bir bardak kurutulmuş ve öğütülmüş beyaz lahana kökü + bir çorba kaşığı dövülmüş mürrüsafi karıştırılır ve karışım bitene kadar aç karnına günde 3 defa birer çorba kaşığı alınır.

Dalak hastalıklarına:
· Her akşam çörekotu öğütülür ve eski zeytinyağı ile (veya zeytinyağının tortusu ile) karıştırılıp sol kaburga kemiklerinin altına sürülerek üstü kapatılır. Sabaha kadar bekletilir. Aynı zamanda 1 kahve kaşığı çemen otu, 1 su bardağı sıcak su ile karıştırılır ve bal ile tatlandırır. İçine 7-11 damla çörekotu yağı damlatılır ve içilir. İki hafta bu işlemlere devam edilir.

Böbrek ve safra kesesi taşlarını eritmek için:
· Bir kahve fincanı taze öğütülmüş çörekotu + bir kahve fincanı doğal bal karıştırılır. 3 baş sarımsak dövülüp çörekotu-bal karışımıyla yoğrulur. Üçe bölünür ve günde 3 defa 50-100 gr. limon suyu ile birlikte alınır. 7 gün boyunca her gün aynı işlem tekrarlanır.
· Çörekotu bal ile karıştırılıp içilirse, böbrek ve mesanedeki taşları eritir, ağrı-sızıyı giderir, balgamı keser, nefes darlığına karşı iyi gelir.

Safra kesesi dokularını düzeltmek için:
· Bir çorba kaşığı öğütülmüş çörekotu + bir tatlı kaşığı ince öğütülmüş mürrüsafi + 200 gr. bal iyice karıştırılır, bitene kadar sabah-öğle-akşam birer tatlı kaşığı yutulur.