A Kan Grubuna Göre Beslenme ( Kan Gruplarına Göre Beslenme-6 )

 A Kan Grubuna Göre Beslenme ( Kan Gruplarına Göre Beslenme-6 )

Kan Grubu Beslenme yazılarımıza altıncısı ile devam ediyoruz. Şunu belirtmekte fayda var. Bir kimse sadece bu yazıyı okuyarak konuyu anlamaz. Bu yazıdan önce yazılan 5 yazıyı da okuması gerekir. Bu yazımızda ağırlıklı olarak A kan grubu beslenmeden söz edeceğiz. A Kan Grubuna Göre Beslenme Aidin Salih. Daha önceki kan grubu beslenme yazılarımızda en problemli mide 0 ve A grubu olanlardır demiştik. Özellikle kan grubu A olanlar daima hazm problemi yaşarlar çünkü onlar, mide asitleri az üretilmesine rağmen et yiyorlar. Et yiyen kan grubu A, çok zor durumdadır. Ama eti bırakınca mideleri hemen normale döner. Kan grubu A eti haftada bir tüketmelidir. Fakat kan grubu A, sıfır taşıyabilir. O zaman kan grubu sıfır'ın özelliklerini taşıyabilir. Bazen kan grubu A olanlarda kan grubu sıfır'ın sıfatları baskındır. 

 

O zaman diyor Dr. Aidin SALİH " Biz onlara eti çoğaltmalarını ve eti haftada iki defa tüketmelerini söylüyoruz. Aidin SALİH'e kan grubu A olan birisi geldiğinde "kaç tane diş dolgusu" olduğunu soruyorum; diyor. Eğer ağızda diş dolgusu varsa o kişi mutlaka sıfır taşır. Anne ve babalarının kan grubu sıfır olup olmadığını sorduğumda "evet" diyorlar ve bunu bildiğime şaşırıyorlar. Hâlbuki kan grubunun nasıl oluştuğunu bilen birisi için bunu bilmek normaldir. Yoksa, ane babasının kan grubunu nereden bilebilirim? Kan grubu A olanların dişleri şeker gibi pütürsüz olur ve çürükleri olmaz. Dişler bozuksa sıfır taşıyor demektir. A kan grubunu her durumda dişleri iyi durumdadır. Çünkü onlarda mide suyu ve asidi yoktur. 

 

Can Boğazdan Çıkar

Mehmet Ali BULUT "Can Boğazdan Çıkar" isimli kitabında A kan grubu için şunları söyler: "  Narin ve hafif bir sindirim sistemine sahiptirler. Sindirim sistemlerini motora benzettiğimiz araba örneğinden gidecek olursak, A grubundaki insanların motorunu 'kurşunsuz benzin' ile çalışan bir aracınkine benzetebiliriz. Süper benzin ( beyaz et ve süt ürünleri) bile ona zarar verebilir. Nerede kaldı dizel ( kırmızı et) ve motorin ( dana eti ve benzeri hazmı zor gıdalar) kullanmak... Doktorlar insanları belli bir yaştan sonra kırmızı et, yağ, tuz, şeker ve ekmekten uzak durmalarını tembih ediyorlar ya, bu hem doğrudur hem yanlış. Doğrudur; evet A grupları kırmızı etten muhakkak uzak durmalı. Sıfır ekmekten, B grubu mercimek ve tavuk etinden, AB grupları yağdan ve tüm gruplar belli bir yaştan sonra tuz ve şekerden uzak durmalıdır.

 

Kan grubu A olanların karşılaştığı başlıca hastalıklar: Mide şişmesi, geğirme, kusma, kansızlık, fil hastalığı ve kanserdir. Mide asidi az üretildiği için şişkinlik yaşarlar. Kırmızı eti de o yüzden hazmedemezler. Onlarda ağır metabolik atıklar etten dolayı oluşur ve sedefe veya iltihaplı romatizmaya sebep olur. Karışık yemek veya etli yemekler hazım olmayınca çürür. Çürüdükçe de gaz oluşturur. O zaman gazla beraber geğirme de meydana gelir. Aidin SALİH konferanslarının birinde şunları söylüyor: " Daha önce reflü ameliyatı olan birisine doktor: ' Artık hiçbir zaman sende reflü olmaz, geğirmezsin bile.' demiş. Peki nasıl geğirmeyecek? O zaman bu hasta eğer kan grubu A ise çatlar, patlar. Çünkü ufak bir hatada dahi onlarda hemen gaz oluşur. 

 

Kan Grubu Beslenme 

 

Kan grubu A olanlar buğday ürünlerini çok iyi hazmederler. Ayaklarda buğday ürünlerinin metabolik atıkları birikmez, sadece kötü yağlar birikir. En ağır fil hastalığı kan grubu A olanlarda görülür çünkü o yağları hiçbir şekilde çıkartmak ve eritmek mümkün değildir. Kan grubu A olanlar için en iyi besin ekmektir. Onlar pirinci, bulguru ve her şeyi ekmekle yerler. Onlar ekmeği ekmekle yiyenlerdir. Ekmek yemezlerse aç kalırlar. Beyaz ekmek dışında bir ekmek tüketsinler. Onlar meyve yemeseler de sağlıklı olurlar. Kan grubu beslenme Aidin Salih ve M.Ali Bulut.

 

 

8 adet kan grubuna göre beslenme ( Hemoglobin, kan gruplarının kansere yatkınlık dereceleri) nin anlatıldığı makaleler aşağıdaki linkte: 

Aidin SALİH Kan Gruplarına Göre Beslenme

A GRUBU

Faydalı olan yiyecekler (Aynı zamanda en emniyetli ilaçlar):

  • Balık, Zeytinyağı

  • Yer fıstığı, ceviz, kabak çekirdeği, badem, hardal (sirkesiz), kedi otu, ginseng, kuşburnu, papatya, kahve, yeşil çay, keten tohumu, kimyon, kekik, biberiye

  • Börülce fasulye, her türlü mercimek, soya ve ürünleri (doğal, genetiği değiştirilmemiş), çavdar ürünleri ve ekmeği, yulaf ürünleri ve ekmeği, karabuğday ürünleri ve ekmeği, eski tip buğday ürünleri ve ekmeği (amarant veya eski Türk buğdayı)

  • Enginar, karalâhana, marul, havuç, kabak, pırasa, ıspanak, pazı, beyaz lahana, brokoli, sarımsak, soğan, kereviz, maydanoz ve bütün yeşil yapraklı sebzeler

  • Kayısı, dut, incir, üzüm, kiraz, vişne, erik, greyfurt, limon, mürdüm eriği, zencefil, pekmez, aloe vera, yer elması, Magnezyum sülfat (İngiliz tuzu)

Zararlı olan yiyecekler:

  • Her et (tavuk ve hindi hariç); karışık et (salam, sucuk, sosis gibi); deniz hayvanları (kerevit, kalamar v.b.) ve havyar

  • Süt, dondurma, tereyağı; herhangi sıvı veya katı yağ (balık yağı, inek iç yağı, zeytinyağı ve keten yağı hariç), piyasa zeytinleri (boyanmış ve beyaz sirke veya limon asidi ile karıştırılmış)

  • Kavrulmuş ve bekletilmiş kuru yemiş, buğday tip 405–550

  • Patates, biberler, pul biber, domates salçası, portakal ve suyu

  • Soda, gazoz, şarap sirkesi, früktoz, glikoz, tatlandırıcı, sakız, jelâtin, bayat yiyecekler, hazır yiyecek ve içecekler, mide ve bağırsaklarda gaz oluşturan her yiyecek

Yenebilenler:

  • Tavuk ve hindi eti, taze yumurta, yoğurt, kefir, koyun keçi peyniri ve sütü, beyaz peynir, salamura peynir, eski kaşar, tulum peyniri, mozarella

  • Kestane, badem, susam ve ürünleri, pirinç ve ürünleri, mısır ve çeşitleri, arpa çeşitleri, barbunya, nohut

  • Turp, kırmızı pancar ve ‘Zararlılar’a girmeyen meyve, sebze ve yiyecekler