Şifa Deposu Bal'ın Faydaları Saymakla Bitmiyor!

Şifa Deposu Bal'ın Faydaları Saymakla Bitmiyor!

Balda çok faydalar vardır, çünkü o damarlarda, bağırsaklarda ve diğer yerlerdeki kirleri atar. Saçı uzatır güzelleştirir ve yumuşatır. Eskiler bütün hastalıklarda bal'ı kullanırdı. Aç karnına bal şerbeti yapılıp içilirse mide çeperlerinde ve bağırsaklarda biriken fazlalıkları atar. Mide ve onikiparmak bağırsağındaki ülserlerin ve dış yaraların kapanmasını sağlar. İbn-i sina damar sertliği, sinir bozukluğu ve kansızlığa tavsiye ediyor. Bal yemek insanı gençleştirir. Hem kabızlığı giderir, hem de ishali durdurur. Varis yaralarına, kangren yaralarına, ağız yaralarına, çıbanlara, ciltte oluşan iltihaplı yaralara bal sürmek şifalıdır. Bademcikler şiştiğinde ağızda bal tutmak faydalıdır. Bal yemek ile veya yemekten hemen sonra yenirse, tüm şifa özelliğini kaybeder, alerjik etki yapabilir. Ezber yapanlar için çok faydalıdır. 

 

** 3 yemek kaşığı papatya 500gr sıcak suya konur ve 1saat demlenmeye burakılır. 40 dereceye kadar soğuduktan sonra suzulur ve 3 yemek kaşığı bal ilave edilir. Anjin, ağız, dik, mide ve bağırsak yaralarında kullanılır, gargara yapılır içilir.


**1 çorba kaşığı bal , 1 bardak elma suyu içinde eritlir ve her sabah aç karnına içilir. Bilhassa kara ciğer hastaları için çok şifalıdır.

 

 Ama bugün maalesef gerçek bal bulmak mümkün değildir. Genetiğinin değişmiş olma tehlikesinden dolayı tarla bitkilerinin nektarlarını da toplamak artık mümkün değildir. Gerçek bal yabani bitkilerden ve şehirden uzakta olan bitkilerden alınan baldır. Günümüzde çok fazla yapay bal satılmaktadır. En kötüsü de yapay balı gerçeğinden ayırmanın çok zor olmasıdır. Bu yapay balı da maalesef yüksek fiyata satıyorlar.