Ruhsal Hastalıklar

Ruhsal Hastalıklar

 Sağlıklı bir vücuda sahip olmak için mükemmel bir şekilde beslenebilirsiniz veya kaliteli su içebilir  ya da spor, hareket yapabilirsiniz ama çarpıcı en önemli bir nokta daha var ki; doğal, vitaminlere dikkat ederek beslendiğiniz halde iyileşme sıhhate kavuşma maalesef görülmüyor. ( herkes için geçerli değil) İnsan vücudunda öyle bir yer var ki, o rahat olmayınca dünyadaki en doğal, en güzel besinleri de yeseniz fayda etmez. Bahsettiğim yer insanın kafası... Kafamız rahat değilse insanın yediği besinlerin enerjisi vücudunuzda fayda sağlamayacaktır. Kafa rahatlığı şu demek; kişinin ruhsal ve psikolojik durumu. İnsanın içinde bulunduğu durumu, hâli, vaziyeti sağlık durumunu etkiler.  Mesela bir insanın muhasebesi iyi değilse çok yıpranır. 3.000 tl geliri olan birisi 4.000 tl harcamaya kalkarsa psikolojisi bozulur. 4.000 tl masrafı varsa o zaman çalışacak, kazanç elde edecek. İnsan sağlık için vitamin ve doğal yöntemler peşinde koşarken önce bedenen, ruhen psikolojik durumunu düzeltmeli daha sonra hangi hastalığı varsa onun peşinden koşmalıdır. 

 

En Yaygın Ruh Hastalıkları:

Endişe: Eğer sürekli hastalık, nefret, ve olumsuz düşünceleri  taşırsanız, bedeniniz bu düşünceleri fiziksel boyuta dönüştürecektir. alternatifsifa.com/post/olumsuz-duygu-ve-dusuncelerin-vucuda-zararlari Endişe, nefret, korku, anksiyete, acı çekme, sabırsızlık, hırs, tamah,  anlayışsızlık, yargılama ve suçlama gibi ürünleriyle birlikte bedene,  hücresel boyutta saldırır. Bu koşullarda sağlıklı bedene sahip olmak  imkansızdır. Endişenin hiçbir anlamı, amacı yoktur. Ziyan  edilmiş mental enerjidir. Endişe aynı zamanda bedene müthiş zarar veren  biyokimyasal reaksiyon yaratır. Hazımsızlıktan, kalp krizine kadar her türlü hastalığa neden olur. 

Endişe, nefretten sonra insanın kendisine ölümcül zarar verdiği en kötü zihin aktivitesidir. Yerinde duramama, kalp atışlarının hızlanması, kasların gerilmesi, uyumakta güçlük, çarpıntılar, mide rahatsızlıkları hepsi endişe konusuna girer. Şimdi burada özellikle mide rahatsızlıklarıda ruhsal bir hastalık mı? diye soranları duyuyorum. Evet endişe stres başka mide ve bağırsak sorunlarına da yol açabilir. Endişe bittiğinde enteresan bir biçimde SAĞLIK BİR ANDA DÜZELİR. Özellikle açık havalarda dışarı çıkıp yürüyüşler yapmak, bir hobi ile kafamızı dağıtmaya çalışmak, boş durmamak,  alabileceğimiz tedbirler arasında yer alıyor.  Lokman Hekim ne güzel söylemiş: "Ayağını sıcak tut, başını serin; kendine bir iş bul, düşünme derin.''  Râzî : " İnsan için meşguliyetten daha iyi bir tedavi yoktur." demiştir. 

 

Panik Atak: Boğulma hissi, titreme, nefes tıkanıklığı, kalp çarpıntısı, göğüs ağrıları, baygınlık ve kriz.

 

Depresyon: Umutsuzluğa kapılmak, üzüntü, ızdırap, kişinin kendi gözündeki değerinin azalması. Günümüzün en yaygın ruh hastalıkları panik atak ve depresyon. Dr. Aidin SALİH'e göre bu problemin en önemli sebebi deterjan ve parfüm kullanımıdır. O der ki: "Bundan kurtulmak çok basit. Deterjan ve parfümü bırakıp açlık ve sülük tedavisi uyguladıktan sonra inşaallah hiçbir problem kalmaz."

 

Fobiler: Yüksekten, hayvanlardan, uçağa binmekten, asansörde kalmaktan, yalnız kalmaktan v.s korkma. Mantıklı bir açıklaması olmayan korkudur.

 

Mani: Depresyonun tam tersi bir durumdur. Kendini aşırı beğenme, kendine aşırı güvenme, çok gülmek uyku ihtiyacının azalması, sürekli uyanıklık ve yorulmak bilmez bir hareketlilik manidir.

 

Şizofreni: Diğer insanların görmediği şeyleri görmek, başkalarının duymadığı bazı sesler duymak, düşünce ve hareketlerinin dışarıdan kontrol edildiğine inanmaktır. Bilim adamları bu hastalığın genetik olduğuna karar vermişlerdir.

 

Genel olarak en yaygın ruh hastalıklarını yazdık. Rûhî hastalıkların sebebi günümüzde çok az anlaşılmıştır. Bunlardan kurtulmak için en başta beslenme değiştirilmelidir. Doğal tıbbî tedaviye ve manevi tedaviye sıkı sarılmaktan başka yol yoktur. Allah'ı devamlı tesbih etmek, hacamat, sülük ve çok Kur'ân-ı Kerîm okumak gerekir. Kur'ân-ı Kerîm'i kendisi okumayan da kurtulamaz. Açlık da çok etkilidir. Bazen iyileşme çok kısa zamanda ve kolayca gerçekleşir. İnsan hastalıktan çok güçlü ve bilge biri olarak çıkar. Bazıları tedaviden sonra kendilerini daha iyi hissederler ancak zaman zaman eski hallerine benzer haller yaşarlar. Gerçek şu ki; İnanan ve Sadece Allah'a Tevekkül Edenler rûhî sıkıntı kolay kolay yaşamaz. Çok uzun yazmadık, sizler tefekkür ederek yazıyı okuyun, gerçekten isterseniz kurtulursunuz. Önemli bir husus aklıma geldi. Bazen de anne baba kaynaklı sorunlar olabiliyor.  Onlara sürekli hayır dua etmeliyiz. Bizlerde 4 şeyi ihmal etmeyelim; Dua, tevbe, sadaka ve nefes egzersizi

Nefes egzersizi yazımızı yukarıdaki linkten okuyabilirsiniz.