Alerji Neden Olur? Alerji Nasıl Tedavi Edilir?
Çağımızın en yaygın hastalıklarından biri alerji. Neredeyse iki çocuktan bir tanesi alerjik sıkıntı yaşıyor. Dr. Aidin SALİH Gerçek tıp kitabında "Alerji, bağışıklık sisteminin, alerjen ile temastan sonra meydana çıkan aşırı bir tepkisidir. Ev tozu, küf mantarları, kedi, köpek, kuş tüyleri, penisilin gibi bazı ilaçlar, aşılar, deterjanlar, kirli hava, çeşitli kimyasal maddeler, tarım ilaçları hazır gıdaların katkı maddeleri gibi maddeler alerjik özellik taşımaktadır. Suni beslenen ineklerin sütü ve süt tozu, suni beslenen tavukların yumurtası bayat yumurta ve yumurta tozu, suni GM bazlı yem ile beslenen GM çiftlik balıkları, GM soya fasulyesi ve ürünleri, Bt-buğday, Bt-mısır ve Bt-patates ürünleri, en sık alerjiye yol açan besinlerdir. Hazır gıdalarda bulunan renklendirici, kıvam artırıcı, tatlandırıcı, aroma ve koruyucu kimyasal katkı maddeleri, hem alerjik sorunlara, hem de pek çok hastalığa ve kansere neden olabilir.
Alerjik Hastalıklar
Astım, sinüzit ve alerjik burun nezlesi, alerjik göz nezlesi, bahar nezlesi, burun polipleri, alerjik orta kulak iltihabı ve egzama gibi hastalıklar,- gıdalara bağlı alerjik reaksiyonlar,- işyeri ortamında bulunan bir alerjene veya çeşitli ilaç ve kimyasallara bağlı reaksiyonlar, arı ve böcek sokmalarına bağlı reaksiyonlar, alerjik hastalıklar arasında en sık görülenlerdendir. Bazı kişilerde, sayılan hastalıkların bir kaçı bir arada bulunmaktadır. Alerjinin yerleştiği yere bağlı olarak farklı alerjik belirtiler görülür: Dudaklarda, dilde ve boğazda şişme, yanma ve kaşıntı,- yüzde kızarıklık,- karın ağrısı, bulantı, kusma ve ishal,- hapşırma, burunda kaşıntı, akıntı ve tıkanıklık,- gözde yaşarma ve kaşıntı,- kulakta kaşıntı, baş ve kulak ağrısı,- nefes darlığı, öksürük, hırıltılı solunum, göğüste tıkanıklık,- ciltte kaşıntı, döküntüler. Bu belirtilerin krizler şeklinde ortaya çıkması, bir müddet sonra kendiliğinden geçmesi ve defalarca tekrarlanması alerjik hastalıkların tipik özellikleridir.
Alerjik hastalıklar, teknolojinin gelişmesi, katkı maddesi içeren hazır gıdaların tüketilmesi, tıbbi ilaç çeşitleri ve kullanımının artması, çevrede kimyasal maddelerin giderek fazlalaşması, su, hava ve toprak kirliliği, ev içinde kedi, köpek, kuş ve benzeri hayvanların beslenmesi gibi nedenlerle, giderek artmaktadır.
Alerjinin Genel Tedavisi
Alerji tedavisinde temel prensip, alerjene duyarlılığı azaltmak ve alerji nedeni olan alerjen faktörün temasını kesmekdir.
Alerjene olan duyarlılığı azaltmak için, evvela, beslenmeyi düzeltmek, yanlış yaşam tarzını değiştirmek ve GENEL BİR TEDAVİ uygulamak gerekir.
Aşağıdaki metod gerçek tıp kitabından alınmıştır ve Genel tedavinin süresi 27 gündür.
Her gün (açlık günleri hariç):
v Sabah (06:00-07:00): Bir bardak greyfurt suyu veya limon suyu, suyla karıştırılarak içilir. 1-3 diş sarımsak yutulur.
v Yarım veya 1 saat sonra 30-50 gr. halis zeytinyağı + 30-50 gr. limon suyu içilir.
v Acıkınca 50 gr. kırmızı pancar suyu + 150 gr. ıspanak suyu veya 150 gr. semizotu suyu + 50 gr. kuru soğan suyu veya 150 gr. ıspanak suyu içmeye başlanır ve öğle yemeğine kadar 2-4 bardak içilir. Her bardakla birlikte 1-3 diş sarımsak yutulur.
v Öğlen yemeğinden yarım saat önce 3 tane acı badem, 3 tane tatlı badem ile yenir.
v Öğlen yemeği (16:00-17:00): Tabiata uygun et, balık veya taze köy yumurtası salata ya da sebze yemeği ile yenir. Yemekle beraber veya yemekten sonra 1 -5 diş sarımsak yutulur. Sarımsak yerine çiğ soğan da yenebilir. KAN GRUBU BESLENME.
v Akşam (21:00): 1-5 diş sarımsak yutulur ve 1 tatlı kaşığı ısırgan tohumu veya ezilmiş ısırganotu + yarım çay kaşığı öğütülmüş zencefil + 1 tatlı kaşığı bal karışımı suyla yutulur. Yaz mevsiminde bu karışım yerine vişne, erik, taze incir, üzüm veya karpuzdan biri seçilerek tek başına yenir.
Isırganotu her şekilde kullanılabilen, organları toksinlerden temizleyen alerjik tepkileri azaltan ve bunların yanında pek çok faydası olan bir bitkidir: Çayı demlenir, yemeğin üzerine serpilir ya da taze yapraklarından salata veya yemek yapılır. Yıllarca kullanılabilir.
3 hafta boyunca bu beslenme şekline devam edilirken her Pazartesi ve her Perşembe 1 günlük açlık yapılır.
3 hafta sonra 3 gün açlık yaptıktan sonra karaciğer temizlemesi yapılır
Bahar nezlesi, bazı insanlarda görülen, her yıl bahar aylarında tekrarlayan, ağaç, ot ve çayır polenlerine bağlı olan ve bugünkü tıpta çaresi bulunmayan alerjik bir reaksiyondur. Burada anlatılan alerji tedavisine başlar başlamaz, bahar nezlesi yok olur ve insan onun varlığını unutur.
Özetleyecek olursak: Ev tozu, küf mantarları, ev böcekleri, kedi, köpek, kuş tüyleri gibi alerjen faktörlere bağlı alerjiler, karaciğer temizlemesi yapılarak alerjene olan duyarlılığın azaltılması ile geçer.
Ancak, penisilin gibi sentetik ve kimyasal tıbbi ilaçlan, aşıyı, deterjanları ve kimyasallar gibi toksik özellik taşıyan maddelerle teması kesmek mecburidir Onlara gösterilen alerjik reaksiyon, bağışıklık sisteminin normal koruma hareketidir. Çünkü bağışıklık sistemi, kuvvetli olduğu müddetçe, toksik maddelerin vücuttaki organ ve sistemlere karışmasına engel olmak için bütün yolları kapatır.
Gıdalara eklenen GM kökenli veya sentetik katkı maddeleri, aslında gıda olmadıkları için en sık alerjiye yol açan, aynı zamanda pek çok hastalığa sebep olan maddelerdir. Onları tüketmek kesinlikle doğru değildir. Kan grubu "A" ve "O" olanlara, inek sütü doğal alerjen olduğu için yani onların mizacına uygun olmadığı için, süt tüketmemeleri gerekir. Süt tozu ise hemen hemen her insan için alerjendir. Suni beslenen tavukların yumurtası, bayat yumurta ve yumurta tozu da her insan için farklı derecelerde alerjendir ve genel sağlığı tehdit edicidir. Ancak doğal beslenen tavuğun taze yumurtası alerjen değildir. Ne yazık ki günümüzde yumurta ve süt için yapılan alerji testi yumurta tozu ve süt tozu ile yapılmaktadır.
Genel tedavi bittikten sonra, böcek sinek, polen, portakal, çilek, süt gibi doğal alerjenlere karşı alerji yok olur. Hayati tehlikeler taşıyan kimyasal ve sentetik maddelere karşı alerji bu tedaviyle geçmez fakat şiddeti ve tehlikesi azalır.