Ateş Nasıl Düşürülür? Evde Ateş Düşürme Yöntemleri Nelerdir?

Ateş Nasıl Düşürülür? Evde Ateş Düşürme Yöntemleri Nelerdir?

 

Evde ateş düşürme yöntemlerini merak ediyorsanız ve bu hastalıkla sıkça karşılaşıyorsanız, kimyasal ilaçlara başvurmadan önce bu yazımızı okumanızda fayda var!


Ateşi olan herkes, özellikle küçük çocuklarla uğraşırken ne kadar endişe verici olabileceğini bilir. Ateş, yaygın bir hastalık belirtisidir ve bağışıklık sistemini uyarmak ve normal vücut sıcaklığında gelişen istenmeyen enfeksiyonları gidermek için gerekli bir tepkidir. Aslında, ateş bağışıklık sisteminizin düzgün çalıştığının iyi bir göstergesidir. Ateş, hastalıklarla mücadelede hayati bir rol oynar ve hastalıkla mücadeleden çok onunla birlikte hareket eder. Ancak rahatsız olurlar ve hastayı mutsuz hissettirirler.
Ancak ateş söz konusu olduğunda, çoğu zaman aceleci davranıyoruz. Soğuk algınlığı, grip veya viral enfeksiyonla ilgili olarak, asetaminofen gibi geleneksel OTC tedavilerini kullanarak ateşi bastırmak ters etki yapabilir. Geçici bir rahatlama sağlayabilir, ancak bağışıklık sisteminin işini yapmasını zorlaştırabilir. Önemli araştırmalar, hafif ila orta dereceli bir ateşin seyrini sürdürmesine izin verilmesi gerektiğini ve bunu yaparak hastalığın süresini kısaltabileceğini ve hastalığı başkalarına bulaştırma şansını azaltabileceğini öne sürüyor.


Peki, ateş yükselirse ne yaparsınız? Çoğu ateşli hastalıkta hedefiniz rahatlık olmalıdır. Aşağıdaki yöntemler, bir ateşi doğal olarak tedavi etmenize ve daha iyi hissetmenize ve daha hızlı ayağa kalkmanıza yardımcı olabilir.

 

Evde Ateşi Düşürmenin Doğal Yolları

 

 

1.Sulu Kalın: Evde ateşi düşürme yöntemlerinin ilki, uygun şekilde susuz kalmamaktır. Dehidrasyon(susuzluk), özellikle bebeklerde ve küçük çocuklarda kolayca olabilir. Vücudunuz enerjisini hastalıkla savaşmak için kullanmakla meşgul olduğundan ve yiyecekleri sindirmek için harcamak istemediğinden, genellikle ateşi olanların yiyecekler için iştahı olmaz. İştahınız yoksa vücudunuzu yemek yemeye zorlamanıza gerek yok, ancak sıvıları almalısınız. Beslenmek için haşlanmış sebzeler, çorbalar ve mümkünse et suları yemeyi deneyin. Bol su ve bitki çayları için. Hindistan cevizi suyu, vücudunuza elektrolit eklemek için iyi bir seçimdir. Yemek yiyip içmek için çok hastaysanız, buz parçaları emmeyi deneyin.

 

2. Dinlenin: Uyku, hastalıktan kurtulmak için vücudun en güçlü doğal yöntemidir. Aslında, uyku eksikliği sizi hasta bile edebilir. Vücudunuzun hastalıkla savaşmak için sahip olduğu enerjiyi kullanmasına izin vermek için bol bol uyumalısınız. Ekstra uyku, daha hızlı iyileşmeyi sağlarken, bulaşıcılık durumunda hastalığın yayılmasını da önler.

 

3. Bitki Çayları İçin: Bitki çayları evde ateşi düşürme yöntemlerinin önde gelen bir seçimdir. Sadece susuz kalmanıza yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda daha hızlı iyileşmenize yardımcı olmak için bağışıklık sisteminizi güçlendirirken, terleme üretebilirler. Mürver çiçekleri, kedi nanesi (çocuklar için bir seçim), civanperçemi, beyaz söğüt kabuğu, ekinezya ve limon, ateş tedavisine yardımcı olduğu bilinmektedir. Ekstra C vitamini takviyesi için çaya limon suyu ve bal eklenebilir (ancak bir yaşından küçük bir çocuğa asla bal vermeyin).

 

4. Bağışıklığınızı Güçlendirin: Hastalıkla mücadelede vücudunuza yardımcı olun: ekinezya, mürver şurubu, C Vitamini (kuşburnu iyi bir kaynaktır) bağışıklık sisteminize yardımcı olacak iyi seçeneklerdir.

 

5. Epsom Tuz Banyosu Deneyin: Epsom tuzu, vücudunuzdan toksinleri çekerken, vücuda hidrasyon ve magnezyum sağlar. Ilık (soğuk değil) banyo suyuna 2 bardak epsom tuzu ekleyin, ardından vücudunuza dökün (çocuklar için 10-15 dakika ve yetişkinler için 20-30 dakika) ve durulanın.

 

6. Elma Sirkesi: Elma sirkesi, ateşe yardımcı olmak için kullanılan bir başka asırlık ilaçtır. El bezini seyreltilmiş elma sirkesine (1 ölçü sirkeye 2 ölçü su) batırın, alnınıza ve karnınıza koyun ya da ayak tabanlarınıza sarın. Alternatif olarak, ılık bir banyoya bir bardak elma sirkesi ekleyebilirsiniz.

 

7. Bitkisel Yağlar: Dolaşım sistemini ısıtmaya ve terlemeye neden olabilecek nane yağı, zencefil yağı ve tarçın kabuğu yağı ile “terleyin”. Lavanta, kekik, biberiye, okaliptüs ve adaçayı yağları da ateşi tedavi ederken yatıştırıcı rahatlık sağlamaya yardımcı olur. Soğuk suya birkaç damla lavanta yağı döküp, bez vücudunuza sürmeyi deneyin. Serinletici ve rahatlatıcı bir etki için alnınıza koyun. Alternatif olarak, birkaç damla nane yağını hindistancevizi yağı ile karıştırın ve ayaklarınızın altına ve boynunuzun arkasına sürün.

 

8. Kemik Suyu İçin: Evde ateş düşürme yöntemlerinden biri olan kemik suyu, iyileşmeyi daha yüksek bir vitese geçirir. Kemik suyu, sağlıklı bağışıklık fonksiyonunu destekleyen kıkırdak içerir. Sağlıklı, organik kemikler ve sebzeler kullanılarak yapılan ev yapımı kemik suyu her zaman tercih edilir.

 

9. Islak Çorap Tedavisi: Islak çorap tedavisi kulağa garip gelebilir, ancak birçok kişi bu doğal çarenin bağışıklık sistemini uyarmaya ve kan dolaşımını artırmaya yardımcı olduğunu söyler. Bu tekniği hastalığın ilk gününde kullanmak ve maksimum etkinlik için arka arkaya birkaç gece yapmak en iyisidir. İlk olarak, ayaklarınızı ılık bir banyoda veya duşta ısıtmanız gerekecektir. Onları tamamen kurutun. Ardından, yatmadan hemen önce, ince bir çift pamuklu çorabı soğuk suya batırın, sıkın ve giyin. Bir çift kuru yün çorapla örtün. Islak çoraplar sabah kalktığınızda ılık ve kuru olacaktır. Gecenin bir yarısı uyanırsanız ve çoraplarınız kuruysa, tekrar uyumadan önce yine ıslatın.

 

Evde ateş düşürme yöntemleri ile bu problem giderilemezse en kısa sürede hastaneye başvurmalısınız. Ateşin sebep olduğu kaynağı öğrenmek en iyisidir.