Romatizma Nedir? Romatizma Türleri, Belirtileri ve Bitkisel Tedavisi!
Romatizma; herhangi bir vücut sıvısının akışını, kanın akımını, hareketini ifade eder. Romatizma, kemikleri, eklemleri, eklem çevresi dokuları, hatta sinir köklerini etkileyen bütün hastalıkları adlandırmak için kullanılır. Bir başka deyişle, kaslarda ve özellikle eklemlerde kendini gösteren ağrılı hastalıkların genel adıdır. Kireçlenme Aidin Salih. Her romatizmanın görülme yaşı farklıdır ve bununla birlikte kadınlarda görülme sıklığı daha fazladır. Her ne olursa olsun bu romatizmal hastalıklar kasları, iç organları, eklemleri özellikle hareketimizi sağlayan yapıları tutmakta. Bütün hastalıklarda olduğu gibi romatizma hastalıklarda da en uygun tedavinin yapılabilmesi için erken teşhis ve tanı çok önemlidir
Dr. Aidin SALİH Gerçek Tıp Kitabının " Kas ve Kemik Hastalıkları" bölümünde Romatizmal Hastalıklardan bahseder:
" Romatizma tek bir hastalık değildir. 200'e yakın hastalık bu sınıfa girer:
Eklem romatizmaları, osteoartrit (eklem kireçlenmesi), romatoid artrit (eklem iltihaplanması),
• Omurga romatizmaları,
• Gut,
• Behçet hastalığı,
• Yumuşak doku romatizmaları (fıbromiyalji, boyun ağrısı, bel ağrısı gibi);
• Damar romatizmaları (vaskulit); Akdeniz ateşi vb.
Bunların arasında en sık görülen kemik erimesidir (osteoporoz). Romatizmal hastalıklar genelde eklemlerde başlar, sonra akciğer, kalp, karaciğer, böbrek, beyin gibi iç organlarına geçer. Bu organlarda ilk önce damar romatizması (vaskulit) oluşur. Vaskulit ise kalp yetmezliği, solunum yetmezliği ve böbrek yetmezliğine neden olur. Günümüzde romatizmai hastalıkların tıbbi bir tedavisi yoktur ve kullanılan tıbbi ilaçların ciddi derecede yan etkileri vardır.
Romatizmal hastalıkların sebebi de, bütün diğer hastalıklarda olduğu gibi, mizaca uygun olmayan yiyecekler, çok ve karışık yemek, hazır, katkılı yiyecek ve içecekler, tıbbi ilaçlar, kimyasal maddeler ve hareketsizliktir.
Kan grubu "0" olanlar iki sebepten dolayı romatizmai hastalıklara diğerlerine göre daha sık yakalanırlar: Buğday ve süt ürünleri. Çünkü kan grubu "0" olanlar buğdayı ve süt ürünlerini hazmedemezler. "0" grubunun sıcak safrası süt ve süt ürünlerini yakarak kirece dönüştürür, depolanmak üzere damarlara, organlara ve dokulara gönderir. Eklemlerde kireçlenmeye ve damar romatizmasına zemin hazırlar.
Hazmedilemeyen buğday ürünlerinin kalıntıları yumuşak doku romatizması, eklem iltihaplanması ve her çeşit ağrı sızıya neden olabilir. Kullanılan katkı maddeli yiyecekler, kimyasallar ve tıbbi ilaçlar hastalığın seyrini hızlandırır ve şiddetlendirir. Kan grubu "B" olanların idrar yolları ve böbrek kapasitesi yapısal olarak düşük olduğu için tuzları ve toksinleri vücuttan yeterli ölçüde atamaz ve bu şekilde romatizmal hastalıklara zemin oluşur. Kan grubu "A" olanlar kırmızı et ürünlerinden uzaklaşması gerekir. Kan grubu AB olanlar hakiki zeytin yağı ve ceviz yağı hâriç her türlü yağa çok dikkat etmesi gerekir. Konunun daha iyi anlaşılabilmesi için her kan grubu mavi linkten kendi kan grubunu okuması gerekir.
Romatizmal hastalıklar bir yazıya sığmadı. Yazının devamı diğer blog yazımızda: Romatizmal Hastalıkların Bitkisel Genel Tedavisi