Prostat Büyümesi Bitkisel Tedavisi!

Prostat Büyümesi Bitkisel Tedavisi!

Prostat, mesane ve penis arasında yer alan ceviz büyüklüğünde bir bezdir. Prostat, spermi besleyen ve koruyan sıvıyı salgılar. Prostat sadece erkeklerde görülür. Onları korurken ve taşıdıkları genetik kodu korurken spermi canlı tutan bir sıvıyı salgılar. Dr. Aidin SALİH Gerçek Tıp kitabında prostat hastalıkları ve prostat kanserinden ayrı başlıklar altında bahseder. Öncelikle bu bilgileri aşağıdaki paragrafa yazacağız sonra bitkisel tedavisine geçeceğiz. 

 

Prostat hastalıkları üç sınıftır:
• Enfeksiyonlu veya enfeksiyonsuz prostat iltihaplanması (prostatit),
• İyi huylu prostat büyümesi
• Prostat kanseri


Ancak, son 3-4 yılda ergenlik çağına ulaşmamış erkek çocukların hemen hemen üçte birinin prostat dokularındaki gelişimin farklı derecelerde geri­lediğini,- genç erkeklerde ise aynı sıklıkta değişime uğradığını görmekteyiz. Demek ki, yeni ve ciddi bir problemle karşı karşıya bulunuyoruz, ancak far­kında değiliz. 

 


Akut enfeksiyonlu prostatit, honokoklara bağlı olabilir (bel soğukluğu) ancak genellikle basit bir enfeksiyona bağlıdır. Her yaşta olabilen, fakat da­ha çok genç erkeklerde görülen bir hastalıktır. Bu hastalıkta sık idrara git­me, her 10 dakikada bir olabilir, idrar yollarında yanma ve çok ağrılı idra­ra çıkma en sık görülen belirtilerdir. Akut enfeksiyonlu prostatitin tedavisi 'yi yapılmazsa hastalığın tekrarlamasına, kronikleşmesine ve prostat büyü­mesine yol açabilir.

Kronik prostatit
Akut prostatitten sonra ya da genetiği değiştirilmiş ve kimyasal katkı maddeleri ve katkılı vücut bakım ürünleri kullanımı sonucunda oluşur. Kro­nik prostatitte bel üşümesi, be! ağrısı, meni azalması ve koyulaşması, spermlerin sayısında ve hareketinde azalma, spermlerin sakatlanması, idrar yollarında gıdıklanma ve yanma hissi, idrar yollarındaki yapışıklıktan kay­naklanan idrar yapmada zorluk, idrarla iltihap gelmesi ve baş ağrısı gibi be­lirtilerden birkaçını veya hepsini görmek mümkündür. Prostat büyümesi
Belirtileri geceleri sık idrara çıkma, idrar yaparken zorlanma, idrarı tam boşaltamama hissi, idrar kaçırma veya idrar damlamasıdır. Genç yaşlarda da başlayabilen prostat büyümesi, 50 yaş sonrası her iki erkekten birinde görülür. Ancak, büyümüş prostat her erkekte şikayetlere sebep olmayabi­lir. Ancak prostat idrar yolunu tıkamış, hasta idrar yapamaz hale gelmiş ve böbreklerde genişleme başlamışsa ameliyata başvurulmaktadır. Dünyada prostat ameliyatları %90 kapalı, %10 açık ameliyat şeklinde yapılır. Bu iki yöntemde de aynı sorunla karşılaşma ihtimali büyüktür: Cinsel ilişkide me­ni dışarı çıkmaz, mesaneye gelir. Ancak idrarla dışarı atılabilir. Bu problem­le karşılaşma oranı kapalı ameliyatlarda %50, açık ameliyatlarda ise %80'e kadar çıkabilir.

 


Son yıllarda kullanılan diğer bir ameliyat yöntemi de greenlight lazer yöntemidir. Greenlight lazer sistemi, uyguladığı yüksek enerji ile büyümüş prostat dokusunu buharlaştırır.

 

Prostat Kanseri

 

Prostat büyümesi kanser riski taşır ve prostat kanseri gittikçe yaygınlaş­maktadır. Prostat büyümesi de, prostat büyümesi nedeniyle geçirilecek bir ameliyat da, kanser riskini azaltmaz. Günümüzde talep olduğu taktirde kanseri önlemek için, kısırlaştırma yöntemiyle yani erbezleri alınarak er­keklik hormonu tamamen ortadan kaldırılmaktadır. O zaman prostat büyümesi de, prostat kanseri de olmaz. Ancak dinimizde değil insanı, hayvanı dahi kısırlaştırmak yasaktır ve kısırlaştırma kesinlikle bir tedavi yöntemi değildir.

 


Kadın ve erkek üreme organları kimyasal madde içeren ürünler sebebiy­le 30 yıldır, GMO ürünler ve GMO katkı maddeleri sebebiyle 13 yıldır ciddi bir değişime maruz kalmaktadır. ( Gerçek Tıp kitabı 2009 yılında basıldı) 

 


Örneğin, diş macunu, şampuan, krem, traş malzemesi, saç jölesi gibi ürünlerde parabenler, dioksin ve ftalatlar, ürünlerin dayanıklığını sağlayan katkı maddeleri kullanılmaktadır. Bu katkı maddeleri östrojen hormonunu taklit eder. Erkek vücudunda depolanan bu katkı maddeleri bir kadın has­talığı olan endometriozise benzeyen duruma, spermlerin ölmesine, kısırlı­ğa, eşcinselliğe ve prostat kanserine yol açar. 

 


Oregon Üniversitesinde eşcinsel erkek koyunların beynine elektrotlar yerleştirilerek eşcinsellik sebebi araştırılmış ve bu koyunlarda hormonal dengenin bozuk olduğu tespit edilmiştir. Beyne enjekte edilen hormonlar sonrasında ise daha önce eşcinsel olan erkek koyunlar tekrar dişilerle çift­leşmeye başlamıştır. Uzmanlar, aynı durumun insanlar için de geçerli ola­bileceğini ve çocukların eşcinsel olmasının rahatlıkla engellenebileceğini söylemektedir. 

 


Bu konudan söz etmemiz yalnızca araştırma sonuçlarını görmek içindir. Hormonal dengenin yeniden kurulması dışarıdan hormon takviyesi ile de­ğil ancak doğal yollarla sağlanabilir. İnsanlarda da hayvanlarda da hastalık­ların sebebi suni beslenme olduğuna göre tedavi de beslenmenin düzeltil­mesiyle yapılabilir. Beslenmeden, hormonal ve ruhi dengeyi bozan katkı maddeleri çıkarılıp doğal beslenmeye geçilmelidir.

 

Prostatın Bitkisel Tedavisi

 

Yukarıda gerçek tıp kitabında prostatın bitkisel tedavisi anlatılıyor. Yukarıdaki bilgilere ek olarak; öncelikle sitemizdeki doğru beslenme yazımızı öneriyoruz. ( Çok önemli olduğu için Doğru Beslenme yazımızın ingilizcesi makale olarak yayınlandı. How To Achieve A Proper Nutrition ) Domates likopen açısından zengin ve prostat sağlığını destekleyici özelliklere sahip bir besin kaynağıdır. Zerdeçalın, prostat kanseri de dahil olmak üzere kanser önleyici özellikleri bilimsel araştırmalar sonucunda ortaya konulmuştur.  Nar suyu içinde bulunan ellagitanninlerin prostat kanser hücrelerini besleyen yeni damar oluşumunu durdurduğu tespit edilmiştir.  Günde 3 fincan yeşil çay tüketen erkeklerde prostat kanseri riski azalır. (  Yeşil çayın nasıl demlenmesi gerektiği için her derde deva bitki çayları yazımızı öneriyoruz.) Kabak çekirdeğinin, iyi huylu prostat büyümesi başta olmak üzere, prostat sağlına faydaları bilinmektedir. Kabak çekirdeği kavrulmamış ve tuzsuz olmalıdır. 

 

Son olarak ehil birisi tarafından kuyruk sokumundan önce hacamat daha sonra 7-11 adet sülük tedavisi prostata faydalıdır. Sülükler düştükten sonra bardakla vakumlama yapılmalıdır.  Ayrıca prostat hastalıklarında sülük tedavi bölgeleri şunlardır: 1-alt diş etlerine(üreme organlarının enerji ve akupuntur noktası)  2-kasıklara 3-makata 4-makat ile cinsel organ arasına 5-erbezine sülük takılır. ( Hepsi bir seferde yapılmaz bir bölgeye sülük taktıktan sonra 3 hafta geçmesi gerekir)

 

HATIRLATMA: Bütün hastalıklarda bölgesel değil genel tedavi yapılmalıdır. Ben kabak çekirdeği yedim prostatım geçmedi diyenlere diyoruz ki: "Beslenme ve Yanlış Yaşam Tarzı Değişmeden Hiçbir Şey Değişmez." 

 

Ayakta idrar yapma, doğrudan prostat oluşumunda etkisi yoktur. Ancak ayakta idrar yapma sonucu idrarın bir kısmı idrar kesesinde (mesane) kalacağı için, bu artık idrara bağlı iltihap v.s gibi şikayetler gelişir. Bu nedenle mesanede idrar bırakmamak ve tam boşalmayı sağlamak için oturarak idrar yapmak gereklidir. Bazı hastalarında travması vardır travma çözülmeden bitkisel hiçbir tedavi fayda etmez.