Alerjik Astım Nedir? Belirtileri, Bitkisel Ve Doğal Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Alerjik Astım Nedir? Belirtileri, Bitkisel Ve Doğal Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

 

Astım, solunum yollarının iltihaplanması ve tekrarlayan solunum güçlüğü atakları ile karakterize bir solunum bozukluğudur. Bazen astım atakları olarak adlandırılan bu ataklar, iltihaplı hava yollarının tahriş olmasıyla tetiklenir. Alerjik astımda ataklar, alerjen olarak bilinen maddeler solunduğunda ortaya çıkar ve alerjik reaksiyona neden olur. Alerjenler, vücudun bağışıklık sisteminin zararlıymış gibi yanlışlıkla tepki verdiği zararsız maddelerdir. Yaygın alerjenler arasında polen, toz, hayvan tüyleri ve küf bulunur. Alerjik astım, bozukluğun en yaygın şeklidir.


Alerjik astımı olan bazı kişilerde saman nezlesi (alerjik rinit) veya gıda alerjileri gibi başka bir alerjik bozukluk vardır. Astım bazen atopik yürüyüş olarak adlandırılan bir dizi alerjik bozukluğun bir parçasıdır. Bu koşulların gelişimi tipik olarak egzama ( atopik dermatit ) ile başlayan, ardından gıda alerjileri, saman nezlesi ve son olarak da astım ile devam eden bir yol izler.

 

Alerjik Astımın Nedenleri

 

 

Alerjik astımı tetikleyen faktörler, hastadan hastaya farklılık gösterecektir. Tetikleyicinin belirlenmesi, alerjenlere ve astım ataklarına ciddi yanıt verme olasılığını azaltmak için etkili bir tedavinin planlanmasında önemli bir adımdır. Aşağıdaki nedenler, alerjik astımın en yaygın tetikleyicileridir.
•    Polen
•    Toz akarları
•    Evcil hayvan tüyü
•    Hamamböcekleri
•    Kirli hava
•    Güçlü kokular

 

Alerjik Astım Belirtileri

 

 

Alerjik astımın semptomları diğer astım türlerine benzer. Örneğin, yüksek polen dönemlerinde mevsimsel alerjiler semptomları şiddetlendirebilir. Alerjik astım hastalarında genellikle aşağıdaki belirtiler mevcut olacaktır.

 

•    Nefes darlığı
•    Kuru öksürük
•    Göğüs daralması
•    Hırıltı

 

Alerjik Astım İçin Tedavi Seçenekleri

 

Uygun tedavi belirlenip uygulanmadan önce alerji testi yaptırmak önemlidir. Doktorunuz testten sonra astım ataklarınıza neyin sebep olduğunu tam olarak anlayabilir. Rahatsız edici alerjenden kaçınmak çok önemli bir ilk adım olabileceğinden, evinizdeki koşullara ve gün içinde geçirdiğiniz ortamlara dikkat etmeniz önemlidir. Uygun olabilecek çeşitli ilaçlar vardır ve doktorunuz bu seçenekleri sizin için reçete edecektir.


Bu yaklaşım alerjik astım semptomlarını azaltmazsa, immünoterapiyi düşünebilirsiniz. Alerji aşısı olarak da bilinen bu tedavi, hastanın bağışıklık sistemini zamanla duyarsızlaştırmak için küçük miktarlarda alerjen aldığı bir süreçtir. Vücut yavaş yavaş alerjenin varlığına alışır ve bu tolerans olumsuz tepki olasılığını azaltır.

 

Alerjik Astım İçin Bitkisel Ve Doğal Tedavi

 

Doktorunuz, reaksiyona neden olan alerjenleri belirleyebilecek bazı testler önerebilir. Aşağıdaki alerjik astım için doğal yöntemler çok sayıda insan için işe yaradığı kanıtlanmıştır. Ancak kullanmadan önce bir doktora danışmanızı tavsiye ederiz.

 

Alerjik Astım İçin Bıldırcın Yumurtası

 

Alerjik astım için ilk evde çare bıldırcın yumurtası kürüdür. Bu çare, birçok astımlı hastanın alerji ilaçlarını azaltmasına ve sonunda onları tamamen terk etmesine yardımcı olmuştur. Yapabilecekleriniz şunlardır:


•    Her sabah aç karnına 5 çiğ bıldırcın yumurtası yiyin.


•    Toplam 240 bıldırcın yumurtası tüketene kadar 48 gün üst üste kullanmaya devam edin.


Bir süre sonra gerekirse duraklatın veya devam ettirin. Bıldırcın yumurtasını yedikten 2 saat sonra hiçbir şey yememeniz çok önemlidir. Bu, alerjik astım için en iyi ev ilaçlarından biridir.

 

Keçiboynuzu ile Alerjik Astım Tedavisi

 

Alerjik astım semptomlarını kontrol etmenin çok basit bir yolu, keçiboynuzu ile yapılan bu ev ilacıdır. Keçiboynuzu, Akdeniz bölgesine özgü çiçekli bir çalıdan yenilebilir bir bitkidir. Tüm yapmanız gereken:
•    Bir bardak suya 3 çay kaşığı keçiboynuzu pekmezi ekleyin.
•    İyice karıştırın ve herhangi bir alerjik reaksiyonunuz olduğunda için.
•    100 ml sıcak suya 1 çay kaşığı keçiboynuzu tozu ekleyerek bir keçiboynuzu “kahvesi” yapabilirsiniz. Karıştırın ve ılık için. 

 

Yüzme, Alerjiler İçin Kesin Bir Çözümdür

 

Bazı insanlar yüzerek durumu tedavi etmeyi başarmıştır. Astımın üstesinden gelmek için önerilen yüzme:
“Haftada iki kez 2 saat yüzme”

Yüzme rejiminden birkaç ay sonra öksürüğün ve diğer alerjik reaksiyonların tamamen ortadan kalktığını göreceksiniz. Bazı hastalara göre yüzmeyi bıraktıktan sonra alerjik semptomlar geri dönmüştür. Bununla birlikte, düzenli yüzme rutinine devam ettiklerinde, alerjik reaksiyonlar tekrar ortadan kalkmıştır. Bu nedenle yüzme, alerjik astım veya halka açık havuz ilaçları için en iyi yöntemlerden biridir.


Bilim, yüzmenin alerjik astım için nasıl faydalı olduğunu henüz açıklamadı, ancak yüzmekten hoşlanıyorsanız ve yakınlarda düzenli olarak yapabileceğiniz bir yüzme havuzunuz varsa, bunu kişisel sağlık hedefleri listenize ekleyin. Yüzme, alerjik astım için en iyi egzersizlerden biridir.

 

Bal Ve Karanfil

 

Akciğerleri güçlendirmek için karanfil (en az 7-8) ve muz karışımı bir gece bekletilmeli ve ertesi gün yenmelidir. Bunu bir saat sonra biraz sıcak su ve balla takip edin (bu süre içinde hiçbir şey tüketilmeyecek). Bu, kronik bronşiyal astım hastaları için çok faydalıdır.

 

Bal Ve Defne Yaprağı

 

Gece astım ataklarını önlemek için yatmadan önce bir bardağa bal (1 çay kaşığı) ve biraz defne yaprağı koyup sıcak suda bekletin.


Bu tedavilerden herhangi birini denemeden önce, herkesin tedavilere aynı şekilde yanıt vermeyeceğini anlamak önemlidir. Bu nedenle, standart doğal tedaviler her zaman ayrı ayrı formüle edilir. Yukarıdaki tedaviler, standart tıbbi teşhis için geçerlidir. Alerjik astım için tedavi öncesi alerji testi ve doktor kontrolü önemlidir.

 

Daha önce sitemizde yayınlanan Dr. Aidin SALİH'in gerçek tıp kitabına ve konferanslarına göre yazılan Alerji Neden Olur? Alerji Nasıl Tedavi Edilir? makalemizi de tavsiye ediyoruz. Linkini aşağıya bırakıyoruz.

"""Alerji Neden Olur? Alerji Nasıl Tedavi Edilir?"""