Uyuza Ne İyi Gelir? Evde Bitkisel Çözümü Nedir?

Uyuza Ne İyi Gelir? Evde Bitkisel Çözümü Nedir?

 

Uyuza ne iyi gelir diye merak edenler, bu yazımızda uyuz problemi ile ilgili detayları ve doğal tedavi yöntemlerini sizlerle paylaşacağız. Belirtileri, korunma yolları ve bitkisel çözümleri sizlere sunacağız. Bizi okumaya devam edin!

 

Uyuz nedir?

 

Uyuz, akarların insan ve hayvanların derisine girmesine neden olan yaygın bir hastalıktır. Kaşıntı paraziti sadece yarım milimetre büyüklüğündedir ve bu nedenle çıplak gözle görülemez. Parazitin dişileri yumurtalarını deri üzerine bırakır ve bu da kabarcıklara, püstüllere ve diğer iltihaplanmalara neden olur.


Hastalık genellikle sağlıksız koşullarla ilişkilidir, ancak bu her zaman böyle olmak zorunda değildir. Uyuz genellikle birçok insanın buluştuğu yerde meydana gelir. Bunlar okullar, anaokulları, hastaneler veya yaşlı bakım evleri olabilir. Buraların kötü hijyenle hiçbir ilgisi yoktur ama bulaşma riski olan yerler arasındadır. Uyuz, kişiden kişiye doğrudan cilt teması yoluyla bulaşır. Uyuz akarının neden olduğu semptomlar ciltte kaşıntı ve kaşınma ile karakterizedir. 


Uyuz paraziti, özellikle vücudun ince bir deri tabakasına sahip sıcak bölgelerinde kalmayı sever. Bunlar, eller ve ayaklar arasındaki boşlukları, kalçaları, koltuk altlarını veya kulakların arkasındaki alanı içerir. Uyuz istilasından birkaç hafta sonra, vücudun etkilenen kısımları genellikle kaşıntıyla ifade edilen bir bağışıklık reaksiyonu gösterir. İyi hijyenik koşullar ve aktif bir bağışıklık sistemi ile parazitler, genellikle daha fazla yayılmazlar. Hijyen standartları karşılanmazsa veya vücut bir hastalık nedeniyle zayıflarsa, akarlar patlayarak çoğalabilir ve vücudun diğer bölgelerine bulaşabilir.

 

Uyuz Hastalığının Nedenleri Nelerdir?

 

 

Böylesine acı veren bir hastalığın ortaya çıkması için, kaşıntı akarının misafir olarak insanları seçmiş olması gerekir. Bunu yapmak için bir parazit olarak yine uygun yaşam koşullarını bulması gerekir, aksi takdirde yok olur.


Dişiler belirli bir boyuta ulaştıktan sonra, deri altına ilişirler. Kaşıntı akarları bu bölgelerde gelişir, yumurtalarını ve dışkısını bırakır. Sadece birkaç gün sonra, larvalar yumurtalardan ve kaşıntı akarlarından çıkmaya hazır hale gelirler. Uyuz, birçok semptomlara neden olur.

 

Uyuz Nasıl Anlaşılır?

 

Uyuz ilk bakışta göze çarpmaz, ancak yavaş yavaş büyük cilt sorunlarına yol açabilir. Özellikle geceleri yatak sıcakken belirgin olan yanık cilt ve can sıkıcı, yoğun kaşıntı genellikle hastalığın ilk belirtileridir. Akarlar ince bir kornea tabakası olan sıcak cilt bölgelerini tercih ettikleri için ağırlıklı olarak el ve ayak parmakları arasına, el ve ayak bileklerine, koltuk altı ve kasıklara, dirseklere, göğse, göbeğe, anal ve genital bölgeye yerleşirler. Bebekler, küçük çocuklar ve yatalak insanlar da yüz, boyun, saçlı deri, sırt, avuç içi ve ayak tabanını etkileyebilir.

 

Uyuz hastalığında karakteristik cilt değişiklikleri:
•    Deride kızarıklık (eritem)
•    Vesiküller
•    Nodüller (papüller)
•    Kabuklar (püstüller)

 

Bu cilt değişiklikleri tek tek veya gruplar halinde ortaya çıkabilir. Ayrıca cildin hasarlı bölgeleri kaşınarak iltihaplanabilir. Pürülan kabuklar, bakteriler kaşınırken hasarlı cilde girdiğinde gelişir ve başka enfeksiyonlara yol açar.


Uyuz istilası uzun sürerse, akar dışkılarına (yumurta ve dışkı) veya öldükten sonra çürüyen vücutlarına tepki olarak yaygın, kaşıntılı, alerjik bir döküntü (ekzantem) gelişebilir.

 

Uyuza Ne İyi Gelir?

 

Uyuz, ciltte tahrişe ve kaşıntıya neden olabilen çeşitli cilt sorunlarından biridir. İnsandan insana bulaşabileceği ve hızlı bir şekilde yaygınlaşmasına neden olabileceği bilinen bir gerçektir. Bununla birlikte, göründüğü kadar tehlikeli olsa da, evde her zaman mevcut olan bitkisel ilaçlarla iyileşilebilir. İşte uyuza iyi gelen bitkisel ilaçlar:

 

•    Karanfil Yağı

 

Araştırmalar, karanfil yağının anti-inflamatuar ve anti-bakteriyel özelliklere sahip olduğu için uyuzdan kurtulmaya yardımcı olduğunu bulmuştur. Ancak uzmanlar, karanfil yağının seyreltilmemiş haliyle kullanılmamasını tavsiye ediyor. Bunun yerine hindistancevizi yağı ile karıştırın ve banyodan önce cildinize uygulayın. Bunu 2-3 hafta boyunca yapın.

 

•    Beyaz Sirke

 

Bir kâsede eşit miktarda beyaz sirke ve suyu iyice karıştırın. Solüsyonu etkilenen cilde uygulamak için bir pamuk kullanın ve birkaç dakika bekletin. Ilık suyla durulayın. Enfeksiyonla tamamen savaşmak için 10 ila 15 gün boyunca günde üç kez tekrarlayın. Beyaz sirke, cildin pH seviyelerini değiştirmeye yardımcı olan asidik bir yapıya sahiptir ve pH seviyelerindeki değişiklikler parazitlerin ölmesine neden olur.


•    Neem

 

Neem yaprakları antibakteriyel özelliklere sahiptir, bu nedenle enfeksiyonlar, yanıklar ve her türlü cilt problemi üzerinde faydalıdır. Neem, çok sayıda faydası olan bir şifalı bitkidir. Neem ve zerdeçal karışımı uyuz için çok yararlıdır. Neem yağı rahatlama sağlamaya yardımcı olabilir.


•    Zerdeçal

 

Yukarıda zerdeçalın neem yağı ile karıştırıldığında uyuz için nasıl mükemmel bir ev ilacı yaptığından bahsetmiştik. İşte şiddetli kaşıntıdan kurtulmak için zerdeçal kullanmanın başka bir yolu: Bir çorba kaşığı zerdeçalın içine birkaç damla limon suyu ekleyin ve uygulamadan önce pürüzsüz bir macun yapın. Macunu sürün, bir süre bekletin ve yıkayın.

 

•    Aloe Vera

 

Aloe Vera, uyuzun iyileşme sürecini hızlandıran birçok tıbbi özelliğe sahiptir. Etkilenen cilde taze aloe vera jeli uygulayın. Yarım saat beklettikten sonra ılık suyla durulayın. Birkaç gün boyunca günde iki veya üç kez tekrarlayın ve cilt durumuna bir iyileşme fark etmeye başlayacaktır. 0 kan grubuna önermiyoruz. 

 

•    Soğan ve sarımsak

 

Hem sarımsak hem de soğan, ciltteki herhangi bir tahrişi hafifletmeye yardımcı olabilecek ve antibakteriyel görevi gören yüksek seviyelerde quercetin içerir. Ayrıca, devam eden akarları potansiyel olarak öldürebilen bir mineral olan kükürt içerirler. Bu yiyecekleri ister yiyebilir isterseniz macun olarak topikal olarak uygulayabilirsiniz.  

 

•    Çay ağacı yağı

 

Çay ağacı yağı, doğal anti-enflamatuar özellikleri sayesinde bakteriyel enfeksiyonları temizlemede etkilidir. Çay ağacı yağı uyuz akarları gibi parazit önleyici, öldürücü bir parazit görevi görür.

 

Uyarı: Hamile ve emziren kadınlar yukarıda listelenen yöntemlerin kullanımını mutlaka önceden doktorlarıyla görüşmelidir. Çünkü bunlar belirli koşullar altında yan etkileri olabilir.

 

Ayrıca Dr. Aidin SALİH'in uyuzla  ilgili görüşlerinin olduğu;

"""Çimlenmiş Buğday ve Arpanın Faydaları"""

Makalemizi de tavsiye ediyoruz.

UYARI: Son dönemlerde her yerde virüs le ilgili ilaçlamalar çok yoğun arttı. Okullar, caddeler, alışveriş merkezleri, işyerleri. Ama sonuç uyuz patladı. Nedeni?  Kullanılan ilaçlar yaşamda yer alan bakteri florasını bozdu. Dengede olan flora çok güçlü parazitleri artırdı. Yani denge bozuldu.

 

Sizlere 

YÖRÜK TIBBINDAN KAŞINTI ve UYUZ İÇİN MÜKEMMEL BİR DOĞAL İLAÇ ;

Beyaz haşhaşı ezin sirke ile merhem gibi yapın tüm vücuda sürün. 30 dakika sonra banyo yapın.