Sağlıklı Bir Kahvaltı Nasıl Olmalı.

Sağlıklı Bir Kahvaltı Nasıl Olmalı.

En ideal kahvaltı saati 07.00-08.00 arasıdır. Toplumda şöyle bir algı vardır. Kahvaltı en önemli öğündür. Burası çok doğru. Yanlış olan şudur; kahvaltıyı çok çeşitli besinlerden yaparsan iyidir. İşte burası yanlış. Çeşitli besinler yemek çok güzeldir. Fakat bir öğünde değil. Ne kadar çok çeşitli yersek mide hazımda zorlanır. Sonrasında da mide ve bağırsaklar hastalanır. Pekala; İdeal kahvaltı nasıl olmalı?

 

Öncelikle olmazsa olmazımız organik tam buğday ekmeği. Kahvaltıda tatlı varsa ilk önce tatlı yenilir. Mesela bal ve reçelin önce yenilmesi gerekir. Ayrıca kahvaltıda çeşit ne kadar az olursa o kadar iyidir. Birbirine uygun gıdalar yenmelidir. Mesela peynir zeytin yenebilir. Peynir ve zeytin ile tereyağı ve zeytinyağı da yiyebilirsiniz. Yeşillik her şeyle yenir. Peynir, zeytin, yağ ve et ile yeşillik yiyebilirsiniz. Yumurtayı; yeşillik,zeytin, tereyağı ve zeytinyağı ile yiyebilirsiniz. Yumurtayı ile yağ çok iyi gelir. Tahin pekmez cevizle çok yoğun olur, çünkü ceviz zengin bir gıdadır. Tahin pekmez o kadar doyurucudur ki yanında hiçbir şey yenmez. Tahin, pekmez, ekmek ve çay varsa tamamdır. Bitkisel çay da olabilir. 0 grubu olan bir kimse peynir yerse kabuğunu o anda kırıp cevizle yesin. Şifa olur. En iyisi cevizi bal veya peynir ile tüketmektir.  

 

Tek çeşit veya iki çeşit kahvaltı en idealidir. Yukarıda şu bununla yenebilir yazdım. Fakat çok çeşitli olmasın. Hazım bozulur. Mesela; bir gün tereyağı ile bal veya reçel, ertesi gün tahin pekmez, ertesi gün 1-2 yumurta, ertesi gün zeytin, zeytinyağı, ertesi gün salata veya ceviz ile peynir. A grubu tereyağını haftada bir gün tüketsin.