Ben ve Cilt Lekesi Oluşumu. Ben ve Cilt Lekesi Nasıl Önlenir?

Ben ve Cilt Lekesi Oluşumu. Ben ve Cilt Lekesi Nasıl Önlenir?

Neredeyse herkesin cildinde görülen benler, çoğu zaman insan hayatını zorlaştırmayan basit sorunlar olarak biliniyor. Vücutlarında çıkan benlerin nedenini merak eden vatandaşlar da 'Vücudumuzdaki benler neden olur?'  sorusuna internetten yanıt arıyor. Peki, benler neden oluşur? Dr.Aidin SALİH "Ben aynen herhangi bir tümör gibidir. Eğer ona dokunursanız muhakkak yayılır. Onu yok etmemek gerekir. Benlerden her hangi bir zarar gelmez. Ben oluşumu da aynen kanser oluşumu gibidir. Metabolik atıklar terle, akıntıyla, ateşle, yaralarla, mantarla ve sedefle dışarıya atılır. 

 

Bazı durumlarda ise atıklar çok yakıcı ve çok hızlı, çok zararlı ve çok etkili bir şekilde atılır. Bu durumda bağışıklık sistemi onları mutasyonlara gönderir. Eğer ben oluşmaya başladıysa vücuttan çok derin ve eski toksinler atılmaya başlamış demektir. Meselâ hamilelik esnasında hormonlar çok aktif ve yoğundur. Aynı zamanda metabolik atıkların atılması da çok yoğundur. O zaman en şiddetli ve en kuvvetli atıklar mutasyona gönderilir ve o bölge mutasyona (kalıcı değişim) uğrar. Benlere kesinlikle dokunulmamalıdır. 

 

Benlerin üstüne limon kapatabilirsiniz. Ama benler kesilmez ve üzerine hacamat yapılmaz, kenarlarına ise yapılabilir. Teni tamamen benle kaplanmış kişiye sadece sülük uygulanır. Zâten sülük yasak yeri kesinlikle tutmaz. Sülük de mikroplar gibi vazifelidir. O yüzden onların hata yapması mümkün değildir. Hatayı insanlar ve doğadan ayrıldıkları için evcil hayvanlar yapabilir. Ciltte görülen her leke ben değildir. Ciltteki lekelerin gerçekten ben olup olmadığı dermatoloji muayenesi ile belirlenebilir.

 

Cilt Lekeleri Nasıl Geçer?

 

Ciltte mor leke oluşumu dioksin ile bağlantılıdır. Kahverengi leke oluşumu ise böbrek üstü bezi, böbrekler ve karaciğer ile bağlantılıdır. Zâten; Cilt İnsanın İkinci Böbreğidir. (Bütün cilt hastalıkları ya böbreklerden ya da karaciğerden veya her ikisinden de kaynaklanır. Ama en çok böbrek kaynaklıdır) Karaciğer ile böbrek ve böbrek üstü bezinden dolayı oluşan lekeleri ayırt etmek zordur. Ama onlar sonra geçer. Ciltte lekeler olunca süt veya ekşi yoğurt sürün. 15 dakika sonra limon suyu ile temizleyin. Deride meydana gelen renk değişikliğinin birçok nedeni olabilir. Bazen, can sıkıcı olmakla beraber endişe edilecek bir durum değildir. Bununla birlikte, daha tehlikeli bir duruma da işaret ediyor da olabilir.