Diz Sıvısı Neden Biter? Diz Sıvısı Bitkisel Tedavisi Nedir?

Diz Sıvısı Neden Biter? Diz Sıvısı Bitkisel Tedavisi Nedir?

 

En çok kullandığımız eklem yerlerimizden biri olan dizlerimiz genellikle ilerleyen yaşlarda ağrılı bir hal alır. Dizdeki sıvı kaybı belirli bir yaştan sonra pek çok kişide görülebilen bir durumdur. Eklem sıvısı, kemiklerin sürtünmeye zarar vermeden birbiri üzerinde kaymasını sağlar. Ayrıca koruyucu kıkırdağın besin ihtiyacını karşılar. Sinovyal sıvı olarak da bilinen eklem sıvısındaki değişiklikler, kıkırdak yüzeylerinin düzensiz, pürüzlü, yontulmuş ve yıpranmış olmasına neden olabilir. Kıkırdak derisinde ağrılı iltihaplanma meydana gelebilir.

 

Dizdeki Sıvının Görevleri Nelerdir?

 

 

Eklem sıvısının en önemli ve kantitatif olarak en büyük bileşeni hyaluronik asittir. Dinlenme halindeyken, dizdeki sıvı kıvamı oldukça koyudur, hareket ettirildiğinde önemli ölçüde incelir. Sinovyal sıvının viskoelastik özellikleri, vücudun kendi hyaluronik asidinin moleküler ağırlığı ile de ilgilidir.


Daha önce de belirtildiği gibi, eklemi sıvısının iki önemli işlevi vardır. Bir yandan eklemler gerildiğinde sürtünmeyi azaltmaya ve diğer yandan eklem kıkırdağına besin ve oksijen sağlamaya hizmet eder.


•    Hyaluronan esas olarak viskoziteden sorumludur. Suyu tutar ve onu daha viskoz bir kütleye dönüştürür; bu, yük altında eklem boşluğundan dışarıya doğru çıkmaz ve orada kalır. Bu sayede, iki eklem yüzeyinin doğrudan buluşmasını büyük ölçüde engeller. Kayganlaştırıcı özelliği sayesinde kemiklerdeki aşınmaya karşı yağlama görevi yapar.


•    İkinci önemli işlevi eklem kıkırdağını beslemektir. Eklem kıkırdağına damarlar girmez ve bu nedenle kanla beslenmez. Hem besinler hem de oksijen bu nedenle kıkırdağa ancak sinovyal sıvıdan difüzyon yoluyla ulaşabilir. Bu ancak kıkırdak veya bağ gibi dokuların çok yavaş bir metabolizmaya sahip olması ve bu nedenle bu maddelere yüksek bir talepte bulunmaması nedeniyle mümkündür.


Eklem sıvısının özelliklerini koruyabilmesi ve önemli görevlerini yerine getirebilmesi için sürekli yenilenmesi gerekir. Acil besin ihtiyacı, çevredeki bağ dokusu tarafından karşılanır. Kan dolaşımına bağlı olmadığı için sadece hareket kıkırdağın beslenmesini sağlar. Besin tedariki engellenirse, hastalık, iltihaplanma ve eklem aşınması (osteoartrit) riski vardır. Destekleyici egzersiz olmadan, tamamlayıcı takviyeler ihtiyaç duyuldukları yere ulaşamazlar.

 

Dizdeki Sıvı Kaybına Ne İyi Gelir?

 

 

Dizdeki sıvı, eklemlerinizi yağlamaya ve beslemeye yardımcı olur. Siz yaşlandıkça eklem sıvısında azalma meydana gelebilir. Susuz kalmamak ve sağlıklı bir diyet sürdürmek, eklem sağlığını iyileştirmeye yardımcı olmanın kolay yollarıdır. Eklem ağrısını hafifletebilecek ve hareket kabiliyetini artırabilecek beslenme takviyeleri de deneyebilirsiniz. Doktorunuz onaylarsa, ağrıyı hafifletmeye ve eklem işlevini iyileştirmeye yardımcı olmak için düzenli olarak egzersiz yapmalısınız. Doktorunuz tıbbi sorunları doğru bir şekilde teşhis edebilir ve bir tedavi planı yazabilir, bu nedenle eklem sağlığınızla ilgili endişeleriniz varsa onlara danışın.
İşte dizdeki eklem sıvısını artırmak ve ağrıyı hafifletmek için doğal ve bitkisel yöntemler:

Dizdeki sıvı kaybı için bitkisel çaylar iyi gelir. Kuşburnu çayı, hibiskus çayı, bamya suyu ve kemik suyu sıvı artışını sağlar ve ağrıyı azaltır. 

Önerilen ihtiyaçlarınızı karşılayacak kadar su için. Genel sağlığınız için hayati öneme sahip olmanın yanı sıra, sıvı almak eklemlerinizi yağlamaya ve tamponlamaya yardımcı olur. Doğru miktar, yaşınıza, cinsiyetinize ve diğer faktörlere bağlıdır. 


•    Kaliteli ve yeterli su için.

Daha fazla balık ve sağlıklı yağlar tüketin. Somon, alabalık ve diğer yağlı balıklar eklem sağlığı için harikadır, bu nedenle haftada en az 2 ila 3 porsiyon yemeye çalışın. Avokado, fındık, zeytinyağı ve diğer sağlıklı yağ kaynakları eklemlerin yağlanmasına yardımcı olabilir. Bazı yağlar diğerlerinden daha sağlıklı olsa da, yağ ve sıvı yağ tüketiminizi yine de azaltmalısınız. 


•    Önerilen günlük miktarlar 5 ila 7 çay kaşığı arasında değişir. Yaşınıza, cinsiyetinize ve aktivite seviyenize bağlıdır. Orta boy bir avokado 6 çay kaşığı yağ içerir, 2 yemek kaşığı (29,6 ml) fıstık ezmesi 4 çay kaşığı yağ içerir ve bir porsiyon çiğ veya kavrulmuş fındık 3 ila 4 çay kaşığı yağ içerir. 


•    Ölçülü olarak, bitkisel yağlarda bulunanlar doymamış yağlar, sağlıklı bir diyetin önemli bir parçasıdır. Doymuş ve hidrojene yağlar (trans yağlar olarak da bilinir) sağlıklı seçimler değildir ve LDL'yi veya kötü kolesterol seviyelerini artırabilir. Az da olsa sağlıklı yağ kaynakları arasında tereyağı, katı yağ, kırmızı et bulunur. 

 

Bol meyve ve sebze yiyin. Meyve ve sebzeler vitamin, mineral ve sıvı sağlar. Bunların çoğu ağrı kesici özelliklere sahiptir. Yapraklı yeşillikler, brokoli, meyveler ve kırmızı üzümler antioksidanlarla doludur. Turunçgiller ve biber gibi C vitamini kaynakları, kıkırdak bozulmasını önlemeye yardımcı olabilir. 


•    İhtiyacınız olan miktar yaşınıza, cinsiyetinize ve diğer faktörlere bağlıdır. Genel olarak, küçük bir elma, portakal veya muzun ihtiyacınız olan meyve miktarını karşılayacaktır. 


•    Günde yarım kg sebze yemeye çalışın. Yeşil yapraklı sebzeler, kırmızı ve turuncu sebzeler ve nişastalı sebzeleri (mısır veya patates gibi) seçin. Bir miktar pişmiş ıspanak, 2 dilimlenmiş orta boy havuç, domates ve büyük bir mısır ihtiyacınızı karşılamaya yetecektir.

 

Şeker ve tuz içeren gıdalardan kaçının. Yüksek şeker ve tuz içeren diyetler eklem ağrısını şiddetlendirebilir. Vücudunuzun susuz kalmaması için tuza ihtiyacı vardır, ancak çok fazla tüketmek sağlığınız için kötüdür. Tuz ve şeker alımınızı kontrol etmek, eklemleriniz için yararlı olan fazla kiloları vermenize de yardımcı olabilir.


•    Yemeğinize fazladan tuz eklemeyin, cips ve tuzlu kraker gibi tuzlu atıştırmalık yiyeceklerden kaçının. Yemek pişirirken tuzu otlar, narenciye suyu ve diğer tatlandırıcılarla karşılamayı deneyin.


•    Şeker alımınızı taze meyve gibi doğal kaynakları tercih edin. Tatlılar, konserve ürünleri ve diğer işlenmiş şeker kaynaklarından kaçının.


Fazla kiloları kaybetmeye çalışın. Özellikle eklemlerinize fayda sağlayan yiyecekler yemenin yanı sıra, sağlıklı bir vücut ağırlığını korumaya çalışın. Ekstra ağırlık taşımak eklemlerinizi zorlar.


•    Fazla kiloluysanız, vücut ağırlığınızın en az yüzde 5'ini kaybetmek dizleriniz, kalçalarınız ve diğer eklemleriniz üzerindeki baskıyı azaltacaktır.

 

Diz Ağrısı İçin Sülük Tedavisi ve Baharat Karışımı

 

Dr. Aidin SALİH der ki: " Bazen dizde gaz olabiliyor. Bunun için en iyi doğal ilaç Hacamattır." 

Baharat karışımları, sülükler, tütsü kapsülleri veya sıcak küvetler, natüropati eklem aşınmasına karşı yatıştırıcı tedavi yöntemi sunar. Sülüklerin iltihaplanmaya karşı etkisi bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Tedavi sırasında sülükler sadece kan emmekle kalmaz, aynı zamanda salvia'yı yaranın içine bırakır. 100 adede kadar antiinflamatuar, antikoagülan ve analjezik madde içerir. Eklem ağrısı teşhisi doğrulanırsa, bu tamamlayıcı yöntemler denenmelidir. 

 

Eşit miktarda kimyon, kişniş ve hindistan cevizi ile yapılan bir baharat karışımının çok umut verici olduğu kanıtlanmıştır. Bu karışımın diz ağrısı hastalarının yüzde 80'inin semptomlarını hafiflettiği söyleniyor ve birçoğu bunu ağrı kesici ilaçlarının dozajını azaltmak için bile kullanabiliyor. Baharatların etken maddeleri eklemlerin aşınmasını ve yıpranmasını tedavi edemez, ancak sinovyal zara kan akışını iyileştirmeleri beklenir. Hastalar günde iki veya üç defa bu baharat karışımını su veya yoğurtla almaları faydalı olacaktır.


Silisik asit içerisindeki silikon, kıkırdak stabilize edici bir etkiye sahiptir. Silisik asit, yulaf, esmer pirinç, arpa, darı ve Kudüs enginarının yanı sıra at kuyruğu veya ısırgan otu gibi bitki çaylarında bulunur. Bu sebzeler, şifalı bitkiler ve baharatlar dizdeki sıvı kaybını azaltır ve ağrıya iyi gelir.

 

Ayrıca; 

bütün diz problemlerinde

 sıvı bitmesi sıvı çokluğu meniskus kireçlenme  ve varisleri bile çok etkili bir işlem...

3 bardak sirke 1 bardak Kaya tuzu iyice karıştırın.  Birer küçük havluyu sirkeli tuza bastırıp o havluyu dizlerin etrafına sarıyorsun. Üzerine de streçleyin. 7 günün akşamı hergün yapılmalıdır.. Sabah çıkarıp yıkanmalıdır.  7 gün ara tekrar 7 gün aynı işlem.

 

Bamya tohumunu suyla birlikte hergün yutun.

Akşamdan bir buyuk fincan kaynar suya 6-7 tane bamya tohumu koyup sabah tohumlarla beraber icin. 

 

Yaradılışımızda vücudun kendi kendini temizleme ve tamir etme özelliği var. Deri devamlı kendini yeniler. Yeterki vücuda katkılı, kimyasal yiyecek,gluten  gönderyelim. Vücudun yaradılışına ve formatına aykırı gıda sokmayalım.

Vücut sıvısını artıran, vücudu temizleme ve tamirde yardımcı gıdalar alınmalı.

Özellikle dizin kendini yenilemesi ve tamir etmesi için.

DIŞTAN;

Hacamat.
Sülük.
Sarı kantaron yağı sür.
Çörek otu yağı sür.
Kuyruk yağı ve siyah çekirdekli üzümü robottan geçir bir gün sar.
Bamyayı az haşla veya çiğ lapa halinde zeytinyağıyla sar.
Zeytinyağı, limon sar.
Lahana haşla dize sar.
Elma sirkesi sür.
Acı kavun suyu ve yağı sür. 

 

 

BESLENME;

Magnezyum Sülfat.
Zeytinyağı, limon ikilisi iç.
1 ay, çiğ bamya salatası ye.
Kuru dut.
Zerdeçal.
Isırgan tohumlu bal.
Kemik suyu. 
1 ay Hibiskus çayı iç.
Kuşburnu çayı.
Akgünlük.
Yumurta kabuğu ve zarı.
Sade madensuyu, meyveliler katkılı. 

Diz sorunu, romatizma sıkıntısı olan glutenli beslenmeyecek, buğdaydan yapılan herşeyden uzak duracak.
Ekmek olarak, tam buğday veyahutta çavdar tüketecek.
Hamurlu tatlılar, bulgur vs tüketmeyecek.

Ne kadar güzel beslenip, hacamat sülükte yapsan,eğer vücuda gluten giriyorsa dizdeki sıkıntı tekrarlayacak. Önce girişi durdur. Titanyumdioksit diz sıvılarını bitirir ve bu madde beyaz olan herşeye beyazlatıcı olarak konulur(tuz,şeker,un ,karbonat vs) ,hazır gıdaya nem tutucu olarak konur,ilaçlara konur,tuvalet kağıdı,kumaş,sakızda dahi vardır

Yukardaki çay vs de kür halinde en az 21 gün  yapılmalı.

Yukarda yazan yiyeceklerin herbirinin ayrı faydası vardır. 

Mesela, elma sirkesi dizlerdeki zararlı toksinleri , şişliği giderir, haliyle oksijen de artar.

Magnezyum sülfat kireç eritir, kanı temizler.

Hibiskus çayı, bamya diz  sıvısını artırır.

O bölgedeki, toksin, kireç atılmadan o bölgeye yeterli oksijen gitmez ve  sıvı da oluşmaz. 

O yüzden yukardakilerin hepsini yapmaya çalışalım, yetişmiyorsa beşini bir ay yapalım.
Sonra diğerlerini.

 

Kaplicalara gidiniz yahut evde kuvete kayatuzu+ ev sirkesi + pelin otu suyu dokup o kuvette 40 dakika dinleniniz.

 

2 yemek kaşığı kadar bamya tohumu un halinde olacak yeteri kadar su ile pişirip lapa yapılacak ve dizlere sarılacak