Grip, Nezle, Soğuk Algınlığının Doğal Bitkisel Tedavisi.
Nezle veya soğuk algınlığı; hapşırma, burun akıntısı veya burun tıkanıklığı, boğaz ağrısı, öksürük, yüz ve alın bölgesinde dolgunlık hissi gibi belirtilerle ortaya çıkar. Grip ise daha ağır seyreder. Ateş, şiddetli halsizlik, kas ağrıları, baş ağrısı, öksürük gibi şikayetleri vardır. Son yıllarda doktorlar bu tip hastalıklarda gereksiz ilaç kullanımı ve antibiyotik hastalarına tavsiye etmiyor. Tıb ilmi deyince akla gelen İbn-i Sînâ bu tip hastalıklarda tavuk suyu çorbayı tavsiye etmiştir. Aristo'nun " Historia Animalium" adlı kitabında propolis kullanımından söz ediliyor. "Kara Mum" olarak bahsettiği bu maddeyi İbn-i Sînâ'da tavsiye ediyor.
Doktor Aidin SALİH'e göre her türlü hastalık için yanlış beslenme ve yaşam tarzını söyler. Ona göre bu hastalıklara yakalandığımızda bağışıklık sistemi bu duruma müdahale edecektir. Burun akıntısı için marjinal bir görüşü vardır. İnsanın fazla yediği yemeklerin bağışıklık sistemi ile vücuttan atılmasıdır. Sonbaharda grip çok fazla görülür. Aslında grip vücut temizliğidir. Şekersiz taze sıkılmış limonata içilmesi bir de tarçın, zencefil, zerdaçal ve karanfil bu dördünü kaynatıp içiyoruz. Bunlar da metabolizma fazlalıklarını ve toksik maddeleri atmamıza yardımcı olur. http://alternatifsifa.com/post/sonbaharda-saglikli-yasam-ipuclari
Grip; Metabolizmanın en önemli organlarından olan beyin ve kalp sıkışacak kadar dolması sonucunda kendini temizlemek için bağışıklık sisteminin kontrollü olarak çalışmasıdır. Beden temizliği yapmasıdır. Kaslarda bakım onarım yapar. Aslında öksürük, hapşırma ve geniz akıntısı ile tüm üst solunum yolları ve beyin temizlenir. Grip yani influenza virüsü bazen de ishal yaparak tüm toksinleri boşaltım yolu ile atar mide ve bağırsakları onarır.
Grip Halsizlik Yapar.
Grip esnasında halsizlik olur. Bu gribin görevidir. Vücudun harekete ve hazma ayırdığı enerjiyi toksin atımına yönlendirir. İştahı keser ki; vazifeli mikroplar hiçbir işle ilgilenmesin yalnızca vücudu tamir etsin. Önceden çok fazla grip olan birisi eyyam-ı bid günlerinde ( hicri 13,14,15) oruç tutarak gribe yakalanmadığını bana söyledi. Çünkü bu günlerde ayın tesiri ile dünya yüzeyinde ve insan vücudunda temizlik olur. Fakat bazı grip enfeksiyonlarının kolayca zatürreye ilerleyebileceğini, özellikle riskli gruplarda daha ağır seyrettiğini doktorlar söylüyorlar. Ağır geçtiği durumlarda mutlaka doktora danışılmalıdır.
Özetleyecek olursak; Grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi durumlarda öncelikle istirahat çok çok önemlidir. Bol su tüketilmesi gerekir. Mümkünse aç durulmalı ( vücut hazım ile ve hareket ile uğraşmasın). İlla yemek yenecekse de pişmiş yemek yenmemeli. Taze sıkılmış meyve suları veya meyve ve çiğ sebze yemek gerekir. Soğan sarımsak, probolis, limon suyu ve taze zencefil suyu ( 1 çorba kaşığı küçük yudumlarla; günde 2 defa içilebilir), ıhlamur çayı tüketilebilir. Terlemeye çalışınız. Stresten ve yoğun iş temposundan uzak durulması gerekir.