Hacamat Nedir? Hacamatın Faydaları Nelerdir?

Hacamat Nedir? Hacamatın Faydaları Nelerdir?

 

Hacamat vücuttaki meridyenler aracılığıyla yaşam gücü enerjisini uyarır. 
Hacamat, bardakların yerleştirildiği bölgeye kan dolaşımını artırır. Bu, genel kan akışını iyileştirebilen ve hücre onarımını destekleyebilen kas gerginliğini azaltır. Ayrıca yeni bağ dokuları oluşturmaya ve dokuda yeni kan damarları oluşturmaya yardımcı olur.

 

Hacamat Farklı Türleri Nelerdir?

 

Hacamat başlangıçta hayvan boynuzları kullanılarak yapılmıştır. Daha sonra, bambu bardaklar, sonra da seramikten bardaklar ile yapılmıştır. Emme gücü için öncelikle ısı kullanılmıştır. Bardaklar başlangıçta ateşle ısıtılıp ve daha sonra cilde uygulanmıştır. Soğudukça, bardaklar deriyi içeri çekmiştir.


Modern kupa terapisinde genellikle top gibi yuvarlatılmış ve bir ucu açık cam kaplar kullanılarak yapılır.

Bugün gerçekleştirilen tedavide iki ana kategorisi vardır:
•    Kuru hacamat, yalnızca emme yöntemidir.
•    Islak hacamat, hem emme hem de kontrollü tıbbi kanamayı içerir.

Durumunuza göre hacamat terapisti size uygun yöntemi kullanacaktır.

 

Hacamat Nasıl Yapılır?

 

 

Ateş yardımıyla fincanın içindeki havayı çıkarılır ve bir vakum oluşturulur. Bardaklar daha sonra hemen meridyen çizgilerinin üzerine (sırtınızda bulunur) veya hastanın vücudundaki herhangi bir tedavi alanına yerleştirilir. Vakum, bardağın cildi içine çekmesine neden olur. Ortaya çıkan emme, kanı vücudun yüzeyine derinlemesine çeker. Buna bağlı olarak gelişen kan ve enerji akışı iyileşme ile sonuçlanır.
 

Hacamatın Faydaları Nelerdir?

 

1. Hızlı Ağrı Giderici

 

Hacamat artrit, bel ağrısı vb. kaynaklı ağrıları hafifletebilir. Hacamat ile etkili bir şekilde tedavi edilebilen diğer ağrı türleri arasında baş ağrısı, migren, diş ağrısı, kas ağrısı, siyatik vb. bulunur.


Artrit ile, ilgili eklemlerle çukurlaştırma yapılır. Hacamat, kan dolaşımını ve hareket kabiliyetini artırır, bu nedenle romatizma, bel, boyun ve omuz tutulması gibi rahatsızlıklar için etkili bir tedavi yöntemidir.

 

2. Kronik Yorgunluk Sendromundan Kurtulun

 

Hızlı tempolu dünyamızda dinlenmek ve yenilenmek için çok az zaman var. Fiziksel olarak dinlenmek için zaman bulsak bile, akıllı telefonlar, dizüstü bilgisayarlar vb. dijital dikkat dağıtıcılarla zihinsel olarak aşırı yükleniriz.


Bütün bunlar kronik yorgunluk sendromuna yol açabilir. Bu uzun süre devam eden bir yorgunluk şekli olabilir. Hacamat bu durum için etkili bir tedavi yöntemidir.

 

3. Akciğer Hastalıklarından Kurtulma

 

Hacamat kronik öksürük, astım, bronş tıkanıklığı ve plörezi gibi akciğer hastalıkları için etkili bir tedavidir.

 

4. Cildi Sağlıklı Tutmak

 

Genellikle cildinizin sağlığı, vücudunuzun içinde neler olduğunu doğrudan yansıtır. Hacamat cilt kan akışını iyileştirir ve böylece sağlıklı cilt için gerekli olan oksijen ve temel besinlerin tedarikini artırır. Ayrıca akne ve egzama, selülit gibi diğer cilt hastalıklarının tekrarını azaltmada yardımcı olur. Kupa tedavisi ayrıca kan akışını kolaylaştırmak için kan damarlarını genişletmeye ve ayrıca cilt yüzeyindeki toksik maddeleri uzaklaştırmaya yardımcı olur.

 

5. Sindirim Sorunlarını Giderme 

 

Hacamat kronik stres, yetersiz beslenme veya bağışıklık sistemi tepkisinden kaynaklanan sindirim sorunlarının giderilmesine yardımcı olur.

 

6. İdrar Yolu Hastalıklarının İyileştirilmesi

 

Hacamat tedavisi böbrek taşı, idrar tutma, apse gibi idrar yolu hastalıklarının tedavisinde kullanılabilir. Lomber bölgeye kupalar uygulanarak idrar retansiyonu tedavi edilir.

 

7. Bir Gevşeme Yoludur

 

Kupa tedavisi aynı zamanda rahatlama sağlayan bir masaj şeklidir. Hacamat nedeniyle oluşan enerji ve kan akışı iyi bir rahatlama şeklidir.

 

8. Daha hızlı iyileşme

 

Hacamatı stratejik olarak kullanmak, iyileşmeye ihtiyaç duyan belirli bölgelere kan akışını artırabilir. Artan kan ve enerji akışı daha hızlı iyileşmeye yol açacaktır.


Yan Etkileri Nelerdir?

 

Hacamatın çok fazla yan etkisi yoktur. Karşılaşabileceğiniz yan etkiler genellikle tedaviniz sırasında veya hemen sonrasında ortaya çıkar. Tedaviniz sırasında sersemlik veya baş dönmesi hissedebilirsiniz. Ayrıca terleme veya mide bulantısı yaşayabilirsiniz.

 

Hacamatın diğer yan etkileri morarma ve cilt tahrişidir. Her ikisi de 7-10 gün içinde kendi kendine iyileşmelidir. 

 

Çoğu insan için hacamat terapisi gerçekten iyi bir deneyimdir. Hacamatın sayısız sağlık yararı vardır. Ayrıca, çok rahatlatıcı özelliklere sahiptir.