Üzerlik Tohumunun Faydaları Nelerdir?

Üzerlik Tohumunun Faydaları Nelerdir?

Üzerlik tohumundan sitemizde yazmaya başladığımız Eylül ayında " Gaz Oluşumunu Önleyen ve Gaz Çıkaran En Güçlü İlaçlar." makalesinde  bahsetmiştik. ( Beslenmesine dikkat eden, iyi çiğneyen ve üzerlik tohumu kullananlar memnuniyetlerini bildirdiler. Bazıları da akşam yemeğini geç saatlerde yemeyi bıraktığını ifade ettiler)  Bir de Corona ( Korona ) Virüsü Nedir? yazımızda da  bahsettik. Deniz seviyesinden 1500 metre yükseklikte yerlerde kendiliğinde yetişen Üzerlik Otu, Orta Anadolu'da sıklıkla rastlanıyor. Ayrıca Asya, Afrika ve Amerika'nın sıcak yerlerinde yetişen bitki, yüzyıllardan beri halk arasında psikolojik rahatlatma için kullanılıyor. Her yılın Mayıs ve Temmuz ayları arasında tohum açan Üzerlik Otu, insan sağlığı için onlarca yarara sahiptir. Bazı yörelerde, ev içerisinde tohumlarının yakıldığı, kötü ruhları uzaklaştırdığı için tütsüsü yapılıyor. 

 

Üzerlik Tohumu Tam Bir Şifacıdır.

 

 

Burun tıkanıklıklarında üzerlik tohumu bir eşyada ( örneğin; metal kaşık) yakılır ve dumanı çekilirse üst solunum yolları açılır. Bağırsaklarda ortaya çıkan kurtları döker. Baş ağrılarına iyi gelir. Uyuma güçlüğü çekenlere yardımcı olur. Göz iltihaplarında pamuk ile çayı göze sürüldüğünde iltihabı ortadan kaldırır. Hafızayı destekler. En önemlisi Kötü Enerjilerden korur. ( Binlerce yıldır kullanılıyor) İdrar yollarında oluşan iltihap ve enfeksiyonların geçmesini sağlar.  Alerjik reaksiyonlara karşı vücudu korur. Kanserle mücadelede  takviye olarak kullanılır. Sarımsak gibi Saçların eski rengine dönmesini sağlar. (Saç siyahlaştırıcı etkisi vardır.) Bunların yanında üzerlik tohumunun vücutta oluşan iltihaplanmaların da daha hızlı iyileşmesine yardımcı olur. Afrodizyak etkisi vardır. Cinsel gücü artırır.

 

Üzerlik Tohumu Nasıl Tütsü Yapılır?

 

Aktardan aldığınız üzerlik tohumunu bir tavaya koyun içine bir tutam tuz ekleyin ( eklemeseniz de olur) ve ocakta yakmaya başlayın. Yanmaya ve duman çıkmaya başladığında evin içinde gezdirebilirsiniz.

 

 

 

Üzerlik Tohumu Çayı Nasıl Yapılır?

 

2 su bardağı suyun içine 1 tatlı kaşığı üzerlik tohumu ekleyin ve kaynatın. Kaynayan çayın demlenmesi için 6-7 dakika kadar bekleyin. Demledikten sonra süzüp içebilirsiniz. 

 

HATIRLATMA!  Üzerlik tohumu da dahil olmak üzere şu zamana dek hiç denemediğiniz bir bitkiyi kullanmak istiyorsanız  dikkatli olun. Vücudunuz tepki verirse, özellikle kronik, ciddi bir rahatsızlığınız varsa, düzenli olarak ilaç kullanıyorsanız ya da bünyeniz alerjik ise mutlaka doktorunuza danışarak hareket edin.