Karpuzun Faydaları Nelerdir? Karpuz Çekirdeği Yenir Mi?

Karpuzun Faydaları Nelerdir? Karpuz Çekirdeği Yenir Mi?

Çok yakında karpuz tezgâhlarda olur. Kilo vermeye yardımcıdır. Erken yaşlanmayı önler. Karpuz, içerisinde bulunan sitrülin sayesinde vücutta yağ birikimi oluşumunu önler ve yağ yakımını hızlandırır. Böbreklerin düzenli ve iyi çalışmasını sağlar.  Vücutta biriken iltihabı yok eder. Hafızayı güçlendirir ve konsantrsayonu arttırır. Karpuz vücuda enerji sağlar. C vitamini sayesinde astım hastalığını minimum seviyeye indirir. Göz sağlığını korur.  İçerisinde bulunan lif ile sindirim sistemini güçlendirir. Uyku problemleri ve kas ağrılarına iyi gelir. A vitamini ile cildin nemli kalmasını sağlar. Kalsiyum ve potasyum ihtiyacınızı karşılar.

 

Karpuz Vücuttaki Ödemi Azaltır

 

​​​​​​​

 

 Karpuz, su oranı çok yüksek bir meyve olduğundan diüretik özelliği bulunuyor yani sık sık idrara çıkarıyor. Bu nedenle ödem problemi yaşayanlar için yaz aylarında ilaç gibi bir besin. Suyun yanı sıra lif içeriği sayesinde de kabızlığı önlemeye yardımcı olan karpuz, sağlıklı bir sindirim sistemi için düzenliliği destekliyor.

 

Ayrıca Kansere Karşı Savaşır. Kırmızı renginden de anlaşıldığı gibi karpuz antioksidanlardan zengin bir meyve. İçerdiği likopen isimli antioksidan kanser hücrelerini bloke ediyor ve vücudun savunma sistemi olan bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Yine içerdiği yüksek C vitamini sayesinde vücutta kanser oluşumunu sağlayan serbest radikallerin oluşumunu engelliyor. Yapılan bilimsel çalışmalar karpuzun özellikle prostat kanserine karşı koruyuculuğunu ortaya koyuyor. 

 

Dr. Aidin SALİH Gerçek Tıp kitabının doğal ilaçlar bölümünde karpuzdan bahseder: 

"Hadis-i Şeriflerde "Kavun, karpuzda on özellik vardır: Yemek, içmek, koku, meyve, çöğen, mesaneyi yıkar, karnı yıkar, iç hastalıklarına iyi gelir ve cildi temizler." buyrulmuştur.


"Yemekten önce kavun, karpuz yemek şifadır."


· Yemekten önce, yemekle beraber veya yemekten sonra yenebilir.


· Yemekten ayrı yenirse, kanı temizler, idrarı çoğaltır, şişkinlikleri giderir, bağırsakları çalıştırır, yaraları kapatır, cildi ve saçları parlatır.


· Böbrek ve mesane taşlarını eritip düşürmek için karpuzun içi yenildikten sonra, kabuğunun suyu sıkılarak içilir.

· Çekirdekleriyle beraber yendiğinde idrarı artırır, kemikleri geliştirir. Karpuz mevsiminde bol karpuz yiyenler, büyük fayda gördüklerini söylemişler ve diyabet hastaları için karpuzdan daha iyi besin olmadığı tespit edilmiştir.

 

Doğal Karpuz Diyeti

 

 Karpuz her gün yenirse ve haftanın 2-3 günü sadece karpuz yenilerek geçirilirse, tüm hastalıklara karşı deva olur.