Semizotunun Faydaları Nelerdir?

Semizotunun Faydaları Nelerdir?

Mayıs ayına geldik. Mayıs ayı sebzeleri: Enginar, bakla, madımak, semizotu, ebegümeci, domates, salatalık. Meyveleri ise: Çilek, yeşil erik, malta eriği, dut. Fakat öncelikle taze, canlı gıdalar yiyelim. Biz ne yiyorsak oyuz. Beslenmeyi doymak, doymayı damak zevkimize uygun gıdalarla karnını doyurmak mı zannediyorsunuz? Ne kadar yemek yersem o kadar güçlü olurum. Bu külliyen yanlış. Bence yemeyi bırakın beslenmeye bakın. Mesela yazılarımda hep bademi örnek veriyorum. Badem çağla iken orp değeri yani kalitesi -230. ( vücuttan 230 çöp atar) Kurutulmuş badem -80. Bir gece suda bekletilince -180. Kavrulmuş bademin orp'si +200. Çifte kavrulmuş badem +400. YANİ; vücuttaki çöpler  bir mitekondri (hücre organellerinden biri) içindeki elektronları toplayarak atılır. Bunu atan da yediğimiz gıdanın canlılığıdır. Kavrulmuş badem canlı değildir ve çöp toplar vücuda. "Doğru Beslenme"

 

Semizotu sebzeler arasında en fazla omega 3 barındıran sebzelerden biridir. Dr. Aidin SALİH Gerçek Tıp kitabının doğal ilaçlar bölümünde bu faydalı sebzeden bahseder: "Semizotu her şekilde tüketilebilir fakat en etkili kullanım şekli özsuyunu içmektir. Semizotu özsuyu, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, kronik rahim kanaması, basur kanaması ve akıntıları durdurur, bağırsak kurtlarını düşürür, böbrek, mesane, karaciğer ve dalak hastalıklarına çok iyi gelir.

 


Semizotu özsuyu siğillere sürülürse, siğilleri düşürür. Semizotu suyu içilirse ve yılancığa pansuman yapılırsa, yılancığı yok eder. Ezilmiş semizotu ateşli şişliklere sarılırsa şişlikleri indirir. Semizotu suyu içilirse ve baş derisine sürülürse, ateşi indirir ve başağrısını azaltır.

 

 

Semizotu Bağırsak Yaralarını Kapatır

 

 


Semizotu haşlanır ve süzülmüş suyu ile lavman yapılırsa, bağırsak yaralarını kapatır, kurtları düşürür. Yabani semizotu bahçe semizotundan daha kuvvetlidir. Böbrek hastalıklarına karşı yabani semizotundan daha etkili ilaç yoktur. Zâten Mide ve bağırsaklar tedavi edilirken, tüm vücut tedavi görmüş olur. Çünkü, Allah'ın yarattığı mükemmel mekanizma böyle çalışır. 

 

 

Mide ve bağırsak tedavisini amacı şudur: Bağırsaklara sinamekiyle hareket vermek, Keten tohumu ile temizlemek ve şişkinlikleri yok etmek, Sarımsakla yabancı mikropları öldürmek, Semizotu, ıspanak, havuç suyu veya yoğurt suyuyla yaraları kapatmak,  İncir ve hurmayla gerekli mikroplan bağırsakta çoğaltarak onu kuvvetlendirmek, Oruçla mide ve bağırsaklara formunu yeniden kazandırmaktır. "Bağırsak Hastalıkları"