Sivrisinekten Kurtulmak İçin Doğal Ve Bitkisel Yöntemler Nelerdir?

Sivrisinekten Kurtulmak İçin Doğal Ve Bitkisel Yöntemler Nelerdir?

 

Kim piknik yapmayı veya kamp yapmayı sevmez? Seyahat ederken ve trekking yaparken sivrisinek ısırıkları canımızı sıkabiliyor. Yaz aylarında bakteriyel ve viral enfeksiyonların yanı sıra sivrisinek kaynaklı hastalıklar da artıyor. Seyahat etmeyi veya kamp yapmayı bırakın, evinizde de bu küçük haşereler tarafından ısırılıp enfekte olabilirsiniz. Bu, onları raylarında durdurmak için acil önlemler gerektirir. Sivrisinekten kurtulmak için doğal ve bitkisel yöntemler elbette bulunmaktadır.


Sivrisinekler, güneş ışınlarına dayanamadıkları için genellikle sabahları daha az görülür. Hatta çok fazla güneş ışığına maruz kaldıklarında susuz kalabilir ve ölebilirler. Ancak, akşamları farklı bir durum olur. Güneş batmaya başladığı anda sivrisinekler için avlanmaya başlar. Mümkün olan en iyi ve doğal şekilde onlardan uzak durmak ister misiniz? Bu sinir bozucu yaratıkları kovmak ve kendi ev yapımı sivrisinek kovucunuzu yapmak için okumaya devam edin.

 

Sivrisinekten Kurtulmak İçin Doğal Yöntemler

 

 

1. Nane Yağı ve Hindistan Cevizi Yağı

 

Nane yağı, sivrisinekten kurtulmak için faydalı uçucu yağdır. Hindistan cevizi yağı ile birleştirmek sivrisinek kovucu potansiyelini artırır ve temel olarak onu kendi doğal böcek kovucunuz yapar. Nane, sivrisinekleri uzak tutan limonen ve mentol gibi bileşikler içerirken, hindistancevizi yağı, nane yağının itici moleküllerinin buharlaşmasını yavaşlatan doymamış yağ asitleri ve emülgatörler içerir.

•    12 damla nane yağı
•    30 ml hindistan cevizi yağı

Hindistan cevizi yağı ile nane yağını karıştırın. Bu karışımı doğrudan ellerinize ve bacaklarınıza uygulayın. Dışarı çıkmadan önce bunu 2-3 kez yapın.

 

2. Neem Yağı ve Hindistan Cevizi Yağı

 

Neem yağı, neem ağacının tohumlarından ve meyvelerinden elde edilir. Bileşimi ve güçlü aroması nedeniyle doğal sivrisinek kovucu özelliklere sahip olduğuna inanılmaktadır. Aslında, bir çalışma, hindistancevizi yağı ile birlikte kullanıldığında %2 neem yağının farklı sivrisinek türlerine karşı önemli koruma sağladığını kanıtlamıştır.

•    10 damla neem yağı
•    30 ml hindistan cevizi yağı

Hindistan cevizi yağına neem yağı ekleyin. İyice karıştırın ve bunu doğrudan vücudunuzun açıkta kalan bölgelerine uygulayın. Bunu günde en az iki kez uygulayın.

 

3. Elma Sirkesi

 

Elma sirkesi, belirli uçucu yağların kovucu potansiyelini artırmak için kullanılabilecek etkili ve dağınık olmayan bir bazdır. Uçucu yağ içeren bir taşıyıcı yağ kullandığınızda, yağlı ve dağınık hale gelebilir ve sizi rahatsız edebilir. Bu gibi durumlarda, yağlı olmayan bir baz takdir edilmektedir. Elma sirkesi, cildinizin yüzeyinde sivrisinekleri sizden uzaklaştırabilecek hafif asidik bir pH oluşturarak uçucu yağların kovucu aktivitesini destekler 

•    50 ml elma sirkesi
•    50 ml su
•    10-12 damla uçucu yağ (karanfil, sitronella veya okaliptüs yağı)

Elma sirkesi ve suyu eşit oranlarda karıştırın. Seçtiğiniz uçucu yağdan birkaç damla ekleyin ve iyice karıştırın. Bu solüsyonu pompalı bir şişede saklayın. Dışarı çıkmadan önce bunu kendinize püskürtün.

 

4. Çay Ağacı Yağı

 

Çay ağacı yağı, tıbbi özellikleri nedeniyle yaygın olarak kullanılmaktadır. Güçlü antiseptik ve antienflamatuar özelliklerinin sivrisinek ısırıklarını hızla önlediği ve iyileştirdiği söylenir. Çay ağacı yağının güçlü aroması sivrisinekleri uzak tutan bir diğer faktördür. Bununla birlikte, oldukça güçlüdür ve bu nedenle hindistancevizi yağı gibi iyi bir taşıyıcı yağ ile birlikte kullanılmalıdır.

•    10 damla çay ağacı yağı
•    30 ml hindistan cevizi yağı

Çay ağacı yağını hindistancevizi yağı ile karıştırın. Doğrudan cildinizin açıkta kalan bölgelerine uygulayın. Dışarı çıkmadan önce bunu 2-3 kez yapabilirsiniz.

 

5. Tarçın Yağı Spreyi

 

Tarçın yağı, tarçın kabuğundan elde edilir ve yaygın olarak kullanılan ev yapımı sivrisinek kovuculardan biridir. Tarçın yağının dört bileşeni, yani sinnamil asetat, öjenol, sinnamaldehit ve anetol, Aedes aegypti sivrisineklerine karşı en güçlü sivrisinek kovucu özelliklere sahiptir. Ve bunların arasından en güçlü aktiviteyi sinnamaldehit gösterir.

•    10 damla tarçın yağı
•    30-40 ml su

Tarçın yağını suyla karıştırın. İyice karıştırın ve bu solüsyonu vücudunuzun açıkta kalan bölgelerine püskürtün. Bunu dışarı çıkmadan önce uygulayın.

 

6. Lavanta Yağı, Vanilya ve Limon Suyu Spreyi

 

Lavanta esansiyel yağının kokusu üzerimizde sakinleştirici bir etkiye sahipken, sivrisinekler için oldukça iticidir. Lavanta yağı, limonen, linalool, okaliptol ve kafur gibi hepsinin sivrisinekleri ve böcekleri doğal olarak uzaklaştırdığı bilinen bileşikleri içerir. Vanilya, doğal böcek kovucu özelliklere sahiptir ve limon suyu, sivrisinekleri uzak tutmaya yardımcı olan yüksek asit içeriği bulunur.

•    10-12 damla lavanta yağı
•    3-4 yemek kaşığı vanilya özü
•    3-4 yemek kaşığı limon suyu
•    1-2 su bardağı su

Lavanta yağını vanilya özü ve limon suyuyla karıştırın. Bu karışımı iki bardak suya ekleyin.
Solüsyonu iyice çalkalayın ve açıkta kalan vücut bölgelerinize püskürtün. Sivrisinek eğilimli bir bölgede yaşıyorsanız, bunu günde 2 ila 3 kez yapabilirsiniz.

 

7. Karanfil ve Limon

 

Bu, en yaygın olarak kullanılan ev yapımı sivrisinek kovuculardan biridir. Karanfil, sivrisinekleri ve çeşitli böcekleri kovmada oldukça etkili olan bir diğer bitkidir. Karanfilin güçlü aroması ve öjenol adı verilen bir bileşiğin varlığı ona itici özelliklerini verir. Araştırmalar ayrıca karanfil esansiyel yağının en iyi doğal böcek kovuculardan biri olduğunu kanıtlamıştır.

•    10-12 karanfil
•    1 limon

 

Bir limon alın ve ikiye bölün. Limonun her dilimine 5-6 karanfil yerleştirin.
Bunu odanıza veya çok fazla sivrisinek olan bir yere koyun. Alternatif olarak, karanfil yağını bir taşıyıcı yağ ile karıştırıp vücudunuzun açıkta kalan bölgelerine de uygulayabilirsiniz. Sivrisineklerden uzak durmak için bunu günde iki kez yapabilirsiniz.

 

Sivrisinekten kurtulmak için doğal ve bitkisel çözümlerin haricinde elektronik cihazlarda bulunmaktadır. Elektronik sivrisinek kovucuların gerçekten işe yarayıp yaramadığı konusunda devam eden bir tartışmalar vardır. Bilim adamları herhangi bir destekleyici kanıt bulamamış olsa da, birçok kişi bu elektronik sivrisinek kovucuların işe yaradığını söylemektedir. Ancak ultrasonik elektronik sivrisinek kovucuların sesi oldukça rahatsız edici olabilir.