Yılancık ve Uçuk Nedir? Yılancık ve Uçuk Doğal Tedavisi Nasıldır?

Yılancık ve Uçuk Nedir?  Yılancık ve Uçuk Doğal Tedavisi Nasıldır?

Yılancık hastalığı insan derisi üzerinde oluşan iltihap nedeniyle beliren bir hastalık çeşididir. Dr. Aidin SALİH Gerçek Tıp kitabında yılancık için şöyle diyor: " Modern tıpta yılancık konusunda ciddi anlamda bir tedavi bulunma­maktadır." Öyleyse halk arasında bu rahatsızlığa ne tür müdahaleler yapıl­dığına bir göz atalım:

* Güneş doğmadan evvel yılancık üzerine doğal bal sürülür ve kırmızı saf ipek veya keten, ya da yün kumaşla kapatılır. Her sabah güneş doğma­dan önce değiştirilir.
* Çavdar öğütülür, güneş doğmadan evvel elenerek ince kepekli unu yı­lancığa serpilir ve kırmızı saf kumaşla bağlanır. Her sabah değiştirilir.
* Ihlamur çayı hem içilir, hem yılancığa sürülür.
* Çörekotu yağı veya ince öğütülmüş çörekotu ile karıştırılmış zeytinya­ğı yılancığa sürülür.
* Yılancık üzerine çamur sarılır ve her iki saatte bir değiştirilir.                                                               

* 2-3 gün hiçbir şey yenmeden devamlı semizotu suyu içilirse ve günde 2 defa semizotu suyu ile yılancığa pansuman yapılırsa yılancığı yok eder. Yabani semizotu, bahçe semizotundan daha tesirlidir.
* Beyaz lahana yaprakları iyice ezilir ve yılancık üzerine konur.
* Safran eritilerek yılancığa sürülür.
* Ceviz yağı sürülür.
* Yılancığa yakın bölgelere hacamat yaptırılır veya yılancık bölgesine sülük konur.
Böylece yılancık kısa zamanda geçecektir. Burada dikkat edilmesi gere­ken nokta, güneş ışığının yılancığa düşmemesi gerektiğidir. Bunlar halk arasında uygulama alanı bulmuş metotlardır.
Biz de yılancığa karşı her derde şifa olan 3 günlük açlığı ve yılancık üze­rine bağışıklık sistemi için emsalsiz bir merhem olan filizlenmiş buğday sar­mayı tavsiye ediyoruz.

Halk arasında yılancık için nazar'dan olduğuna dâir yaygın bir görüş vardır.

 

Uçuk İçin Bitkisel Tedavi!

 

 

Uçuk  herpes simplex virüsü kaynaklı bir enfeksiyon hastalığının belir­tisidir. Dudaklarda ve üreme organlarında sık görünür. Uçuk, ateşlenme ve­ya soğuk algınlığına bağlı olduğu sanılarak, genelde pek önemsenmez. Fa­kat Herpes virüsü aslında DNA virüsüdür. DNA'yı etkileyerek, DNA'da ve hücre yapısında değişikliğe, aynı zamanda fiziksel, zihinsel ve ruhsal deği­şime sebep olabilir. Basit vakalarda uçuktan kurtulmak için uçuğa sık sık yoğurt, ekşi nar suyu veya sirke sürülmesi, sayfamızdaki inatçı uçuk için "Egzama" ve "Se­def" bölümlerinde anlatılan sirkeli ilaçların kullanılması mümkündür. ( Egzama ve sedef yazılarının üzerine tıklayıp okuyabilirsiniz)
Modern tıp, herpesten kurtulma yolunu hâlâ bulamamıştır. Hazır gıdaları ve diğer zararlı yiyecek ve içecekleri yemeyen, düzen­li bir şekilde açlık yapan kişi, virüsü, yoğun bir uçuklamayla dışarı atar,bundan sonra da onun varlığını unutur.