Kas Ağrısına İyi Gelen Yağlar Nelerdir?

Kas Ağrısına İyi Gelen Yağlar Nelerdir?

 

Kas ağrıları için hangi esansiyel yağların kullanılacağını seçmek, her zaman olduğu gibi ağrının sebebine göre belirlenir. Kas ağrısına kötü duruş, kaygı (gerginliğe neden olan), kas eforu, enfeksiyon, sıcaklık veya yaralanma neden olabilir. Ayrıca, belirtilen bir yaralanmanın neden olduğu ağrı veya rahatsızlığa neden olan eklem iltihabı olabilir. Bu nedenle, bu ağrı formuyla birlikte ortaya çıktığında, sorunun ana nedenini belirlemek önemlidir. Şimdi kas ağrısına iyi gelen yağları görelim:

 

•    Lavanta yağı: Lavanta yağındaki anti-inflamatuar ve analjezik özellikler, kas stresi ve gerginliğinden kaynaklanan ağrıların tedavisinde oldukça etkilidir. Lavanta yağı ayrıca şişliği hafifletebilir ve kan dolaşımını iyileştirebilir. Zihinsel stres ve kaygının neden olduğu kas spazmını gidermek için mükemmeldir.

 


•    Biberiye yağı: Bu, evde elinizin altında bulundurmanız için çok amaçlı başka bir terapötik esansiyel yağdır. Biberiye, yüksek analjezik özelliklere sahip olduğu bilinmektedir ve her türlü ağrı ve artrit (iltihaplı ağrı) için iyi gelecektir.

 


•    Zencefil: Zencefil esansiyel yağları, ağrıyan kaslarınız üzerinde yatıştırıcı bir etkiye sahiptir. Ağrılı kaslar üzerinde büyük bir ısınma etkisi vardır, bu da ağrının giderilmesine yardımcı olur. Artritten muzdarip olanlarda eklem ağrısını gidermek için de çok etkilidir.

 


•    Ardıç yağı: Ardıç yağı gerginliği hafifletmeye yardımcı olur ve kas spazmlarını ortadan kaldırabilir. Bu yağ, özellikle zorlu bir antrenmandan sonra çok yardımcı olabilir.

 


•    Nane: Harika bir şekilde ferahlatıcı olduğu için diş macunun da bile kullanılır. Bu mentol etkisi ağrıyan kaslar için de faydalı olabilir. Kas ağrısını gidermek için banyoya veya masaj yağına birkaç damla nane esansiyel yağı eklenmesi önerilir.

 

Uçucu Yağları Kullanma Yolları

 

 

•    Masaj: Bu yağlar ağrıyı, şişmeyi ve gerginliği gidermek için cildin derinliklerine nüfuz etmekle kalmaz, aynı zamanda masajla düğümlerin çözülmesine ve gerginliğin hızla giderilmesine yardımcı olabilir. Uygulamadan önce uçucu yağlarınızı sevdiğiniz bir yağ başka krem veya yağ ile karıştırın. Uçucu yağlar oldukça konsantredir ve cilde güvenli bir şekilde uygulanmadan önce seyreltilmeleri gerekir. Hindistan Cevizi Yağı, Zeytinyağı veya Avokado Yağı, kullanılabilecek yağ seçeneklerinden sadece birkaçıdır.


•    Sıkıştırma: Hem sıcak hem de soğuk kompreslerin ağrıyı, iltihabı ve şişliği giderdiği bilinmektedir. Kompres için kullandığınız kumaşa, seçtiğiniz bir uçucu yağı ekleyerek bu etkileri artırabilirsiniz.


•    Banyoya Ekleyin: Banyo her zaman yatıştırıcı, rahatlatıcı ve ağrıyan kasları rahatlatmaya yardımcı olabilir. Ağrıyan kasları daha da gevşetmeye yardımcı olabilecek bazı kokulu esansiyel yağlar eklemeyi deneyin.