Cilt Hastalıkları

Cilt Hastalıkları

Rahmetli Dr. Aidin SALİH hanımefendi anlatıyor, bir hasta tıp dünyasında teşhis edilemeyen bir göz hastalığından şikayetle geldi. "Ne tür hastalıklar geçirdiniz?" diye sorduğumda,"Hiçbir hastalık geçirmedim. Sadece iki yıl önce küçük bir rahatsızlık geçirdim. İki ayağımın da orta üç parmağının arasında yakıcı ve çok kaşıntılı bir akıntı vardı. Ama eczacı arkadaşım, sağ olsun, bir merhem verdi ve bu akıntının bir-iki günde kesileceğini söyledi. Merhemi sürdüm, kaşıntı kesildi. Kurtuldum. Ama bu vaka göz hastalığımla hiç alakalı değil" demişti. Hasta yanılıyordu. Doğrudan gözlerindeki hastalıkla alakalıydı çünkü ayağın orta üç parmağının akupunktur noktalarından başlayan ve göz merkezine kadar uzanan bir enerji akımı vardır. Hasta adam altın ve gümüş işlemesinde kullanılan kimyasal maddeler ile çalışıyordu. Bu maddeler göz merkezinde birikim yapmadan, ayak parmaklarının arasındaki akıntı ile akıyordu. Atılma yolu kapatılınca, teşhis edilemeyen bu göz hastalığına yakalandı.

Cilt Hastalıkları Neden Kaynaklanır, Sebepleri Nelerdir?

Zararlı ve sentetik yiyecekler yediğimizde ve sık yediğimizde hazımsıktan dolayı vücutta metabolik atıklar oluşur. Bu atıklar nereye gidecek? Karaciğer nötralize edemez, böbrek de dışarıya atamaz. Bazı insanlarda metabolik atıklar cilt vasıtasıyla atılır. Belki çirkin bir görüntü olur ama en emniyetli ve zararsız yol budur. Sivilce ve çıbanla zararlı yağlar, egzama ile de doğal yumuşak metabolik atıklar atılır. Karaciğer ve böbrek düzelirse egzama da düzelir. En güzeli doktorumuza giderek cilt hastalığımızın ne olduğunu teşhis ile öğrenmemiz gerekir. Cilt hastalıkları buradaki yazıya sığmaz. İleride bölüm bölüm hepsi yazılacaktır.

 

Cilt, İnsanın İkinci Böbreğidir. (Bütün cilt hastalıkları ya böbreklerden ya da karaciğerden veya her ikisinden de kaynaklanır. Ama en çok böbrek kaynaklıdır) Bu hastalıklar dışarıdan değil içeriden tedavi edilir. Cilt hastalıklarının hepsi alerjik hastalıklardır. Alerji; kimyasal ve gıda kaynaklı olabilir. Yanlış gıda tüketimi ve hazımsızlıktansonra oluşan atıklar alerjendir. Ayrıca mikroplar, virüsler ve parazitler de alerjendir. Çünkü onlar vücutta zararlı maddeler üretirler ve o maddeler de alerjen olabilir.

 

Sitemizde ki cilt hastalıkları yazılarına buradan ulaşabilirsiniz. "Sivilce Çıban", "Egzama", "Sedef", "Alerji", "Mantar", " Yılancık, Uçuk", "Vitiligo". "Ben ve Cilt Lekesi" ""Ürtiker ( Kurdeşen)"", ""Roza ( Gül)"" , ""Zona"" ; """Kaşıntı"""